conseils-cross-astuce-4-bons-plans-pour-garder-la-motivation

4 TIPS OM GEMOTIVEERD TE BLIJVEN

Opnieuw beginnen sporten is niet niets… Het is lastig soms lastig om de moed te vinden om er opnieuw aan te beginnen… en nog lastiger om hoopvol te blijven als het resultaat op zich laat wachten. Ontdek 4 tips om gemotiveerd te blijven in alle omstandigheden.

 

Tip 1: word je eigen coach

Je kunt je geen personal coach veroorloven? Geen probleem! Om jezelf te motiveren om te bewegen, kan je je eigen coach worden: probeer een dagboek bij te houden waarin je al je inspanningen noteert. Stel een trainingsschema op om je sportsessies in te lassen in je dagelijkse agenda. Het is een goede manier om vooruitgang te boeken en vooral, om je sportieve doelen sneller te bereiken. Wat is een goed ritme? Minstens 2 keer per week, idealiter 3 keer per week. Nog een tip: bekijk een heleboel foto's die je aansporen om te fitnessen en in vorm te blijven. Pep jezelf op als het sporten lastig wordt. Het lijkt misschien banaal, maar als je voelt dat je kunt slagen, heb je maar een paar woorden nodig om dat gevoel nog te versterken en er volop tegenaan te gaan.

 

Tip 2: train alle spieren van je lichaam

Je hebt alles geprobeerd om iets aan je figuur te doen maar niets lijkt te werken? Je benen, billen of buik lijken niets te zijn veranderd? Hoogstwaarschijnlijk concentreer je je te hard (en ten onrechte) op die lichaamsdelen. Spieren die je te hard traint, raken overontwikkeld. Als je elke week hetzelfde trainingsprogramma aanhoudt, gaat je vooruitgang stagneren. Onze fitnesstip? Om resultaat te behalen, train je best alle spiergroepen, niet enkel degene de spieren die je voor ogen hebt. Laat bijvoorbeeld één keer per week de loopband achterwege en neem deel aan een groepsles; of zorg er tijdens een krachttraining voor dat je slechts de helft van de oefeningen wijdt aan het onderlichaam.

 

Tip 3: maak je trainingen boeiend

Je traint op de loopband om in vorm te blijven maar je voelt dat het routine wordt? Onze fitnesstip: combineer cardiotraining met krachttraining om je trainingssessies boeiend te maken. Het loopgedeelte versnelt de vetverbranding terwijl je kunt recupereren, de krachttraining helpt om je spiermassa op peil te houden en dus meer energie te verbranden. Voor een training van ongeveer 30 minuten volg je volgend schema: warm 10 minuten op – stap 4 minuten en houd dan een lichte looppas aan. Wissel dan gedurende 20 minuten 3 minuten lopen en 30 seconden krachttraining met elkaar af – bv.: zijwaartse push-ups, crunches (sit-ups), lunges naar voren... Rond de training af met 5 minuten rustig wandelen om af te koelen.

 

Tip 4: thuis trainen

Bij gebrek aan tijd kan je enkel thuis sporten. En zoals zovelen stel je je fitnesstraining telkens uit… Hoe blijf je gemotiveerd, zelfs bij je thuis? Probeer minstens 2 trainingssessies per week in te plannen. Begin bijvoorbeeld met 20 minuten en probeer de duur vervolgens geleidelijk aan op te drijven. Kies één of meerdere programma's uit onze rubriek tips. Als je wilt, kan je ook gebruik maken van (efficiënte en compacte) accessoires om het trainen thuis gemakkelijker te maken: springtouw, halters, kettlebell, AB220, Resistance Tube, Medicine Ball.

 

 

 

Tot daar enkele tips om opnieuw te beginnen sporten. Om gemotiveerd te blijven, kies je best een sport die je leuk vindt en met plezier beoefent!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
24,99 €*
4.21 / 5 14 Reacties
  BODYBUILDING
  conseils-sculpt-astuce-progresser-en-3-lecons

  Bij krachttraining moet je een aantal basisregels in acht nemen om er voordeel uit te halen. Ontdek hier hoe je snel vorderingen boekt aan de hand van een paar handige tips.

  (1)
  NAAR BOVEN