conseils-shape-exercice-4-exercices-a-faire-sur-la-plage

4 OEFENINGEN VOOR OP HET STRAND

De vakantie is er eindelijk en je denkt eraan even een break te nemen en je helemaal te laten gaan... Wat dan met je droomlijf? Draag deze zomer zorg voor je vormpeil met Domyos! We hebben een trainingsprogramma voor je samengesteld met 4 oefeningen die je op het strand kan doen of in het water.

 

Oefening 1: wandelen in de branding

 • De juiste beweging: werp je rechterbeen ver voor je uit, zet je voet neer en buig de knie. Hef je linkerhiel lichtjes op. Je romp moet mooi recht blijven. Herhaal die beweging met het andere been.

 

 • De heilzame effecten: bij deze oefening train je je quadriceps door de weerstand van het water. En ook het zand zorgt voor de nodige instabiliteit, ideaal om je diepere spieren te verstevigen.

 

 • Herhalingen: je wandelt best minstens 30 minuten met het water tot aan de helft van je kuiten.

 

Oefening 2: bilspieren kweken

 • De juiste beweging: ga languit liggen op je buik, leg je handen plat ter hoogte van je hoofd, onder je voorhoofd. Strek de benen en trek de tippen van je voeten naar de grond. Til de benen minimaal op. Span je billen op, hef je knieën en een stuk van de dijen lichtjes van de handdoek. Doe je benen omhoog en spreid ze licht, leg ze vervolgens weer neer en let erop dat je tenen altijd naar beneden gericht zijn.

 

 • De heilzame effecten: bij deze oefening werk je vooral aan je hamstrings en grote bilspieren.

 

 • Herhalingen: idealiter voer je deze oefening best een 20-tal keer uit, in reeksen van 3.

 

Oefening 3: je buikspieren versterken

 • De juiste beweging: ga languit liggen op de buik, leg je handen onder je voorhoofd en houd je hoofd in het verlengde van de ruggengraat. Span je benen en buikspieren op en hef vervolgens je bovenlichaam tot aan de taille, de heupen moeten op de grond blijven. Tel tot 5 en ga terug languit op de grond liggen, laat je wel niet neerploffen. Maak rustige bewegingen.

 

 • De heilzame effecten: bij deze oefening train je de voornaamste spieren van je buikspiergordel, meer bepaald de kleine en grote schuine buikspieren.

 

 • Herhalingen: idealiter voer je deze oefening best een 20-tal keer uit, in reeksen van 3.

 

Oefening 4: een strakker bovenlichaam

 • De juiste beweging: ga het water in tot aan je schouders. Strek de armen naast je lichaam en steek de duimen omhoog. Beweeg de armen eerst naar voor en dan naar achter. Let op dat je voeten goed plat blijven en blijf voor je uit kijken.

 

 • De heilzame effecten: met deze eenvoudige oefening train je je schouders en rug-, borst- en armspieren.

 

 • Herhalingen: idealiter voer je deze oefening best een 20-tal keer uit, in reeksen van 3.

4,99 €*
3.76 / 5 17 Reacties
  GYM/PILATES
  conseils-shape-astuce-un-corps-tonique-en-vacances

  Thuis, op kantoor of op vakantie: ontdek onze tips voor een strak lichaam terwijl je geniet van de zomer! Onderhoud samen met ons het kostbare kapitaal van je lichaam door goed voor jezelf te zorgen: zie er mooi en sportief uit op het strand met deze 5 tips!

  FITNESS CARDIO
  conseil-cross-astuce-4-bons-plans-pour-reussir-des-vacances-sportives

  Op vakantie leef je op een ander ritme en dat gaat vaak ten koste van je conditie. De tips van Domyos helpen je om je fysiek voor te bereiden op een geslaagde sportieve vakantie.

  NAAR BOVEN