4 DOELTREFFENDE TIPS OM OPNIEUW TE BEGINNEN SPORTEN NA DE ZOMER

(3)

Na de zomer, wanneer het tijd wordt om weer te gaan sporten, weten velen niet waar te beginnen of haken ze al snel af door een gebrek aan tijd en/of motivatie omdat de dagelijkse sleur hen weer te pakken heeft. Met deze fitnesstips willen we je helpen om geleidelijk weer in conditie te komen.

Tip 1: herbeginnen in de goede volgorde

Als je minder dan 2 weken niet hebt gesport, start je met identiek dezelfde sessies, maar maak je je fitnesssessies iets korter. Wanneer je langer dan 2 weken niet aan sport hebt gedaan, doe je het minstens de eerste sessie en zelfs de 2 daaropvolgende sessies wat rustiger aan en dan de volgende week net iets meer, tot je opnieuw traint op de manier die je gewend was. Maak de opwarming langer, stretch langer en drink meer (ook wanneer je geen dorst hebt!).

 

Tip 2: thuis bewegen

Als je twijfelt of je voldoende tijd zult vinden om naar een fitnesscentrum te gaan of wanneer je een abonnement te duur vindt, kun je overwegen om gewoon thuis te beginnen sporten! Hoe? Surf naar domyos.com, in de rubriek Tips vind je onze gratis trainingsschema's.

 

Tip 3: stel je sportoutfit samen

Denk ook aan je uitrusting om weer in conditie te komen en jezelf te motiveren om te bewegen. Waarom jezelf geen nieuwe fitnessoutfit cadeau doen? Ander idee: ga op zoek naar voordelige en doeltreffende accessoires om je lichaam strakker te maken. Waarom probeer je niet de AB220 om je buikspieren te trainen, halters om je armen gespierder te maken, de gymball om weer een platte buik te krijgen, de resistance tube of medicine ball om je hele lichaam strakker te maken?

 

Tip 4: herneem goede eetgewoonten

Wanneer je opnieuw begint te sporten, moet je allereerst orde scheppen in je koelkast zodat je hier de pijlers voor een evenwichtige voeding voor het grijpen hebt.

 • Hoogwaardige proteïnen: rundsvlees, vis, eieren, kip.

 • Zetmeelarme groenten: alle groenten behalve aardappelen, erwten en maïs.

 • Natuurlijke vetten: avocado's, schaalvruchten, olijfolie, koolzaadolie.

Snelle suikers moet je zoveel mogelijk vermijden: beignets, koekjes, snoep, chips, ijsjes, (industrieel) vruchtensap, wit brood, witte deegwaren, witte rijst, frisdranken ...

 

Deze 4 sportieve tips helpen je om geleidelijk opnieuw in conditie te komen. Probeer variatie te brengen in je activiteiten zodat ze nooit gaan vervelen. Stel voor jezelf een schema op om geleidelijk weer te beginnen sporten afhankelijk van je fysieke conditie, afgewisseld met recuperatietijden. Vergeet ook niet dat een goede nachtrust de beste garantie is op een goede conditie!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
12,99 €*
5.00 / 5 1 Reactie
  MULTISPORTS

  Uw lichaam moet de spieren op spanning kunnen brengen, en heeft dan ook energie nodig om de training te kunnen volbrengen ! Goed eten helpt uw lichaam om beter te trainen.

  (1)
  FITNESS CARDIO

  Om je te helpen je fitnesssessies te organiseren vanaf de start van het nieuwe sportseizoen, hebben wij een beroep gedaan op Olivier, onze coach. Volg zijn tips om sporten in te plannen in je dagelijkse leven.

  (1)
  NAAR BOVEN