Demi-pointes voor ballet splitzool stretch canvas zalmroze maat 41-42

Ref.
8527698
Users reviews
4 / 5 12 Reacties
Pluspunt van het artikel
Geen elastieken of aantrekkoordje meer, je kan meteen beginnen dansen. Dankzij de stretchstof kan je de voet maximaal strekken, voor een fraai gebogen wreef.

3 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Rekbaar
Stretch canvas dat goed op de voet aansluit en zich aan elke voetvorm aanpast.
Gebruiksgemak
Gemakkelijk aan en uit te trekken, de elastieken zijn al aan de schoen genaaid.
Flexibiliteit
De buigzame splitzool laat je wreef mooi uitkomen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 71.0% Katoen, Buitenkant van : 23.0% Polyamide, Buitenkant van : 6.0% Elastaan Binnenkant van : 50.0% Volnerf varkensleer, Binnenkant van : 40.0% polyamide 6, Binnenkant van : 10.0% Elastaan Zool van : 100.0% Gespleten runderleer
Approved by
Onze testingenieur, Ines, liet onze artikelen uittesten door amateur- en professionele dansers. Ze droegen onze artikelen tijdens hun lessen en gaven ons daarna hun negatieve en positieve commentaar. Zo konden we weten welke punten nog voor verbetering vatbaar waren en de artikelen aanpassen zodat ze zo goed mogelijk voldoen aan de behoeften van dansers. Ook liet Caroline, onze product manager, alle maten passen zodat we kunnen garanderen dat alles voor iedereen perfect zit.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Bestaan er verschillende balletschoenen voor dames en heren, jongens en meisjes?
Zowel meisjes als jongens en zowel heren als dames moeten hun demi-pointes kiezen volgens hun niveau. Beginners starten meestal met demi-pointes met een hele zool, later kunnen ze demi-pointes met splitzool dragen en uiteindelijk pointes. Het verschil zit vooral in de kleur en het materiaal. Daarom hebben we demi-pointes met splitzool in zwart, zalmroze en wit.
Demi-pointes met volledige zool of splitzool?
Demi-pointes met volledige zolen worden aangeraden voor iedereen die met ballet begint, ongeacht de leeftijd. Ze geven een goede ondersteuning aan de voet. Toch raden veel leraars vanaf het begin splitzolen aan. Splitzolen zijn flexibeler, je kunt er je voeten mooi in buigen. Vaak worden ze aanbevolen voor gevorderde leerlingen die al een goede techniek hebben. Vraag daarom zeker raad aan je dansleraar.
Wat kies ik, leer of stof?
Normaal gezien zegt de balletlerares of je balletschoenen van leer of canvas moeten zijn. Het is natuurlijk ook een kwestie van comfort en levensduur van het product. Demi-pointes in stretch canvas zijn soepeler (de stof is getest op paardrijbroeken van superieure kwaliteit) en mogen in de wasmachine op 30 graden. Demi-pointes in leer zijn steviger en gaan dus langer mee.
Hoe kies ik de juiste maat?
Als je balletschoentjes kiest, is het vooral belangrijk dat je tenen goed omsloten zijn maar niet gekneld zitten! Je moet je tenen kunnen strekken in de schoen, ze mogen niet gekruld zitten. De schoentjes moeten wel je voet goed omsluiten. Voor canvas balletschoenen raden we aan je gewone schoenmaat te kiezen. Leren balletschoenen neem je best een maatje kleiner als je smalle voeten hebt. Merk op dat leren balletschoentjes nog wat rekken na verloop van tijd.
Zijn er bewegingen die ik zeker moet maken bij het passen?
Ja natuurlijk! Als je de demi-pointes past, lift dan een paar keer je hielen, je staat dan op je tenen, op de bal van je voet. Je kunt ook echt op het puntje van je tenen gaan staan (full-pointe). Voel of je tenen gekruld of mooi gestrekt zitten. Opgelet, de schoentjes mogen ook niet te los zijn, ze moeten stevig om je voet zitten.
Een tip om je spullen te vervoeren?
We ontwierpen een aantrekkelijk tasje om al je accessoires in te stoppen, perfect om mee te nemen naar de balletles. Het tasje heeft enerzijds een compartiment voor je knotspeldjes, haarelastiekjes, pleisters, colofonium e.d. En aan de onderkant zit een ritsvakje om je maillot apart van de rest op te bergen.

Users reviews

 • Vrouw
  20-29
  14 augustus 2019
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Schönes Material

  Der Schuh bietet durch die geteilte Sohle und das stretchmaterial eine hohe Flexibilität, durch die Passform werden die Zehen gut gestützt. Auch rein optisch sagt mir der Schuh zu und ist von der Idee nicht schlechter als ein höherpreisiges Modell, dass ich besitze. Allerdings sind an vielen Stellen an den Sohlen Klebereste, was sich ein bisschen unschön anfühlt. Wegen dieser schlechten Verarbeitung, einen Stern weniger.

 • 14 januari 2020
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  très bon produit

  très bon produit

 • Vrouw
  50-59
  06 januari 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Mon achat est pour...

  Mon achat est pour chausser un pied douloureux après une opération pour pratiquer la danse sportive. J'en suis très contente. On a bien les sensations sans être pieds nus.

NAAR BOVEN