conseils-mincir-avec-le-step

DOELSTELLING: AFVALLEN MET STEPPEN!

(2)

Nu de zomer nadert, betrap je jezelf erop dat je net als elk jaar al aan de vakantie denkt, waarbij je jezelf in de eerste plaats slank en met een  fraaigevormd lichaam ziet… Wil je graag een paar kilootjes kwijt? Zoek niet verder! Voor een mooi figuur is steppen dé sportactiviteit waarmee je op een leuke manier je doel bereikt en dat in een recordtijd!

 

WAT IS STEPPEN?

Steppen ontstond in 1986 in de Verenigde Staten en wint nog elke dag fans bij! Vanaf het begin veroverde deze discipline de fitnesszalen en sommigen zweren nu alleen maar bij steppen! Steppen werd een van de populairste lessen in cardiotraining, vooral onder degenen die zich graag uitleven op muziek.

 

Het is de favoriete discipline bij fitness en je hebt er maar één accessoire voor nodig: een bankje ("step" in het Engels) waarvan de hoogte versteld kan worden om de oefening zwaarder of lichter te maken. Het biedt een erg vrolijk trainingsprogramma op een choreografie waarbij je verschillende pasjes combineert op de maat van meeslepende muziek! Steppen is een pittige activiteit die heel wat energie vergt. Meegesleept door het ritme en de sfeer in de groep, doe je al snel mee en leef je je helemaal uit.

 

STEP BY STEP CALORIEËN VERBRANDEN!

Je maakt je zorgen om je gewicht en je wil een strakker lichaam zonder dat je saaie oefeningen moet doen? Vergeet elk dieet! Afvallen heeft geen geheimen meer voor jou dankzij de step. Door te steppen verbruik je enorm veel energie, en tegelijk worden al je spieren maar ook je hart- en vaatsysteem belast, aan een eerder stevig ritme. Resultaat : je verbrandt vetten in een recordtijd (ongeveer 500 calorieën per uur).

 

MEER DAN GEWICHT VERLIEZEN ALLEEN …

Steppen is ideaal om af te vallen, maar bovendien een complete training. Het heeft tal van voordelen die je snel zullen overtuigen! Ontdek ze hier …

 

Steppen versterkt alle spieren van het lichaam

Versterk al je spieren! Door het stepbankje op en af te stappen, train je doeltreffend de beenspieren en spieren van het bovenlichaam. Bij elke sessie zet je hoofdzakelijk de dij- en kuitspieren aan het werk, dankzij de oefeningen waarbij je naar voren stapt, de knieën buigt of huppelt. Hoe hoger het niveau, hoe sterker de impact op de vloer en hoe meer de spieren worden getraind. Als je vooral je beenspieren wil versterken, kun je het stepbankje beter niet hoger zetten. Omgekeerd, als je het bovenlichaam wil versterken, stel je het bankje op de hoogste stand in. Doordat je de armen samen met de rest van je lichaam beweegt, worden ze betrokken bij elke beweging. Op die manier worden je armspieren strakker, je houdt je armen immers geen moment stil.

 

Steppen verbetert de houding

Dankzij het steppen verbeter je je coördinatie en werk je aan je houding… dat merk je al snel! Bij elke stepchoreografie moet je je bovenlichaam en benen gecoördineerd bewegen om de oefeningen op de juiste manier te doen. Je moet je maximaal concentreren om het ritme goed te volgen en je hele lichaam gecoördineerd bewegen.

 

Steppen helpt om je ademhaling te beheersen

Net als alle andere cardiotrainingen is regelmatig steppen uitstekend om  je uithoudingsvermogen te verbeteren. Je hart en bloedvaten worden aanhoudend en behoorlijk belast: je ademhaling verbetert en je behoudt een goede fysieke conditie.

 

VOOR WIE?

Steppen is een fitnessactiviteit die voor heel wat mensen geschikt is. Een aanrader voor wie in conditie wil blijven, een strakker lichaam en een slanker figuur wil.

 

HOE VERLOOPT EEN SESSIE

Een steples duurt gemiddeld 30 tot 45 minuten, afhankelijk van het niveau van de deelnemers. De les begint met een reeks opwarmingsoefeningen om het lichaam voor te bereiden en het risico op blessures aan enkels of knieën te vermijden. Daarna starten de opeenvolgende bewegingen die samen de choreografie vormen, in een gezellige sfeer en op meeslepende muziek. De oefeningen worden onderbroken door rusttijden om te recupereren. Aan het eind van de sessie worden enkele stretchoefeningen gedaan om krampen en spierstijfheid te voorkomen.

 

ENKELE TIPS OM GOED TE TRAINEN

Eerst en vooral moet je een paar goede schoenen aanschaffen, die voldoende steun bieden aan de enkel. Tijdens de sessie let je erop dat je je stepbankje op de juiste hoogte instelt, volgens je niveau, en dat je het goed recht voor je plaatst. Drink voldoende water tijdens de rusttijden. Respecteer je eigen niveau en forceer niets: je moet je lichaam en hart voorzichtig belasten, volg de richtlijnen van de coach! Laatste tip : luister steeds goed naar je lichaam en til je voeten voldoende hoog op zodat je niet tegen het stepbankje stoot en struikelt.

 

Klaar om je helemaal uit te leven en je conditie op peil te brengen, thuis of samen met vrienden of vriendinnen? Geniet van die ontspannende momenten en verbeter je conditie en verlies gewicht met steppen.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO

Steppen is een trendy fitnessactiviteit die ook vandaag nog aan populariteit wint. Om alles te weten te komen over steppen en je zin te geven in deze discipline, geeft Domyos-coach Perrine je een aantal nuttige tips.

NAAR BOVEN