Gevoerde gymschoentjes Babylight voor kleutergym grijs/wit

Ref.
8278587
Users reviews
4.7 / 5 10 Reacties
Pluspunt van het artikel
Exclusieve innovatie van Domyos, goedgekeurd door een bewegingstherapeute. Niets helpt de motoriek beter ontwikkelen dan het gevoel van blote voeten. Zacht en comfortabel: gevoerd.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Flexibiliteit
De soepele zool geeft een blootsvoets gevoel.
Bevordert de psychomotoriek
Het gevoel dat je blootsvoets stapt is bevorderlijk voor evenwicht en motoriek
Gemakkelijk aan en uit
Links-rechtsmarkering, sluit met klittenbanden, grote opening.
Grip
Goede grip dankzij de antislipzool en de verstevigingen voor- en achteraan.
Zachtheid
Gevoerd met imitatiebont.

DE KENMERKEN

Maten
van 20 tot 30
Samenstelling
Buitenkant van : 95.0% Polyester, Buitenkant van : 5.0% Polyurethaan Binnenkant van : 100.0% Polyester Zool van : 50.0% Polyester, Zool van : 30.0% Silicone, Zool van : 20.0% Rubber
Approved by
De gymschoentjes Baby Light van Domyos werden goedgekeurd door een bewegingstherapeute: Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Meer grip en een betere afzet zorgen voor een beter evenwicht en meer coördinatie van een kind. Bovendien is de voet beter beschermd!
Tests
De gymschoen Baby Light van Domyos werd getest door kleintjes die aan peuter- en kleutergym deden op een behendigheidsparcours. Deze schoentjes werden ontworpen om te lopen op balken en gelijke liggers, en om op modules te klimmen.
Ontworpen voor
peuter- en kleutergym.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Berg de gymschoentjes van Domyos op een droge, donkere en goed verluchte plaats op.
Gebruikslimiet
Deze gymschoentjes van Domyos zijn bedoeld voor binnen.

Bijkomende informatie

De schoentjes Baby Light van Domyos werden goedgekeurd door een bewegingstherapeute:
Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Een betere grip en extra steun zorgen voor meer evenwicht en een betere coördinatie bij de kinderen. Bovendien is de voet beter beschermd.
De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:
Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is sporten in groep goed voor de sociale vaardigheden van een kind en draagt het bij tot zijn persoonlijke ontplooiing.
Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:
Wat zijn de lichamelijke voordelen? - Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling) - Bevorderlijk voor de groei - Bestrijding van overgewicht Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn? - Stimuleert het zelfvertrouwen - Ontwikkelt het groepsgevoel - Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind
Gebruikstips:
De gymschoenen van Domyos zijn bedoeld voor binnen. Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes opdat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om zijn evenwicht te vinden.
Kenmerken van kindervoetjes:
Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoentjes van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van de allerkleinsten.
De beoefening:
Wat is peuter- en kleutergym? Speelse gymnastiekoefeningen op een behendigheidsparcours dat wordt gebouwd met aangepast materiaal, onder begeleiding van een leraar. Die parcours bestaan uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop de kleintjes kunnen klimmen, glijden, springen, stappen... Deze vorm van gym wordt beoefend vanaf de leeftijd van 10 maanden tot 6 jaar.
De voordelen van de sport:
Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym? Kleutergym bevordert de psychomotorische ontwikkeling van de allerkleinsten, met name de motoriek, het coördinatievermogen en het evenwicht.
De sportoutfit:
Wat is de beste outfit voor kleutergym? Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een short of lange broek in soepel tricot, een vest of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.
Het belang van de juiste schoenmaat:
De schoenmaat moet juist zijn, schoentjes die te groot of te klein zijn (al is het 5 mm) zijn geen goed idee. Een schoen die te krap zit, kan pijnlijk zijn voor enkel en tenen, of schaafwondjes veroorzaken op de huid, en een schoen die te groot is, kan ertoe leiden dat het kind anders gaat stappen of blaren opleveren door de wrijving. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Vergeet niet geregeld de schoenmaat te controleren.

Users reviews

4.7 / 5 10 Reacties
10 gebruikers bevelen dit product aan

At Decathlon, reviews are reliable.

 • Vrouw
  30-39
  28 februari 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Klein

  De schoen is verder prima alleen hij is een cm kleiner dan aangegeven op de verpakking en label. Had een 27 dus 16,5cm besteld maar hij is 15,5 dus deze gaat terug

 • Vrouw
  40-49
  31 januari 2018
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Perfecte grip en lekker warm

  Heerlijke schoentjes waar goed op gelopen kan worden en de voetjes veel bewegingsvrijheid hebben. Wij gebruiken ze als slofjes in huis.

 • Vrouw
  30-39
  11 december 2017
  Gebruikt voor meer dan 1 jaar
  That review has been deposited on this product version
  Ook perfect als slof

  Wij gebruiken deze schoenen als sloffen voor thuis. Goede antislip aan alle kanten en daardoor nooit glijpartijen. Blijft goed zitten en kan in de wasmachine. Heb ze hier in alle maten al klaar liggen. Er is geen betere schoen voor binnenshuis.

U hebt misschien ook interesse in deze producten

6,99 €*
5.00 / 5 1 Reactie
  4,99 €*
  5.00 / 5 1 Reactie
   12,99 €*
   4.57 / 5 7 Reacties
    12,99 €*
    4.42 / 5 12 Reacties
     NAAR BOVEN