Balletschoenen pointes met soepele zolen maat 33-40

Ref.
8543166
Users reviews
3.51 / 5 39 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.25 / 5 4 Reacties
Pluspunt van het artikel
Start je met pointes? Deze pointes met breed en stabiel platform en soepele cambreur komen hoog op de wreef, rollen soepel af en vergemakkelijken de overgang naar pointes.
Gebruiksgemak
Voorgenaaid elastiek en linten.
Elasticiteit
Elastische linten, voor minder irritatie aan de achillespees.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 77.0% Katoen, Buitenkant van : 23.0% Polyester Binnenkant van : 92.0% Katoen, Binnenkant van : 8.0% Polyurethaan Zool van : 100.0% koeienleer
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Wanneer kan ik pointes gaan dragen?
Opgelet, je enkel moet sterk genoeg zijn om op pointes te kunnen dansen. Vraag toestemming aan je leerkracht voor je hieraan begint.
Wat is de ambachtelijke wijze om de zool te naaien?
We werken samen met een gespecialiseerd Tunesisch bedrijf om onze pointes op de traditionele manier te vervaardigen. Dit betekent dat voor elke pointe de zool eerst binnenstebuiten wordt genaaid, waarna hij weer wordt omgedraaid. Dat maakt de pointes comfortabeler en soepeler. Zo beweegt de zool met je voet mee als je op pointes gaat staan. Alle pointes die je in onze winkel en op onze site kunt kopen zijn met de hand gemaakt door vakmensen.
Hoe pas ik pointes?
1) Ga zitten en trek de pointes aan. Wikkel de linten rond je enkel. Het elastiek moet je zo vastnaaien dat het precies om je enkel en wreef past. 2) Ga rechtop staan en ga dan voet per voet op de pointes staan, om na te gaan hoe stijf de zool is en of dit past bij de sterkte van je enkels.
Hoe kies ik de juiste pointes?
De stijfheid van de zool moet geschikt zijn voor je enkels. De zool mag niet: te soepel zijn: als je op pointes staat mogen je voeten niet te ver naar voren buigen; te stijf zijn: als je op pointes gaat staan en de zool niet meebeweegt, kan je de voet niet correct buigen en zul je er gewoonweg niet in slagen om op pointes te staan.
Hoe kies ik de juiste maat?
Als je pointes koopt, moet je erop letten dat je tenen ondersteund worden en goed vastzitten, maar ze mogen niet gekneld zitten! Je moet je tenen nog kunnen bewegen, en ze mogen beslist niet gekruld zitten. De schoentjes moeten wel je voet goed omsluiten. Als je siliconen of schuimstof teenbeschermers, wol of watten in je pointes stopt voor meer comfort, raden we je aan een maat groter te nemen dan je gewone schoenmaat
Wat maakt deze pointes extra comfortabel?
We hebben voorin de pointe een uitneembaar stuk gel aangebracht voor extra comfort.
Niet tevreden geld terug
Als je leerkracht denkt dat je nog niet klaar bent voor pointes, kan je je pointes in de winkel of via internet omruilen of je geld terugkrijgen.
 • Vrouw
  20-29
  21 april 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Onverantwoord

  Spitzen passen en aan laten meten is een vakmanschap, om de spitz zo goed mogelijk op jouw specifieke voet te aan te passen. Door slecht passende spitzen of op spitzen gaan staan zonder de juiste techniek en ervaring, loop je het risico blessures en lichamelijke ongemakken op te lopen. Ga naar een danswinkel voor professioneel advies en het aanmeten van spitzen. Decathlon ik snap dat jullie alles willen aanbieden en denken dat jullie genoeg informatie over het product geven, maar dit is echt niet aan te bevelen.

  Antwoord van het merk :

  Beste Anouk,


  Bedankt dat je de tijd neemt om een bericht achter te laten over het gebruik van spitzen. Wij hechten veel waarde aan goede sportproducten en het toebehorende gebruik. Om deze reden zijn onze medewerkers zowel in de winkel als online getraind om het juiste advies te geven. Zo is er op de productpagina vermeld dat spitzen enkel zijn weggelegd voor ballerina's wiens enkels sterk genoeg zijn en toestemming hebben van hun leerkracht. Daarnaast hebben deze pointes een breed platform voor goede stabiliteit, iets wat essentieel is voor ballerina's die klaar zijn om te beginnen op spitzen.


  Wij raden iedereen aan om zich goed in te lichten bij zowel hun leerkracht als kenners voordat ze spitzen kopen. Wij zien het belang hiervan in, daarom zijn we ook blij met je feedback.


  Met sportieve groeten,


  Philippine

 • Vrouw
  20-29
  20 april 2020
  That review has been deposited on this product version
  Spitzen kopen zonder specialistisch advies

  Zonder een goed advies van een specialist die zelf opgeleid is tot dansdocent is het aankopen en vooral het gebruiken van spitzen een absolute no go.
  Het kan en zal veel meer kapot maken aan het lijf dan je lief is.
  Je moet je hele leven doen met je voeten en enkels. Maak het niet kapot door een niet goed aangemeten paar spitzen te kopen en gebruiken!

  Antwoord van het merk :

  Beste Kate-June,


  Hartelijk dank voor je reactie. Het klopt inderdaad dat ballerina's pas op pointes kunnen dansen als de enkels sterk genoeg zijn. Om deze reden hebben wij onder het kopje 'technische informatie' aangegeven dat ballerina's eerst toestemming moeten vragen aan hun leerkracht om deze schoenen te mogen dragen. Wij willen onze klanten ook online altijd voorzien van de juiste producten en het juiste advies, dus ik heb deze boodschap verduidelijkt op de productpagina. Bedankt voor je oplettendheid!


  Met sportieve groeten,


  Philippine

 • Vrouw
  Jonger dan 20
  26 oktober 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Geweldig

  Top kwaliteit

 • Vrouw
  20-29
  04 april 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Puntas para iniciarse

  Estas puntas están ideadas para los usuarios que se van a iniciar en el trabajo de puntas, ya que su suela es bastante flexible y nos permite una mayor facilidad a la hora de subirnos a la punta sin un mayor esfuerzo. Cabe destacar que los elásticos y las cintas ya vienen casi cosidos, teniendo solo que ajustarla y ahorrando así muchísimo tiempo. Por otra parte, la caja resulta bastante estrecha, pero que con el uso de las zapatillas irá cediendo poco a poco.

 • 27 december 2019
  That review has been deposited on this product version
  Un modelo mejorado

  Ideales para la iniciación a las puntas, tabla de poca dureza.

 • 10 december 2019
  That review has been deposited on this product version
  puntas duras para ballet

  económicas, funcionales y de buena calidad.

NAAR BOVEN