conseils-cross-dietetique-5-aliments-bruleurs-de-graisse

5 VOEDINGSSTOFFEN DIE VET VERBRANDEN

Sport u regelmatig, maar vindt u het toch echt tijd worden dat u uw voeding wat meer in balans brengt? Geef uw lichaam een echte oppepper met deze voedingsstoffen die vet verbranden. Sommige van deze voedingsstoffen staan er bekend om dat ze de omzetting van suikers in vetvoorraden verminderen en de afbraak van vet doen toenemen. We hebben een paar van die voedingsmiddelen voor u op een rijtje gezet. Ontdek 5 voedingsstoffen die vet verbranden. Probeer dit te onthouden!

 

Avocado voor de sporter

Avocado heeft de naam een vette vrucht te zijn (160 Kcal Per 100 g), maar toch is de avocado een perfect voedingsmiddel voor sporters. De belangrijkste energieleveranciers van de avocado zijn vetten. Het zijn voornamelijk meervoudig onverzadigde vetzuren (met name oleïnezuur), die een belangrijke rol spelen als beschermers van ons hart- en vaatstelsel. Ze worden gemakkelijk verbrand tijdens de inspanning en bevorderen de verbranding van vet. Avocado bevat eveneens lecithine, dat bijdraagt aan de organisatie van onze bewegingen in ons brein en de overdracht van zenuwprikkels naar de spieren. En dat is bij sport nogal belangrijk! Lecithine draagt eveneens bij aan het reguleren van het cholesterolgehalte. Het bevat niet veel vezels, dus u kunt de vrucht gerust voor de inspanning eten. Maar ook na het sporten is het goed om voor avocado te kiezen: het heeft een hoog mineralengehalte (kalium, calcium, magnesium) dat helpt de zure afvalstoffen te neutraliseren.

 

Verse zalm

Dat had u niet gedacht? Toch is het zo. Zalm is een uitstekende hulp wanneer u wilt afvallen. 100 gram verse zalm komt overeen met 205 kcal. Deze smakelijke vis is een van de belangrijkste bronnen van omega-3 vetzuren (de 'goede' vetten, die eveneens ons hart beschermen). Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat de vetvoorraad slinkt en dat vetten gemakkelijk worden verbrand door ons lichaam. Ze voorkomen de opslag van slechte vetten en zorgen ervoor dat het lichaam suiker beter verwerkt. Let op het volgende: laat de zalm nooit te lang met de omgevingslucht in aanraking komen, want dan gaan de gunstige effecten verloren. Breng variatie aan in de bereiding, dan blijft u ervan genieten. U kunt de zalm stomen, in de oven grillen, in aluminiumfolie wikkelen...combineren met wat versgeraspte citroenschil en dille, hetgeen de vetvertering bevordert.

 

De actieve citroen

Deze kleine citrusvrucht kan gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Het stimuleert ook nog eens de darmpassage. Citroenzuur helpt de maag bij het afbreken van vetten en eiwitten. Door het hoge gehalte aan vitamine C is het een stimulerende en verkwikkende vrucht. Citroen zorgt ervoor dat onze stofwisseling flink wordt opgepookt. U verbrandt dus op elk willekeurig moment meer calorieën, zowel in rust als tijdens de inspanning. Neem bij voorkeur 's ochtends een glas water met het sap van een geperste citroen. Dit ontgift het lichaam. Het activeert de galafgifte en bereidt zo de lever op een goede manier voor op de vertering van de voeding die u die dag eet. Door een paar druppels citroensap toe te voegen aan uw vlees, eieren of gedroogde groente zorgt u ervoor dat uw spijsvertering een boost krijgt.

 

Een gezond appeltje

Het eten van een appel bevordert gewichtsverlies! De appel is rijk aan vitamine C, maar bevat weinig calorieën. Prima om de honger mee te stillen. Appels bevatten veel pectine, een stof die enerzijds zorgt voor een vol gevoel, en anderzijds werkt als een soort bindmiddel voor vetten in de maag. Een gemiddelde appel van 150 g bevat ongeveer 18 tot 20 g koolhydraten (oftewel 74 tot 80 kcal). Deze koolhydraten worden langzaam en geleidelijk opgenomen in het lichaam. Het resultaat: u hebt geen trek meer, want u voelt zich verzadigd. Belangrijk detail: eet de appel met schil en al. Onderzoekers hebben ontdekt dat de schil van een appel ursolzuur bevat. Ursolzuur bevordert de calorieverbranding en zorgt voor meer spiermassa. Neem bij voorkeur Granny Smith appels, want die bevatten maar heel weinig suiker.

 

Koffie? Ja, maar met mate

Zoals de naam al doet vermoeden, bevat koffie cafeïne, een stof die de vetverbranding stimuleert. Koffie zonder suiker en melk bevat geen calorieën. Drink dus gerust een sterke espresso of een bakje filterkoffie. Maar overdrijf niet met koffie! In onderzoeken is aangetoond dat een gedoseerde koffieconsumptie onze sportprestaties kan verbeteren en onze vetdepots kan doen smelten. Toch moeten we koffie met mate gebruiken. Onthoud het volgende: drink niet meer dan drie kopjes koffie per dag! 

MULTISPORTS

Uw lichaam moet de spieren op spanning kunnen brengen, en heeft dan ook energie nodig om de training te kunnen volbrengen ! Goed eten helpt uw lichaam om beter te trainen.

NAAR BOVEN