Judopak 500 voor kinderen, wit

Ref.
8388767
Pluspunt van het artikel
Het judopak 350 is stevig (verstevigde stof van 350 g/m², rijstkorrelstructuur). Het is geschikt voor jonge judoka's die judo beoefenen in wedstrijdverband. Verkocht zonder band.
Breukvastheid
Verstevigingen aan schouders, kraag, knieën.
Bewegingsvrijheid
Ruime snit voor een totale bewegingsvrijheid.
Gebruiksgemak
Traditionele snit, geschikt voor judo, jiujitsu en aikido.
Lichtheid
Dikke stof rijstkorrel 350 g/m², licht.

DE KENMERKEN

Maten
van 110 tot 150 cm
Samenstelling
Hoofdstof : 65.0% Polyester, Hoofdstof : 35.0% Katoen
Ontworpen voor
kinderen die judo beoefenen in wedstrijdverband.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Ontwerp
Het judopak 350 is gemaakt van een mengeling van polyester en katoen zodat het minder krimpt bij vaak wassen en ook sneller droog is dan een model in 100% katoen. De judopakken zijn verstevigd aan de kraag (voor wanneer je wordt beetgepakt bij de jas) en aan de knieën (voor technieken op de grond).
Hoe kies je een judopak?
Judo is een vechtsport waarbij men de tegenstander vastgrijpt. De judoka pakt zijn tegenstander vast bij zijn judopak en probeert hem op de grond te werpen en zo in bedwang te houden. Daarom moet een judopak erg sterk zijn en verstevigd op de delen die sterk op de proef worden gesteld.
Welke judopak kiezen volgens je niveau?
- Voor een kind dat pas begint met judo of al 1 of 2 jaar aan judo doet, kies je een judopak uit 100% katoen, in gekeperde stof (220 g/m²), dat is soepel en sterk tegelijk. - Een judoka die al 2 jaar aan judo doet (gele of oranje band) of die start met wedstrijden zal een judopak kiezen met een rijstkorrelstructuur dat bijzonder goed bestand is tegen trekken. Dankzij de samenstelling in polyester en katoen (350 g/m²) krimpt het pak niet en droogt het snel.
Welke maat kiezen?
De lichaamslengte van het kind is bepalend voor de maat van het judopak (van 100 tot 150 cm). We raden aan een pak te kiezen dat minstens 5 tot 10 cm groter is dan de lichaamslengte van je kind. Als je kind bijvoorbeeld 133 cm meet, kies dan een judopak van 140 cm.
Tips voor het onderhoud
We raden aan het pak na elk gebruik te luchten. Door het pak regelmatig te wassen blijft het mooi wit. Was het de eerste keren in koud water. Daarna nooit warmer dan op 30 °C.
De voordelen van judo
Judo is een zeer fysieke sport: kinderen geven alles van zichzelf op de training. Een complete sport: het doel is om het gewicht van je tegenstander te beheersen, en daarom gebruiken en ontwikkelen de kinderen al hun spieren. Deze sport is ook een psychologische training. Judo ontwikkelt lichaam en geest. Het woord “judo” betekent overigens: “de zachte weg”.
NAAR BOVEN