conseils-cross-astuce-5-astuces-pour-passer-hiver

4 TIPS OM FIT DE WINTER DOOR TE KOMEN

Laat de winter maar komen: de wintertijd is ingesteld en ook in de winterse periode moeten we onze vorm behouden. Hoe blijven we het beste in vorm met de naderende koudeperiode?

 

1: Nieuwe energie

Hoe zorgt u ervoor dat u weer nieuwe energie opdoet met die naderende winter? Een goede manier om geestelijk in balans te blijven is te zorgen voor voldoende licht. Wanneer onze biologische klok door een tekort aan licht verstoord is, slapen we slechter, zijn we psychisch snel uit balans en kunnen we ons niet meer zo goed concentreren. Probeer dus zoveel mogelijk te genieten van de laatste dagen vol daglicht, voordat de dagen korter worden. Ga zoveel mogelijk naar buiten: neem als het even kan de tijd om ten minste 30 minuten buiten door te brengen (bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze).

 

2: minder zon, probeer er maar aan te wennen

Het is zover: het is sneller donker, de zon komt later op....en wij komen later uit ons bed! Het is duidelijk: we zijn overgegaan op de wintertijd. U hebt moeite met het nieuwe ritme en u lijkt maar niet aan de verzette klok te kunnen wennen. Het lichaam heeft even de tijd nodig. Hoe kunt u het lichaam hierbij helpen? Luister goed naar uw lichaam: zodra u 's avonds de eerste tekenen van vermoeidheid bespeurt, gaat u slapen. Een herstellende slaap speelt een essentiële rol bij het intellectuele herstel. Voor een goede nachtrust mag de temperatuur in de slaapkamer niet hoger zijn dan 19 °C.

 

3: Maar nu even serieus: blijf lachen!

U gelooft niet echt dat natuurlijke methodes u verder kunnen helpen? Probeer deze methode eens, dan zult u de winter beslist vrolijker doorkomen:lach, het helpt echt. Het is geen grapje, lachen is goed voor u! Probeer tijdens alle stressmomenten die u tegenkomt te glimlachen. Het is een uitstekende manier om uzelf te ontspannen. Dat is namelijk de conclusie van Sarah Pressman, onderzoekster aan de Amerikaanse universiteit van Kansas. Wetenschappers toonden aan dat personen die een lach op hun gezicht toverden een veel lager stressniveau hadden dan personen die een neutrale uitdrukking op hun gezicht hielden. Er werd tevens aangetoond dat lachen goed was voor ons hart. Met andere woorden: blijf lachen, wat er ook gebeurt.

 

4: Eet krachtvoer

Om uw training tijdens de winter vol te kunnen houden is het belangrijk om goed voor uw spieren te zorgen. Zorg dus voor voldoende eiwitten, want deze bouwstof is onmisbaar voor sporters. Wanneer we minder eiwitten innemen dan we nodig hebben zal ons lichaam een beroep doen op onze reserves en zal de spiermassa afnemen... Nog een reden om goed voor onszelf te zorgen! Breng zoveel mogelijk variatie aan in uw maaltijden en gebruik twee porties eiwitten per dag afkomstig uit verschillende bronnen (dierlijk of plantaardig). Voor mooie spieren eet u bijvoorbeeld eieren, wit vlees (van kalkoen of kip), vis (zalm, makreel of tonijn), peulvruchten (kikkererwten, witte of rode bonen, linzen).

 

 

 

Naast andere goede leefgewoonten zullen deze 4 tips er aan bijdragen dat u de winter moeiteloos doorkomt. Wat zijn uw tips voor een fitte winter?

17,99 €*
4.64 / 5 11 Reacties
    FITNESS CARDIO
    conseils-cross-astuce-trop-froid-pour-faire-du-fitness

    Te koud om te sporten? Ontdek onze adviezen om tijdens de winter in vorm te blijven en u te verzoenen met de kou.

    NAAR BOVEN