conseils-active-astuce-5-bonnes-raisons-de-vous-asseoir-sur-un-gym-ball

5 GOEDE REDENEN OM OP EEN GYM BALL TE GAAN ZITTEN

(4)

Een Gym Ball is een grote fitnessbal die je kunt gebruiken voor stretchoefeningen, om je spieren te versterken of om een juiste lichaamshouding aan te nemen. De bal bestaat in verschillende groottes (afhankelijk van je lengte), en is heel wat doeltreffender dan je zou denken. Test het door er gewoon eens op te gaan zitten, en je zult snel begrijpen waarom...

 

De Gym Ball traint de beenspieren en geeft je een strakker figuur

Om te gaan zitten op een Gym Ball, moet je eerst en vooral je evenwicht vinden.Daartoe ga je de spieren van je knieën, heupen en enkels automatisch samentrekken. Zonder dat je het echt beseft, train je en versterk je de diepe spieren en de wervelkolom. Door er een gewoonte van te maken om je Gym Ball regelmatig te gebruiken (15 minuten per dag om te beginnen), versterk je je spieren en werk je meer in het algemeen aan een strak figuur. Dankzij die training van de diepe spieren ga je cellulitis en dus de sinaasappelhuid te lijf.

 

De Gym Ball verbetert je houding

Als je het niet meer gewoon bent om een rechte houding aan te nemen, dan is de Gym Ball een uitstekend hulpmiddel. Door te gaan zitten op een Gym Ball corrigeer je en verbeter je je houding. De instabiliteit van een Gym Ball verplicht je om vaak van positie te veranderen, maar je wordt je ook bewust van je houding. Tegelijkertijd verbeter je je volledige lichaamshouding en voorkom je rugklachten door een verkeerde houding.

 

De Gym Ball verbetert het evenwicht

Onmiskenbaar is ook dat de Gym Ball het evenwicht stimuleert, zowel lichamelijk als mentaal. Ongeacht de oefeningen die je doet op een Gym Ball, word je verplicht om je evenwicht te vinden om de oefeningen uit te voeren en een juiste houding aan te nemen. Door op zoek te gaan naar die stabiliteit en controle, werk je ook aan je concentratie en je zelfbeheersing.

 

De Gym Ball, de vriend van de platte buik

Het is waarschijnlijk niet het beeld dat je hebt van een Gym Ball, maar hij is ook ideaal om je buikspieren te trainen! Om een goede zithouding aan te nemen, trek je de spieren van je onderlichaam samen, maar dat niet alleen: om je evenwicht te vinden, spreek je ook je buikspieren hard aan. Daarom is de Gym Ball ideaal om buikspieren te kweken. Als je specifiek op deze zone wilt trainen en een op zoek bent naar een platte buik, kan je onze filmpjes met oefeningen bekijken om thuis te trainen.

 

De Gym Ball houdt je gezond

Doordat je op een Gym Ball een juiste houding aanneemt, voorkom je rugklachten, vooral in de onderrug. De microbewegingen die je maakt om een goede houding aan te nemen op een Gym Ball versterken de rugspieren. Deze microbewegingen en de niet-statische houding die je moet aannemen op een Gym Ball zorgen ook voor een betere bloedsomloop. En door altijd in beweging te zijn zonder dat je het zelf in de gaten hebt, blijf je energiek en werk je aan je spiertonus. De Gym Ball verbetert je algemene gezondheid dus aanzienlijk. Hij bezorgt je weer energie, conditie en spiertonus.

 

 

 

We raden je sterk aan om de gym ball regelmatig te gebruiken omdat hij bijdraagt aan een goede algemene gezondheid! Met dit complete accessoire kan je je spieren tegelijkertijd versterken, ontspannen en stretchen. Probeer hem snel, en laat je helemaal overtuigen!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
GYM/PILATES

De Gym Ball van Domyos is een accessoire waarmee je de spieren kunt verstevigen en dit met behulp van enkele oefeningen op video die we graag aan jou voorstellen. Deze oefeningen op video werden gerealiseerd in samenwerking met de sportcoaches van de Domyos Club. Ze helpen je om de buikspieren, billen en bovenbenen te trainen, maar ook de biceps door heel rustig de spieren te verstevigen. Ontdek de video-oefeningen om het beste te halen uit je Gym Ball en je lichaam te trainen.

(6)
NAAR BOVEN