conseils-active-astuce-5-conseils-pour-etre-bien-dans-son-corps

5 TIPS OM JE GOED TE VOELEN IN JE LICHAAM

Je hebt het moeilijk om  je lichaam te aanvaarden? Maar door alleen te letten op je kleine imperfecties, ga je die net uitvergroten! 5 figuur- en gezondheidstips die je helpen die situatie te keren en  je beter in je vel te voelen. Doe ze elke dag om weer tevreden te zijn met jezelf.

 

Tip 1: doe elke dag stretchoefeningen

Al te vaak schieten de stretchoefeningen 's ochtends er bij in, en nochtans zijn ze heel goed om de spieren te verfijnen, je houding te verbeteren en rugproblemen op te lossen. De volgende 3 oefeningen kun je doen wanneer je opstaat (en op elk ander ogenblik van de dag), gedurende 20 seconden tot 3 minuten (per oefening). Dat kan lastig lijken, omdat je lichaam op dat uur nog niet in beweging is en dus wat stram… maar je zult merken hoeveel goed het doet! Niets beters om je goed te voelen in je vel, energie te krijgen en beweeglijker te worden.

 

Oefening 1: de rug soepel maken

Rek je uit terwijl je nog in bed ligt of wanneer je al rechtop staat, door je armen boven je hoofd te strekken, benen gestrekt, voeten gebogen. Maak je ruggengraat lang waarbij je je inbeeldt dat je lucht tussen de wervels laat.

 

Oefening 2: de achterkant van je dijen strakker maken met een yoga band

  • Getrainde spieren: billen, hamstrings en kuiten.
  • Uitvoering van de oefening: ga zitten op je matje, start de oefening met de twee benen plat op de grond. Houd de band onder de zool van je rechtervoet, die gebogen moet blijven (tenen naar je toe gestrekt). Adem in, adem uit en trek tegelijk aan de band om je rechterbeen op te tillen. 
  • Ademhaling: vloeiend, nooit de adem inhouden, natuurlijk ademen langs de buik.
  • Veiligheidstips: houd de rug goed recht tijdens de hele oefening.
  • Herhalingen: herhaal de oefening een aantal keer gedurende ademhalingscycli van 30 seconden tot 1 minuut en wissel vervolgens van kant.

 

Oefening 3: voor slankere bovendijen

Sta rechtop, neem je wreef in je hand en breng je hiel naar je bil, met beide knieën naast elkaar. Kantel je bekken naar voren, span je bilspieren aan en voel de rek van je knie tot je heup. Als je nog verder wilt stretchen, kun je deze oefening doen met een elastiek of band. Herhaal met je andere voet.

 

Tip 2: voor een platte buik

Als je gekweld wordt door de gedachte dat je een buikje begint te krijgen, doe je deze afslankoefening op elk moment van de dag om  je beter in je vel te voelen: adem in terwijl je rechtstaat of zit en adem dan uit waarbij je je buikspieren aanspant door je navel naar je ruggengraat te trekken, tot 10 op een schaal van 1 tot 10. Ontspan. Herhaal de oefening maar deze keer trek je je buikspieren in tot 5. Ontspan. Tot slot herhaal je de oefening nog eens maar nu trek je je buikspieren in tot 3 en die houding probeer je zo lang mogelijk aan te houden, zonder dat je je adem moet inhouden. Natuurlijk zul je in het begin niet een hele dag lang je buikspieren aangespannen kunnen houden. Maar net als bij elke andere training, lukt je dat op een dag wel, door de oefening eerst 1 keer per dag, dan 2 keer per dag, dan 3 keer… te doen en tot slot zul je je buikspieren onafgebroken op niveau 3 kunnen houden en een platte buik behouden!

 

Om verder te gaan, kun je pilates proberen: die lessen staan erom bekend dat ze de buik- en rugspieren versterken en het lichaam soepeler maken.

 

Tip 3: voor een slanke taille

Alle vrouwen dromen van een slanke taille, en net dat is bijzonder moeilijk te bereiken. Om je te helpen, stellen we je voor om een leuk accessoire te gebruiken: de gymbal. Die grote fitnessbal is bijzonder nuttig om de diepe spieren te versterken. Hij maakt de buik sterker, verstrakt het figuur en verlicht rugpijn. Je kunt er veel oefeningen mee doen, en dit is er eentje voor een slankere taille. Je kunt de oefening op elk ogenblik van de dag doen.

 

Oefening: de taille versterken en stretchen.

  • Getrainde spieren: buikspieren, schuine buikspieren
  • Uitvoering van de oefening: beginhouding, rechtopstaand op het matje met de voeten ver uit elkaar, neem de gymbal in je twee handen en houd hem voor je. Breng de gymbal met gestrekte armen boven je hoofd, laat je schouders zakken (om spanning in de nek te vermijden) en kantel je bekken naar voren. Buig je bovenlichaam naar de ene en dan naar de andere kant, zonder de onderrug hol te trekken. Voer de beweging 15 tot 30 keer uit en keer dan terug naar de beginhouding. Adem in bij het buigen en rekken, adem uit om weer naar het midden te komen en span hierbij je buikspieren aan. Opgelet, je moet wel degelijk je bovenlichaam verplaatsen en niet de bal!

 

Tip 4: drink citroensap op je nuchtere maag

Of je nu moeder, studente, actieve jonge vrouw of gepensioneerde bent… wat je vlak na het opstaan doet is erg belangrijk! Start je dag goed en pers een halve citroen uit in een glas lauw water. Een kleine moeite en ideaal om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Citroen heeft heel wat goede eigenschappen: het stimuleert je immuunsysteem, brengt de pH in evenwicht, werkt als mild en natuurlijk urinedrijvend middel, zuivert de lever, helpt bij de spijsvertering en bij het afslanken, hydrateert het lymfesysteem.

 

Tip 5: in een oogwenk een prachtig figuur

Je beter voelen in je vel, kan ook door een kleinigheid die alles verandert! Want ook al zijn de voorgaande 4 tips onmisbaar om je te helpen beetje bij beetje een fraaier figuur te krijgen, dan nog kun je altijd teruggrijpen naar een trucje om meteen slanker te  lijken. Welk? Test het comfort van ons assortiment platte-buik-leggings om er onmiddellijk slanker uit te zien. Dankzij de stof op basis van elastaan en polyamide maakt de brede boord van de legging Shape+ je buik platter en gladder en biedt tegelijk comfortabele ondersteuning. Je ziet er slanker uit: je voelt je mooier, strakker, energieker!

 

 

 

Nu ken je een paar figuur- en gezondheidstips om je te helpen je opnieuw te verzoenen met je figuur. Het spreekt voor zich dat aan sport doen nog steeds hét middel is om je beter in je vel te voelen. Want wanneer je traint, maken je hersens endorfines vrij, ook gelukshormonen genoemd… je krijgt een blij gevoel en geniet van het bewegen, van het leven… de moeite waard om te proberen om je met jezelf te verzoenen, toch?

MULTISPORTS
conseils-multisports-dietetique-ces-jus-qui-boostent-la-forme

Wilt u uw vitamines aanvullen? Ontdek dan de 100% natuurlijke sappen met al hun goede eigenschappen. Ze geven u een ware energieboost voordat u gaat fitnessen!

MULTISPORTS
conseils-Les-gestes-pour-retrouver-la-forme

De mooie dagen komen eraan, je hebt zin om je lichaam te wekken uit zijn winterslaap. Tank nieuwe energie door deze tips te volgen om weer in conditie te komen!

NAAR BOVEN