Gymschoentjes Ultralight voor kleutergym roze

Ref.
8279475
Users reviews
4.14 / 5 7 Reacties
Pluspunt van het artikel
Mijn eerste gymschoentjes! Met deze gemakkelijke en praktische gymschoentjes kan je kleintje niet uitglijden op de toestellen van een kleutergymparcours.

2 BESCHIKBARE KLEUR(EN)

Flexibiliteit
Soepele wreef en zool.
Grip
Goede grip dankzij de antislipzool en de verstevigingen voor- en achteraan.
Gebruiksgemak
Markering voor rechter- en linkervoet, klittenband, aantreklipje achteraan.

DE KENMERKEN

Maten
van 20 tot 30
Samenstelling
Buitenkant van : 90.0% Polyester, Buitenkant van : 10.0% Polyurethaan Binnenkant van : 100.0% Polyester Zool van : 100.0% Thermoplastische polyethyleen
Tests
De gymschoentjes Ultralight van Domyos werden getest door kinderen tijdens peuter- en kleutergym. Alle gymschoenen van Domyos werden getest in laboratoria (bijvoorbeeld om de grip en slijtvastheid van de gymschoenen of schoenen te controleren). Onze producten leven ook het bestek van Decathlon op het vlak van giftige stoffen na. En tot slot is ook de stevigheid van al onze stoffen en materialen beproefd.
Ontworpen voor
peuter- en kleutergym.
Garantie
2 jaar

TIPS

Opslag Tips
Je bewaart deze Domyos-schoentjes best op een droge, donkere en goed geventileerde plek.
Gebruikslimiet
Deze Domyos-schoentjes zijn speciaal gemaakt voor binnen.

Bijkomende informatie

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:
Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:
Wat zijn de lichamelijke voordelen? - Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling) - Bevorderlijk voor de groei - Bestrijding van overgewicht Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn? - Stimuleert het zelfvertrouwen - Ontwikkelt het groepsgevoel - Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind
Gebruikstips:
De gymschoentjes van Domyos zijn bedoeld voor binnen (op een droge, niet-schurende vloer). Je trekt ze gewoon aan zonder sokjes, zodat de voetjes maximaal in contact blijven met de grond. Zo voelen de voetzenuwen de vloer beter en vind je kind gemakkelijker zijn evenwicht.
Kenmerken van kindervoetjes:
Blootsvoets lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het is goed voor hun tastzin. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoentjes van Domyos zijn breed en soepel, waardoor de voetjes zich goed kunnen ontwikkelen en aansterken en tegelijk beschermd zijn tegen de koude of tegen gevaarlijke ondergronden. Al onze schoentjes zijn aangepast aan de lichaamsbouw van de allerkleinsten.
De beoefening:
Wat is peuter- en kleutergym? Het gaat om leuke, speelse turnoefeningen in de vorm van een behendigheidsparcours, aangelegd met behulp van aangepast materiaal, en onder begeleiding van een leraar. Dat parcours bestaat uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop ze kunnen klimmen, glijden, springen, stappen...
De voordelen van de sport:
Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym? Peuter- en kleutergym stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de toestellen je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.
De outfit:
Wat is de beste outfit voor kleutergym? Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een shortje of lang broekje in soepel tricot, een vestje of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.
Het belang van de juiste schoenmaat:
Hoe de juiste maat kiezen? De juiste schoenmaat is essentieel: te grote of te kleine schoentjes (al is het maar 5 mm!) zijn geen goed idee. Een schoentje dat te krap zit, kan pijnlijk zijn voor enkels en tenen of schaafwondjes veroorzaken, een schoentje dat te groot is, kan ervoor zorgen dat een kind anders gaat stappen of blaren veroorzaken door wrijving. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Vergeet niet geregeld de schoenmaat te controleren.

Users reviews

4.14 / 5 7 Reacties
7 gebruikers bevelen dit product aan
 • Vrouw
  30-39
  06 januari 2017
  Gebruikt voor 1 week of minder
  That review has been deposited on this product version
  Sizing very inaccurate- tiny!

  Despite buying a half size bigger than my daughter's measured shoe size, these shoes were just far too small. They are good shoes but difficult to judge the correct size when buying online & my local store doesn't stock them.

  Antwoord van het merk :

  Hi

  Thanks to take your time giving us a feedback on Ultralight Baby Gym Bootees - Pink. I agree that at the moment we are not very clear with our size guides but we are working on them and very soon we will provide a better ones. I'm very sorry about your issue.
  Don't forget you can claim a product change or a total refund in your nearest Decathlon store.

  Kind regards
  Nicola Barnabo Fitness Market Manager DECATHLON

  Gillian find this answer useful

 • Vrouw
  30-39
  14 augustus 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Tolle Schuhe, fallen aber sehr klein aus.

  Die Schuhe sind super, der bequem und gut für Kinderfüße. Meine Kleine liebt sie . Aber ich musste sie 2 Nummern ! größer bestellen.

 • Vrouw
  30-39
  24 mei 2017
  Gebruikt voor 2 tot 8 weken
  That review has been deposited on this product version
  Sehr schöne Schuhe

  Habe diese Schuhe für den Kindergarten gekauft. Sie sind echt super. Gehen beim klettern und toben nicht kaputt wie normale Hausschuhe.

NAAR BOVEN