conseils-4-bonnes-raisons-de-tester-le-biking

4 GOEDE REDENEN OM INDOOR CYCLING TE TESTEN

(1)

Wat zijn de voordelen van indoor cycling, deze trendy indoorsport? Ontdek 3 redenen om er zelf mee te beginnen.

 

Indoor cycling: wat is dat eigenlijk?

Bij indoor cycling of spinnen fiets je binnen (in een fitnesszaal), op een fiets die vast staat. Dat doe je in groep en op muziek. Je wordt daarbij begeleid door een instructeur die een aantal oefeningen voorstelt om je hart en longen te versterken en spieren bij te kweken (vooral dan in je onderlichaam). De intensiteit van die oefeningen varieert om een bepaald traject te simuleren. Deze discipline is enorm doeltreffend als training, om een fietstocht voor te bereiden, maar kan ook helpen om snel die overtollige winterkilo's weer kwijt te spelen. En het handige is dat je nooit technische en moeilijke bewegingen moet uitvoeren op de fiets. En je beenderen en gewrichten? Die blijven gespaard, zodat deze sport perfect geschikt is voor mensen met een zwakke rug.

 

Hoe verloopt een sessie indoor cycling?

Een sessie indoor cycling duurt ongeveer 30 tot 80 minuten. Tijdens een training trap je met een bepaald ritme, op opzwepende muziek die de intensiteit van je inspanning bepaalt. Je moet verschillende posities aannemen en wisselende trapfrequenties aanhouden. De hele training is een afwisseling van acceleraties (sprints), waarbij je hartslag de hoogte in schiet, en actieve recuperatiefases. Om een echte rit na te bootsen worden er hellingen, cols, afdalingen en vlakke stukken gesimuleerd. Indoor cycling is eenvoudig en doeltreffend, bovendien heb je er maar één onmisbaar hulpmiddel voor nodig: een weerstand, een knop waar je aan kan draaien om lichter of zwaarder te trappen. Je kiest zelf met welke weerstand je wilt trappen, zo stem je de intensiteit van je training mooi af op je niveau.

 

Waarom kiezen voor indoor cycling?

Een hart en longen in topvorm

Weer in vorm geraken, presteren...indoor cycling is een totaalsport die bovendien voor iedereen geschikt is. Je cardiovascalaire capaciteiten zullen er wel bij varen. Met dit soort training wordt je hart sterker, forser en vooral krachtiger tijdens een inspanning. Al na een aantal sessies zal je verbetering merken in je ademhaling, je uithoudingsvermogen en je bloedsomloop.

 

Tip van de coach: wie begint met indoor cycling raden we aan om al 1 maand op voorhand met een andere cardio-activiteit te beginnen.

 

Je uitleven

Je wilt je hoofd helemaal leegmaken, je even stevig afreageren? Probeer dan eens indoor cycling: de ideale sport om je uit te leven en je mentale weerbaarheid te versterken. Onder begeleiding van een instructeur en onder impuls van de hele groep word je aangemoedigd om je grenzen te verleggen. Je gaat beter presteren en legt tijdens één sessie tot 25 kilometer af. En wees gerust: je hoeft geen behendige fietser te zijn. Gewoon de beentjes laten draaien en genieten!

 

Afvallen

Indoor cycling is een uitstekende manier om gewicht te verliezen in een mum van tijd. Het is immers een perfecte mix van spier- en ademtraining, de 2 onmisbare elementen om te vermageren. Door de intensiteit van de oefeningen en de duur van de inspanningen ga je heel wat calorieën verbranden (reken op minstens 700 calorieën per sessie, afhankelijk van je gewicht en niveau, maar ook van je inzet natuurlijk!). Dit is de discipline bij uitstek om je hoofd helemaal leeg te maken en je goed in je lichaam te voelen. Bij indoor cycling komen er immers endorfines vrij, de zogeheten 'gelukshormonen', voor een heerlijk weldadig gevoel.

 

Een sterker lichaam

Indoor cycling doe je natuurlijk niet enkel om af te vallen, je krijgt er ook een strakker lichaam van. Je benen en billen worden steviger en je gewrichten blijven gespaard. Naarmate de sessies voorbijgaan helpt deze sport je ook om de kracht en het uithoudingsvermogen van je spieren te verbeteren, zonder dat je dikker wordt.

 

 

 

Twijfel niet en kies voor indoor cycling om je vorm en je figuur te behouden, het hele jaar door. Het is de ideale sport om stress te verjagen, je uit te leven, te zweten en plezier te beleven. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Om het nut en de effecten van indoor cycling gewaar te worden, moet je minstens 2 keer per week een sessie volgen, aangevuld met een duurtraining (een activiteit van lichte intensiteit zoals stretching, yoga) en oefeningen om je bovenlichaam te versterken. En om thuis te blijven trainen kan je altijd zelf een fiets voor indoor cycling in huis halen. Er zijn geen excuses meer, vanaf nu kan je fietsen bij alle weer!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO
conseils-energy-exercice-velo-appartement-quel-programme-mincir

Kan je afslanken op de hometrainer? Het antwoord is JA! Dit afslankprogramma voor de hometrainer, dat 8 weken duurt, is daar het perfecte bewijs van. Het zal je helpen om redelijk wat gewicht te verliezen (ongeveer 3 kg).

FITNESS CARDIO
conseils-energy-bien-utiliser-velo-cardio-biking

Heb je zojuist een spinningfiets gekocht en vraag je je af hoe de fiets goed te gebruiken? Ontdek de weldadige effecten van dit apparaat en volg onze tips om met de oefeningen te beginnen.

NAAR BOVEN