conseil-cross-astuce-4-bons-plans-pour-reussir-des-vacances-sportives

3 TIPS VOOR EEN GESLAAGDE SPORTIEVE VAKANTIE

Op vakantie leef je op een ander ritme en dat gaat vaak ten koste van je conditie. De volgende tips van Domyos helpen je om je fysiek voor te bereiden op een geslaagde sportieve vakantie.

 

Of je nu weggaat of niet: op vakantie doe je het meestal wat rustiger aan op het vlak van voeding, slaap en sport. Houd je lichaam strak en je conditie op peil door deze tips van Domyos te volgen...

 

 

Tip nr. 1: je trainingsprogramma aanpassen aan je vakantie

Vakantie dient voor de ontspanning van lichaam en geest. Door het uitoefenen van een fysieke activiteit behoud je echter je tonus en stimuleer je je hersenen. Verminder de intensiteit van je gebruikelijke training en concentreer je op nieuwe doelstellingen. Te regelmatig trainen werkt demotiverend als je die regelmaat niet kunt naleven. Kies voor wandelen en fietsen, voor een zachte training van het onderlichaam. Als je in de stad blijft, ga dan naar het park voor urban fitness (een bankje is een volwaardig trainingsaccessoire voor je armen, buik- en bilspieren). De kunst bestaat eruit je activiteiten op te delen: enkele minuten hardlopen, wat wandelen, een paar push-ups aan de rand van het zwembad, daarna wat baantjes trekken, even uitrusten in de ligstoel en wat luchtfietsen! Een ander geheim van een geslaagde sportieve vakantie is vroeg opstaan, zodat je de hitte tijdens het sporten vermijdt en, vooral, naar je lichaam luistert!

 

Tip nr. 2: het onontbeerlijke fitnessaccessoire voor een geslaagde sportvakantie

Schenk jezelf voor je vakantie een fitnessaccessoire als motivatie. Probeer eerst om er vertrouwd mee te geraken. Vertrek je op vakantie? De meeste accessoires zijn compact en veelzijdig. Dit eenvoudige accessoire zien we vaak over het hoofd: een springtouw is het meest volledige accessoire voor cardiotraining. 15 minuten per dag zijn genoeg om resultaat te boeken: een betere conditie, meer uithoudingsvermogen en bovendien een paar kilootjes minder! Voor spiertraining raden we je aan de push up gain mee te nemen, voor sterkere buikspieren en om je armen te trainen. Vergeet tot slot voor je stretchoefeningen de elastiband niet. Hij glijdt zo je koffer in en is ideaal voor een strakker lichaam en het zacht uitrekken van je spieren.

 

Bij Domyos vind je ongetwijfeld een fitnessaccessoire dat heel je vakantie van pas zal komen!

 

Tip nr. 3: de juiste voeding tijdens je vakantie

Vaak is het moeilijk te weerstaan aan kleine culinaire verleidingen en gezellige etentjes met alcoholische dranken* (hoog caloriegehalte: drink na elk glas alcohol twee grote glazen water), hét handelsmerk van een geslaagde vakantie. Vermijd een kort en krachtig dieet voor de vakantie, die kilo's komen er immers zo weer bij. Niets verbiedt je echter je vakantie voor te bereiden met een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Ruil pinda's in voor verfrissende kerstomaatjes en kies voor sappig en zoet seizoensfruit. Vergeet niet om uitgebreid te ontbijten, met een kop thee en een glas fruitsap, want een goed ontbijt vermijdt dat je de hele dag loopt te snoepen**.

 

 

 

Voor een geslaagde sportieve vakantie moet je lichaam tot rust komen en tegelijk actief kunnen blijven en moet je geest vrij zijn van alle zorgen. Uiteindelijk komt alles neer op matigheid en een juiste dosering om de essentie van een vakantie te vatten: plezier!

 

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, drink met mate

**Vermijd voor je gezondheid te vet, te zoet en te gezouten voedsel. 

BODYBUILDING
conseil-cross-corps-sante-sport-break-pendant-les-vacances-quelles-consequences

Je vertrekt op vakantie en bent bang om de winst kwijt te spelen die je tijdens het jaar hebt geboekt? In dit artikel ontdek je wat er gebeurt wanneer je al je fysieke activiteiten stopzet. Onze Domyos-coach Eva legt ook uit hoe je moet trainen wanneer je ver van huis bent. Volg de gids!

MULTISPORTS

Om de hele zomer lang in topvorm te zijn, moet je vanaf vandaag goed aan jezelf beginnen denken. Hier lees je hoe voeding je kan helpen om opnieuw de nodige energie en vitaliteit te vinden om te genieten van de zomer en (hopelijk) van de zon ...

NAAR BOVEN