3 SPORTIEVE TIPS OM SLANK TE BLIJVEN

Hoe blijf je op gewicht? Ontdek hier 3 tips om het hele jaar door je lijn te behouden.

 

 

 

Er komt geen dieet aan te pas! Dit zijn veeleer enkele praktische sportieve tips en tricks om je te helpen je gewicht stabiel te houden en een mooi figuur te houden.

 

1) Cardiotraining, een absolute must!

Om je gewicht in evenwicht te houden, leg je je het best toe op een activiteit die je helpt calorieën te verbranden en vet te verliezen. Cardio-activiteiten zijn hiervoor uitermate geschikt. Hier alvast enkele voorbeelden:

 • Het springtouw: ongeveer 725 kcal/u, 10 tot 15 minuten, 4 keer per week

 • Wandelen op de loopband: ongeveer 300 kcal/u, 20 minuten per dag.

 • Lopen op de loopband: ongeveer 500 tot 1000 kcal/u, 45 minuten, 2 keer per week

 • Roeien: ongeveer 625 kcal/u, 50 minuten, 2 keer per week

 • Fietsen: ongeveer 600 kcal/u, 90 minuten, 2 keer per week of 20 minuten per dag

 

Dé tip om overbodige kilo's te verliezen en je lijn te behouden: de intervaltraining. Dit soort training is ideaal om gewicht te verliezen en je spiermassa te behouden. De oefening bestaat erin intensieve inspanningen (onaangename inspanningen*) af te wisselen met actieve recuperatieperiodes. Het idee erachter is om dezelfde intensiteit te behouden tijdens de hele oefening.

 

Voor een sessie van 45 minuten op de loopband las je bijvoorbeeld 15 minuten intervaltraining in waarbij je 1 minuut hardlopen afwisselt met 30 seconden actieve recuperatie. De intensieve periodes zorgen ervoor dat je maximaal verbrandt op een korte tijd. Onderzoek heeft overigens aangetoond dat het lichaam tot 24 uur na de training calorieën blijft verbranden omdat je basale metabolisme hoger ligt.

 

2) Omgaan met overdaad

Tussen je fitnesssessies mag je gerust (nu en dan) eens genieten van een rijkelijke maaltijd. Let wel op, sporten compenseert de lekkernijen niet... Praat jezelf zeker geen schuldgevoel aan na een overvloedige maaltijd maar kies erna veeleer voor een detoxmaaltijd om je spijsvertering tot rust te brengen. Zo zuiver je ook je lichaam.

 • Als voorgerecht: rauwe groenten met citroensap (zonder olie) of groentebouillon.

 • Als hoofdgerecht: magere vis (kabeljauw, zeetong, koolvis of heken, wijting enz.150 tot 200 g) of 2 eieren, geserveerd met gekookte groenten zonder vetten of een goede soep (ajuin, tuinkers, wortel, selder enz. hebben een vochtafdrijvende werking), zodat je volop vitaminen en mineralen opneemt.

 • Als nagerecht: natuuryoghurt of yoghurt met fruit en 0 % vetgehalte.

 

3) Juist eten na het sporten

Als je af en toe of regelmatig aan fitness doet, vergeet dan zeker niet om na een inspanning je maaltijden uit te balanceren. Je wil de resultaten van je inspanning namelijk niet graag tenietdoen. Om je gewicht te stabiliseren is het belangrijk rekening te houden met wat je eet! Je kan het best de juiste gewoontes aanleren om je lijn te behouden:

 

 • Drink veel water tijdens en na de inspanning : dit is onontbeerlijk om je vochtverlies te compenseren en je bloedcirculatie te stimuleren. Drink minstens 2 liter water per dag voor een goede vochtbalans in je lichaam. Dit is de beste manier om je organen en weefsels te zuiveren van afvalstoffen en gifstoffen, en het opslaan van water tegen te gaan.

 • Maak de juiste combinatie : je kan na de inspanning het best kiezen voor voedingsstoffen met snelle suikers: bananen, droge vruchten, honing, granenrepen.

 • Kies voor een recuperatiemaaltijd : denk aan je proteïnen! Proteïnen zijn cruciaal om je spieren goed te laten herstellen. Als je in de ochtend traint, kies dan voor eieren en volkorenbrood na je training. Kies 's middags of 's avonds voor zalm. Zalm is rijk aan proteïnen en omega 3 (goed voor je hart). Je kan er volkorenrijst aan toevoegen en gestoomde groenten om je lichaam te voorzien van gezonde koolhydraten en vitamine B voor meer energie.

 

 

 

Zo ken je voortaan enkele gemakkelijke tips om je lijn te behouden. Wat zijn jouw goede voornemens om slank te blijven en een mooi figuur te hebben?

 

 

 

* zware inspanning: een gesprek aangaan wordt moeilijk, je kan maar een paar woorden wisselen, je voelt de spierpijn opbouwen, ademhalen door je neus is niet meer voldoende (je ademt door je mond).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
FITNESS CARDIO

Droom je van een perfect figuur ? Er is een gemakkelijke oplossing, de mini- trampoline, klein, maar doeltreffend. Je kunt het in een club of thuis doen, dit apparaat biedt je het plezier springend energie kwijt te raken!

(2)
FITNESS CARDIO
conseils-active-astuce-5-conseils-pour-etre-bien-dans-son-corps

Een dipje, weinig energie, moe, kortom - alles is je teveel? Het is niet gemakkelijk om het hele jaar door in vorm te zijn. En toch zijn er eenvoudige manieren om je beter in je vel te voelen. Lees de tips van Olivier, onze coach.

NAAR BOVEN