10 ONMISBARE FITNESSTIPS OM DE ZOMER GOED TE STARTEN

Je hebt genoeg van dat jojo-diëten om te proberen gewicht te verliezen? Stop er dan maar mee! We hebben 10 goede gewoontes opgelijst die je helpen om wat kilootjes voor de zomer te kwijt te raken.

 

1) Drink water voor je eet

Wist je dit? Als je water voor je maaltijd drinkt, geeft dat een verzadigd gevoel omdat de maag zich uitrekt. Om voor de zomer gewicht te verliezen, kan je dus dagelijks 1 of 2 grote glazen water voor elke maaltijd te drinken. Als alternatief kan je ook voedsel dat rijk is aan water eten: rauwkost, soep… Water dat in het voedsel zelf aanwezig is, wordt trager verwerkt waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt.

 

2) De natuurlijke hongerstiller

Grijp voor een fitnesstraining of als je tijdens de dag plots honger krijgt niet meteen naar industriële voedingsproducten. Kies voor een eenvoudig melkproduct (natuurlijke yoghurt of witte kaas) met het best 0% vetgehalte. Deze producten zijn echte hongerstillers en kan je ook met een paar stukjes appel of haverzemelen eten. Als je wil, kan je ook een handvol amandelen eraan toevoegen (overdrijf niet). Amandelen hebben een verzadigende werking dankzij hun lage glycemische index en hun rijkdom aan proteïnes. En nog een gouden tip: eet geen suiker meer na 17 uur.

 

3) Accessoires voor bij je dieet

Uit de fitnessmiddelen die je helpen om moeiteloos gewicht voor de zomer te verliezen kies je het best voor:

  • Het springtouw: touwtjespringen is ideaal om calorieën te verbranden, een platte buik te krijgen en de onderste lichaamsdelen te versterken. 15 minuten touwtjespringen heeft hetzelfde effect als 30 minuten joggen.

  • De stepper : dit fitnessapparaat zorgt er niet enkel voor dat je gewicht verliest en aan cardio doet, maar versterkt ook de onderste ledematen (bilspieren, abductoren, adductoren, quadriceps, kuiten…)

 

4)Coaching

Hoe kan je jezelf motiveren om te sporten en gewicht voor de zomer verliezen? Probeer individuele coaching ! Als je kan, probeer je het best 3 sessies. De coach die je begeleidt, stelt samen met jou een programma op om je voor de zomermaanden terug in vorm te krijgen voordat je op vakantie vertrekt. Een goed idee: overleg met je coach of je 1 of 2 vrienden voor de sessie mag uitnodigen (kies vrienden die dezelfde trainingsdoelen voor ogen hebben).

 

5) Fitness in open lucht

Nu de zon zich laat zien, kan je er evengoed van genieten en buiten gaan trainen. Met de volgende reeks kan je gemakkelijk je figuur voor de zomer behouden : 1 minuut touwtjespringen, tussen 15 en 30 squats, tussen 10 en 30 keer pompen, tussen 15 en 30 lunges, tussen 15 seconden en 1 minuut vormspanning, tussen 10 en 30 buikspieroefeningen (crunches en/of omgekeerde crunches). Herhaal deze sessie 3 tot 5 keer gedurende 15 tot 40 minuten training. Vergeet dit programma niet aan te vullen door andere activiteiten (fietsen, snelwandelen, ...). Je moet minstens 2-3 keer per week trainen om zichtbare resultaten te krijgen!

 

6) Meet je vooruitgang

Je bent geobsedeerd door uw gewicht? Schuif je weegschaal aan de kant! Als je absoluut wat kilootjes voor de vakantie wil kwijtraken, waarom probeer je dan niet een nieuwe methode uit om je resultaten in het oog te houden? Meet regelmatig je taille, heupen en omtrek van de dijen met een lintmeter. Of nog beter: haal een broek of rok die je niet meer dichtkrijgt uit de kast en maakt daarvan je afslankdoel voor de zomer. Het verlies in centimeters is veel belangrijker en interessanter dan het verlies in kilo´s omdat dit toont hoeveel vet je verliest!

 

7) Slapen om te vermageren

Wist je dit? Gebrek aan slaap verhoogt de aanwezigheid van het hongerhormoon (ghreline) en vermindert de productie van hormonen die een verzadigd gevoel geven (leptine). Om fit te zijn en om te vermijden dat je bijkomt is het daarom belangrijk dat je ´s nachts minstens 7 uur slaapt. Probeer zo vroeg mogelijk en in jouw bed te gaan slapen. Want voor middernacht raak je in de zogenoemde "trage diepe slaap", die gekenmerkt wordt door een trage hersensactiviteit. Deze helpt je het meest om te herstellen!

 

8) Gymschoenen

Neem je fitnessschoenen overal met je mee om je voor de zomer fysiek in vorm te krijgen. Denk er dagelijks aan om je fitnesschoenen aan te trekken als je ergens naartoe moet of gewoon wanneer dat kan (bijv.: als je vertrekt om te gaan lunchen, je kinderen op school moet afhalen, de trappen op en af moet…). De schoenen zorgen ervoor dat je steeds een vast en dynamisch ritme hebt. Met dit simpel trucje kan je overdag aan je figuur denken!

 

9) Een nieuwe sportieve garderobe

Je motivatie kan soms door simpele dingen worden opgekrikt. Wat denk je ervan om je sportkledij eens te vernieuwen? Het idee: vervang je volledige kleerkast door nieuwe fitnessoutfits te kopen. Het is de perfecte manier om jezelf aan te sporen meer te trainen!

 

10) Minstens 2 keer per week cardio

Gun jezelf 2 of 3 keer per week cardio om je hart gezond te houden en je figuur voor de zomer in vorm te krijgen. Train afhankelijk van je niveau en ervaring tussen 20 minuten en 1 uur op de loopband (of buiten als je er tijd voor hebt): sportief doorstappen, langzaam of snel lopen, je beslist het zelf!

 

 

 

Je ziet: om snel en gezond te vermageren hoef je geen streng dieet te volgen. Via simpele trucjes houd je overdag je figuur (en je lijn!) in het oog. Vergeet niet dat een evenwichtige voeding, regelmatige lichamelijke activiteit en goede nachtrust de sleutel tot je succes vormen. Noteer sportieve activiteiten in je agenda om je doelen voor de zomer te behalen. Dat motiveert je ook om door te zetten!

MULTISPORTS

Wil je iets aan je lijn doen voor de zomer, zonder evenwel je goede humeur en je gezondheid op het spel te zetten? Geen nood! Wij hebben voor jou het ideale afslankprogramma om je lichaam op een aangename manier weer mooi strak te krijgen.

NAAR BOVEN