Fitness schoenen cardiotraining 500 voor dames, blauw/koraal

Ref.
8510032
Users reviews
4.35 / 5 143 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.79 / 5 14 Reacties
Pluspunt van het artikel
De fitnessschoenen cardio 500 voor dames blijven dankzij de verstelbare bandjes aan de voorvoet perfect aan je voeten zitten bij al je bewegingen.

4 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Vanaf
29,99 €19,99 €*
Buigzaamheid in alle richtingen
Zeshoekig concept voor ondersteuning van de voetas en vlotte rotaties
Positiebehoud product
Verstelbare riempjes om goed aan te spannen rond de voorvoet
Schokdemping
EVA-zool voor een doeltreffende schokdemping tijdens je bewegingen

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die anders zijn dan bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of andersom) is gewoon geen goed idee
Wie schoenen draagt die speciaal bedoeld zijn voor fitness loopt 20% minder risico op blessures dan wanneer hij hardloopschoenen zou dragen. Hoe komt dat? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij hardlopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk? Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben uitgewezen dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn evenwel ook geschikt voor occasioneel gebruik op de loopband. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband loopt, of buiten, dan draag je beter echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het gebruikte rubber is specifiek voor indoorgebruik, omdat het wat zachter is. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness.
 • Man
  03 juli 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Enorme slecht uncomfortable schoen

  Geen vering, Niet flexibel , zeker niet aan te raden als loop schoen!
  Heel erg smal en zeer nauw aan de voorvoet

  Antwoord van het merk :

  Geachte,

  Mijn excuses dat deze schoen niet voldoet aan je verwachting. Echter dit is een dames fitness schoen die andere technisiteiten heeft dan een loopschoen. Zo zit de demping anders, is de steun anders en ook de flexibiliteit. Het is dus correct dat je aangeeft dat deze schoen niet geschikt is om te gebruiken als loopschoen.
  Ik stel voor dat je met je schoen en je aankoopbewijs langskomt in een van onze winkels en dan kunnen we samen kijken of we de juiste loopschoen vinden voor jou. Indien gewenst betalen we je ook gewoon terug.

  Sportieve groetjes,

  Tom Goossens Expert Monitor Domyos DECATHLON

 • Vrouw
  11 oktober 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Turnschuhe

  am Anfang waren die Schuhe am Hacken sehr fest, so dass sie etwas drückten, doch nun nach dem einlaufen passen sie gut
  ich würde sie dennoch nur mit dieser Erklärung weiter empfehlen

 • Vrouw
  21 mei 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Sehr guter Sportschuh

  Bin sehr zufrieden mit diesem Sportschuh. Habe auch teure Markenprodukte und ich muss sagen, diese sind absolut gleichwertig. Seit 2 Wochen im Einsatz zum Training im Fitnessstudio und auch zu Kursen. Toller Halt ohne einzuengen.

4.79 / 5 14 Reacties
13 gebruikers bevelen dit product aan

Bij Decathlon zijn reviews betrouwbaar.

 • Vrouw
  10 december 2018
  That review has been deposited on this product version
  GOED!

  Hele fijne fitnessschoenen! Licht van gewicht, soepel - je voeten hebben de vrijheid om te bewegen, waardoor ze niet knellen. Niet te glad en/of te stroef, waardoor je je draaibewegingen gecontroleerd kunt maken.

 • 12 augustus 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  .

  .

 • 10 oktober 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  conforme a mes attentes

  conforme a mes attentes

NAAR BOVEN