Fitnessschoenen 900 dames zwart

Ref.
8405065
Users reviews
4.26 / 5 148 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.5 / 5 26 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool die goed veert zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Waarom fitnessschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.
Drop van de zool: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bijv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwikkelen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Slipvastheid en draaibeweging
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontwikkeld dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook op de loopband hardlopen?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontwikkeld voor cardiofitness. Ze zijn ook geschikt voor hardlopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband of buiten wilt gaan hardlopen, dan draag je beter echte hardloopschoenen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness
 • Vrouw
  03 september 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Veel bewegingsvrijheid en licht

  Goedemiddag fitness schoenen

 • Vrouw
  50-59
  01 juli 2020
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Voor mij de perfecte indoor schoen.

  Deze schoen voldoet perfect aan mijn wensen bij mijn revalidatietraject.

 • Vrouw
  09 november 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Fijne schoen

  Fijne schoen, voor zumba en bbb lessen, goede demping

 • Vrouw
  20-29
  22 juli 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Extremely Comfortable

  These shoes are so light and comfortable. It fits my feet like a glove and it is breathable! I use it everyday!

  Antwoord van het merk :

  Hi Meelen,

  Thank you for your review on our fitness training shoe. Glad to know that you enjoyed wearing the shoe.
  Hope to see you in store some day :)

  Bernadette
  Sports leader
  Decathlon Joo Koon

 • Vrouw
  30-39
  20 oktober 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Chaussures Fitness

  Elles sont tout simplement extra! j'ai l'impression d'être dans des pantoufles tout en faisant du sport :)
  Elles ont une excellente amortie, le seul bémol: un peu à l'étroit à l'avant du pied.

 • Man
  18 mei 2020
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Taille un peu petit…

  Taille un peu petit mais surtout pas confortable du tout. Une seule séance de fitness et mal au-dessus des talons (aucun rembourrage à cet endroit). Produit échangé avec un autre modèle.

  Antwoord van het merk :

  Bonjour,


  Je vous remercie d’avoir pris le temps de nous laisser un commentaire à propos de la chaussure fitness Domyos. Je regrette que malgré les tests rigoureux que nous réalisons en conception, ce modèle ne vous apporte pas pleine satisfaction quant à son amorti.


  Nous concevons nos chaussures de fitness avec un amorti optimal à l'avant pied pour protéger votre corps des impacts répétés du fitness (squat, fentes, bures…) tout en stabilisant vos appuis pour un meilleur enchaînement des mouvements. En fitness l’impact entre le pied et le sol se crée au niveau de l’avant pied, contrairement à la course à pied où les impacts se situent au niveau du talon. En effet, nous concevons nos chaussures avec un amorti optimal à l'avant pied pour protéger votre corps des impacts répétés. Vous avez raison l’amorti au talon est donc plus faible, nous espérons que vous ayez trouvé une chaussure de sport adaptée à votre pratique qui semble se trouver dans le rayon running.


  Je vous remercie une fois de plus pour votre avis, ils nous permettent d’améliorer nos produits afin de répondre totalement aux attentes de nos clients

  Je vous souhaite une excellente journée,

  Sportivement


  Lucie - Assistante chef de produit

NAAR BOVEN