Fitness schoenen cardiotraining 500 voor dames, blauw/groen

Ref.
8484045
Users reviews
4.45 / 5 119 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.71 / 5 31 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoenen 500 voor dames staan garant voor een optimale ondersteuning dankzij de verstelbare riempjes aan de voorvoet, zodat de schoenen goed blijven zitten bij al je bewegingen.

4 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Vanaf
29,99 €16,99 €*
Buigzaamheid in alle richtingen
Zeshoekig concept voor ondersteuning van de voetas en vlotte rotaties.
Positiebehoud product
Verstelbare riempjes om goed aan te spannen rond de voorvoet.
Schokdemping
EVA-zool voor een doeltreffende schokdemping tijdens je bewegingen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Ontworpen voor
sporters die 2 tot 3 keer per week aan middelzware cardiofitness doen.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Waarom is het zo belangrijk om te fitnessen met de juiste schoenen? De veiligheid
Uit studies is gebleken dat blessures bij fitness worden veroorzaakt door het dragen van onaangepast schoeisel. 86% van de mensen die een blessure oploopt bij het fitnessen draagt hardloopschoenen. Onze studies hebben aangetoond dat fitnessers die geen aangepaste schoenen dragen meer gevaar lopen om een blessure op te lopen dan beoefenaars die fitnessschoenen dragen. Dit toont het belang aan van een schoen die specifiek ontworpen is voor fitness.
De drop van de zool; het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnesschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop nul). Opgelet: wie gewend is om schoenen met een hoge drop te dragen, bijvoorbeeld damesschoenen met hoge hakken, zal wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe schoenen.
Multidirectionele flexibiliteit
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben aangetoond dat de behoefte aan buigen/strekken bij fitness 1,7 groter is dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben aangetoond dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij multidirectionele schoenen speciaal voor fitness en de bewegingen die daarbij worden gemaakt.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en rotatie
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder antislip is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is dus van essentieel belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? Producttest
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Non-marking
De zool is speciaal ontworpen om geen strepen af te geven op de vloer.
Mag je met fitnessschoenen ook op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt voor occasioneel gebruik op de loopband. Bijvoorbeeld om je voor of na een trainingssessie op te warmen op de loopband. Als je echter vooral gebruik maakt van een loopband of buiten loopt, is het uit veiligheidsoverwegingen sterk aanbevolen om doeltreffende loopschoenen te gebruiken.
Mag je fitnessschoenen alleen indoor dragen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor gebruik binnen. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Gebruik op asfalt buiten zal het rubber vroegtijdig doen slijten. De slipvastheid van onze zolen wordt getest volgens de vloer in de sportzaal of thuis, zodat het rubber een maximale slipvastheid biedt tijdens de training.
 • Vrouw
  50-59
  05 november 2018
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Kan beter

  Geven te weinig steun aan voeten . Op loopband bij stappen last aan onderkant voeten en knie

 • 27 maart 2019
  That review has been deposited on this product version
  Gut

  Sehr gutes Preis- Leistungsverhältnis

 • Vrouw
  02 november 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Alles super

  Wie immer ist alles bestens

4.71 / 5 31 Reacties
31 gebruikers bevelen dit product aan

Bij Decathlon zijn reviews betrouwbaar.

 • 22 juli 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Excelentes

  Excelentes para usar a diario en el gym, muy buena sujeción y adherencia perfecta para usar tanto en sala como en cinta.

 • Vrouw
  30-39
  31 mei 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Cómodas para todas las situaciones

  Desde el primer dia aportan una gran comodidad, si que es verdad que en la primera puesta las notas más rigidas pero enseguida se adaptan a tu pie. Te permiten dar giros con mucha seguridad por la sujeción que le apotan al pie. Buena suela, le aporta una buena amortiguación. Las utilizo para mis clases en el gym y para mi dia a dia.

 • 13 mei 2019
  Gebruikt voor 7 tot 12 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Buena amortiguación

  Las utilizo para las clases en el gimnasio, y son perfectas, tienen buen agarre y la amortiguación es perfecta para cuando hay impacto en la actividad. Además tienen un diseño bonito

NAAR BOVEN