Fitnessschoenen 500 dames zwart

Ref.
8516688
Users reviews
4.32 / 5 172 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
5 / 5 7 Reacties
Pluspunt van het artikel
De fitnessschoenen cardio 500 voor dames blijven dankzij de verstelbare bandjes aan de voorvoet perfect aan je voeten zitten bij al je bewegingen.
Buigzaamheid in alle richtingen
Zeshoekig concept voor ondersteuning van de voetas en vlotte rotaties.
Positiebehoud product
Verstelbare riempjes om goed aan te spannen rond de voorvoet
Schokdemping
EVA-zool voor een doeltreffende schokdemping tijdens je bewegingen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

WAAROM FITNESSSCHOENEN DRAGEN?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of andersom) is gewoon geen goed idee
Wie schoenen draagt die speciaal bedoeld zijn voor fitness loopt 20% minder risico op blessures dan wanneer hij hardloopschoenen zou dragen. Hoe komt dat? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij hardlopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
De schokdemping is de capaciteit van de schoen om schokken op te vangen en vibraties te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om te lopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband loopt, of buiten, dan draag je beter echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness
 • Vrouw
  26 oktober 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Prima sportschoenen

  Goede sportschoenen voor deze prijs. Knellen aan de achterkant iets, maar met een hogere sok geen last. Breedte is aan te passen, wat fijn is met mijn smalle voeten. Ik heb maat 40, maar maat 41 zat lekkerder.

 • 26 oktober 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Sporten

  Prima binnenschoen

 • 04 maart 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Erstaunlich guter Schuh

  Für gelegentliches Step-Training suchte ich Schuhe, die einerseits im Vorfuss gut gepolstert sind und andererseits seitlich guten Halt geben. Das alles bietet der Schuh. Ich habe schmale Füße und mir passt der Schuh sehr gut. Ich benutze allerdings eigene Einlagen. Für den Preis klare Kauf Empfehlung.

 • 01 oktober 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  1 paire achetée l'an…

  1 paire achetée l'an dernier et elles m'ont suivies en permanence tantôt au sport, qu'au quotidien.
  J'avais besoin de les renouveler alors je les ai toutes testées (sauf celles à 50€ pas encore) et c'est de loin celles que je préfère le plus niveau confort, taille ajustée et utilisation durant le sport.
  De plus, vu leur forme un peu plus large à l'avant que les autres de la gamme, elles permettent aux "chevilles sensibles" d'être stables durant la pratique. Top ++
  Merci.

  Un petit plus ? Une version plus légère niveau poids.
  Sinon le design et l'aspect durabilité et pratiquabilité : Génial !

  Ce sont celles que je recommande le plus à mes clientes lorsque cela correspond aux critères d'usages recherchés et de leurs propres retours elles sont satisfaites. C'est un double plaisir à chaque vente ^^

 • 06 januari 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Super et très confortable...

  Super et très confortable c'est la 3 ème pères pour ma part !

 • 06 maart 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Comodissime per lo step coreografico!!

  Ho acquistato queste scarpe per fare step coreografico e le uso anche in sala pesi e per lezioni di crossfit. La scarpa è comodissima, sostiene bene il piede e le parti rinforzate in punta garantiscono sicurezza e praticità durante i cambi di direzione. Il tessuto è leggero e resistente. Per quanto riguarda il numero calzano giuste, io porto 40 e ho preso un 40

NAAR BOVEN