Karatepak 200 initiatie voor kinderen

Ref.
8365189
Pluspunt van het artikel
Met dit soepele en stevige karatepak krijgen jonge karateka's de basis van deze vechtkunst onder de knie. Verstevigingen aan de voornaamste trekzones. Geleverd met een witte band.
Lichtheid
Stof katoen/polyester 190 g/m². Verstevigingen aan de trekzones.
Bewegingsvrijheid
Soepel en licht, goed om te leren en technieken uit te voeren.
Gebruiksgemak
Geleverd met een witte band zodat je helemaal klaar bent voor de eerste lessen.

DE KENMERKEN

Maten
van 110 tot 150 cm
Samenstelling
Hoofdstof : 65.0% Polyester, Hoofdstof : 35.0% Katoen
Ontworpen voor
kinderen die beginnen met karate. Geschikt voor training dankzij de ruime snit.
Garantie
2 jaar

Bijkomende informatie

Ontwerp
Het karatepak 200 is gemaakt van een mengeling van polyester en katoen zodat het minder krimpt bij vaak wassen en ook sneller droog is dan een model in 100% katoen. De karatepakken zijn verstevigd aan de panden van de jas en het kruis van de broek.
Hoe een karatepak kiezen?
- Een beginnende karateka kiest een licht en soepel pak, dat stevig is dankzij de geribde stof. - Een ervaren karateka die kata's (schijngevechten tegen een denkbeeldige tegenstander) uitvoert, zal een zeer stevig karatepak kiezen, vervaardigd uit een dikkere stof die bovendien luid klappert bij het uitvoeren van de bewegingen. - Een ervaren karateka die karatetechnieken toepast in gevecht met een tegenstander (kumite) kiest een lichter pak om gemakkelijker te kunnen aanvallen, weren en stappen.
Welke maat van karatepak kiezen?
Het karatepak 200 is verkrijgbaar in maat 110 tot 150 cm. We raden aan een pak te kiezen dat minstens 5 tot 10 cm groter is dan de lichaamslengte van je kind. Als je kind bijvoorbeeld 133 cm meet, kies dan een karatepak van 140 cm.
Onderhoudstips
We raden aan het pak na elk gebruik te luchten. Door het pak regelmatig te wassen blijft het mooi wit. Was het de eerste keren in koud water. Daarna nooit warmer dan op 30°C. Drogen aan de waslijn, stop je pak niet in de droger.
De voordelen van karate
Karate bevordert het concentratievermogen en helpt om je energie te kanaliseren. Bij de verschillende karatetechnieken worden alle spieren gebruikt. Karate verbetert het evenwichtsgevoel, uithoudingsvermogen en de coördinatie tussen de ledematen. Voor deze sport wordt het dragen van een helm en gebitsbeschermer aanbevolen.
NAAR BOVEN