Fitnessschoenen 900 voor cardio dames zwart

Ref.
8405065
Users reviews
4.23 / 5 79 Reacties
MENING VAN HET DECATHLON TEAM
4.5 / 5 14 Reacties
Pluspunt van het artikel
De cardiofitness schoen 900 voor dames is uitgerust met een speciale zool die goed veert zodat je snel en veilig van richting kunt veranderen.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Afzet
De zool veert beter zodat je snel van richting kunt veranderen
Buigzaamheid in alle richtingen
Inkepingen aan de voorvoet voor meer flexibiliteit in alle richtingen.
Positiebehoud product
Verstevigingen en verstelbare riempjes, ideaal bij snel wisselen van steunvoet.
Schokdemping
Tussenzool voor meer schokdemping bij herhaaldelijk neerkomen.

DE KENMERKEN

Samenstelling
Buitenkant van : 80.0% Polyester, Buitenkant van : 20.0% Polyurethaan Zool van : 70.0% EVA, Zool van : 30.0% Rubber Binnenkant van : 100.0% Polyester
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

WAAROM FITNESSSCHOENEN DRAGEN?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bijvoorbeeld draaien, kruispas, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Vrijwel geen enkele lineaire beweging, in tegenstelling tot hardlopen waarbij voornamelijk lineaire bewegingen worden gemaakt. Wij ontwikkelen onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren, zonder gevaar voor blessures.
Fitnessen met hardloopschoenen (of vice versa) is gewoon geen goed idee.
Wie schoenen draagt die speciaal bedoeld zijn voor fitness loopt 20% minder risico op blessures dan wanneer hij hardloopschoenen zou dragen. Hoe komt dat? Ons R&D-lab deed onderzoek naar de specifieke bewegingen van de voet, afhankelijk van de sport: lineaire afrol bij hardlopen, rotatiebewegingen bij het fitnessen. Door schoenen te dragen die aangepast zijn aan je sport, bescherm je je voeten en geef je je prestaties een boost!
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bv: hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
BUIGZAAMHEID IN ALLE RICHTINGEN
Flexibel in alle richtingen betekent dat de schoen flexie en torsie mogelijk maakt zodat je vlotter van richting verandert. Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Ondersteuning aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk? De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten. Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
SLIPVASTHEID EN ROTATIE
Dit model is voldoende antislip om vlot en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone net minder stroef is zodat je gemakkelijk kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. De juiste combinatie van gladheid en stroefheid is essentieel. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.
Het handige extraatje? Geen sporen op de grond.
De zool van deze schoen is zodanig ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om af en toe op de loopband te lopen. De schoenen zijn geschikt om je voor een wedstrijd op te warmen of erna uit te lopen. Maar als je alleen maar sport door op de loopband of buiten te lopen, is het voor de veiligheid sterk aan te raden om schoenen te gebruiken die ontworpen zijn voor hardlopen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Gebruik je deze schoenen op asfalt, dan zal het rubber sneller slijten. De slipvastheid van onze zolen wordt getest op de vloer in de sportzaal of thuis, zodat het rubber optimaal hecht tijdens de training.
 • Vrouw
  09 november 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Fijne schoen

  Fijne schoen, voor zumba en bbb lessen, goede demping

 • Vrouw
  20-29
  29 oktober 2019
  That review has been deposited on this product version
  Blaren

  Ik gebruik dit al 3 maanden en ik draag het 4 keer in de week. Geen klachten tot op de 3e maand krijg ik telkens opnieuw blaren/ bloedende wondjes zelfs als ik pleisters opheb doet het nog pijn.

  Antwoord van het merk :

  Beste YY,


  Bedankt voor je review over deze fitness schoenen!

  Vervelend om te lezen dat je de laatste tijd blaren krijgt.

  Heb je enig idee hoe het komt dat dit de eerste twee maanden niet het geval was en nu wel?


  Graag informeer ik je over onze 365 dagen retourneer optie. Indien je niet tevreden bent kun je je schoenen een jaar lang retourneren of ruilen voor een ander exemplaar.


  Sportieve groet!


  Iris

 • 50-59
  31 juli 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Wandelschoenen

  1° maal vond ik de schoen iets te klein maar nu beter

 • Vrouw
  20-29
  22 juli 2019
  Gebruikt voor 3 tot 6 maanden
  That review has been deposited on this product version
  Extremely Comfortable

  These shoes are so light and comfortable. It fits my feet like a glove and it is breathable! I use it everyday!

  Antwoord van het merk :

  Hi Meelen,

  Thank you for your review on our fitness training shoe. Glad to know that you enjoyed wearing the shoe.
  Hope to see you in store some day :)

  Bernadette
  Sports leader
  Decathlon Joo Koon

 • Vrouw
  20-29
  26 oktober 2019
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  Bon amorti, mais un...

  Bon amorti, mais un peu trop rigide à l'arrière.

 • Vrouw
  05 oktober 2019
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  api.label.reviewFlag.checkedPurchase.title
  je chausse du 40,...

  je chausse du 40, un peu juste pour moi mais le 41 trop grand

NAAR BOVEN