Fitnessschoenen 120 mid dames bordeaux

Ref.
8512776
Users reviews
4.43 / 5 159 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.77 / 5 31 Reacties
Pluspunt van het artikel
De halfhoge cardiofitness schoen 120 voor dames komt iets hoger om in alle zachtheid je enkel te ondersteunen.

5 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet om vlot van richting te veranderen.
Positiebehoud product
Hoog model met verstevigingen aan de voorvoet voor al je zijwaartse bewegingen
Schokdemping
De dichte zool absorbeert de schokken en beschermt je lichaam bij sprongen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 70.0% Polyester, Buitenkant van : 30.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, tuck jumps, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.
Drop van de zool: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (hoge hakken bijvoorbeeld), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook op de loopband hardlopen?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt voor hardlopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband of buiten wilt gaan hardlopen, dan draag je beter echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness
 • Vrouw
  25 juni 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Mooie kleur

  1 maat groter besteld, past precies

 • Vrouw
  06 mei 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Ik raad

  perfecte schoenen. alles past.

 • Vrouw
  50-59
  06 januari 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Soupel schoenen

  Licht en aangename om te dragen, soupel ook

4.77 / 5 31 Reacties
28 gebruikers bevelen dit product aan

Bij Decathlon zijn reviews betrouwbaar.

 • Vrouw
  20-29
  11 maart 2020
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Reccomended

  Design is nice and serves the purpose!

  Antwoord van het merk :

  Hi Shamini,

  Thank you for taking the time to write a review one the 120 Mid Women's Cardio Training Fitness Shoes in Burgundy. We are glad to hear that you enjoy using the product :)

  Did you know the groove on the forefoot of the sole helps you change direction? This allows for better multi-directional flexibility while you are working out! The sole density absorbs impacts to protect your body while jumping and provide better cushioning.

  Feel free to leave a review on other Decathlon products and all the best in your fitness journey!

  Sportingly,
  Fatin

 • 11 januari 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Super légère. Très agréable...

  Super légère. Très agréable à porter.

 • Vrouw
  30-39
  03 januari 2020
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Très légère et souple!!...

  Très légère et souple!! Agréable pour le fitness

NAAR BOVEN