conseils-yoga-astuce-une-journee-zero-exces

EEN DAG ZONDER BALLAST

Een dag zonder stress, een dag waarop u het middelpunt bent... we helpen u graag op weg.

 

9u U wordt rustig wakker

U springt vandaag niet direct het bed uit! U neemt even de tijd om ontspannen wakker te worden. Open langzaam uw ogen, haal een keer diep adem waarbij u uw buik uitzet en blaas daarna zoveel mogelijk lucht uit. Nu gaat u zich net als een kat eens heerlijk uitrekken. Ga op de rand van uw bed zitten en sta rustig op.

 

9u15 Detox-drankje

Weet u hoe u de gifstoffen uit uw lichaam kunt verwijderen die zich 's nachts hebben opgehoopt? Drink een glas lauw water met het sap van een uitgeperste citroen. Het ultieme middel waarmee u uw lichaam goed reinigt en de dag een goede start geeft. Omdat het vochtafdrijvend is, stimuleert het ook nog eens de doorvoer van het voedsel.

 

9u30 Yoga voor een sterk lijf

Niets zo goed voor de ontspanning van lichaam en geest als een aangename yoga-sessie.. De houding die we voor u hebben uitgekozen heeft een aantal weldadige effecten: uw wervelkolom wordt soepeler, uw borst wordt sterker, uw borstkas wordt 'opener', uw buik wordt sterker waardoor hier minder vetreserves ontstaan. Bovendien zorgt het voor een schone huid en verbetert het de bloedsomloop. Een uitstekende houding om uw spieren weer even wakker te schudden en uw lichaam sterker te maken.

 

Ushtrasana: de kameel

 • Uitvoering van de oefening: Neem plaats op uw knieën, bovenlichaam rechtop. Leg de bovenkant van de voeten op de grond. Laat uw borst langzaam achterover buigen. Pak als u dat kunt uw hakken vast. Wanneer u stabiel bent, buigt u verder door uw bekken naar voren en omhoog te duwen. Het hoofd buigt mee naar achteren. Houd deze houding zo lang mogelijk vast. Kom langzaam weer terug, terwijl u eerst uw ene en daarna uw andere hand optilt.

 

 • Ademhaling: Adem in voordat u achterover buigt. Adem uit terwijl u achterover buigt. Daarna ademt u normaal terwijl u deze positie vasthoudt.

 

 • Veiligheidsadviezen: Denk eraan om uw buik in te trekken en de spieren in de buikstreek aan te spannen. Strek uw borstkas op en uw hoofd omhoog voordat u achterover buigt, zodat u goed rechtop blijft en u uw onderrug niet overbelast.

 

 • Herhalingen: 4 herhalingen met een korte herstelperiode

 

10u Verfrissend ontbijtje

Ruil uw mok koffie in voor een grote kop groene thee. Een vochtafdrijvende drank met een afslankende werking, die de calorieverbranding stimuleert en vetopname vermindert. Drink de thee zonder melk of suiker. Om niet ten prooi te vallen aan de honger, eet u een sneetje volkoren brood met een klein beetje boter, 1 portie kwark met 0% vet en een sinaasappel voor de vitaminen.

 

11u Een frisse neus halen

Heerlijk, zo'n dagje vrij. Maar dit betekent niet dat u de hele dag op de bank moet blijven liggen. De gifstoffen uit uw lichaam u hebt weer energie gekregen. Trek uw sportschoenen aan en verlaat uw knusse huis voor een wandeling. De frisse ochtendlucht helpt u uw geest weer lichter te maken. Ga als het kan naar een mooie groene omgeving, of nog beter, naar de zee en laad uzelf op met nieuwe energie. Zeelucht zorgt voor een sterke negatieve ionisatie, dat de regulering van het hormoon serotonine tot gevolg heeft. Dit hormoon bestrijdt stress.

 

11u30 Vitaminecocktail

Tijd voor een sapje dat zorgt voor een energieboost dit sapje geeft ons niet alleen een opkikker, maar het helpt ons ook bij ons doel om 800 g groenten per dag te eten. Gebruik hiervoor een fruit- en groente pers waarmee u het maximale uit het fruit en de groente haalt (weinig droog restmateriaal). Doe 2 appels, 2 wortels, 1/4 gemberwortel in de pers. Dat is alles.

 

12u30 Een lichte lunch

Kies voor een licht en smaakvol recept vol vitaminen: een taboulégerecht van quinoa met verse kruiden (zie het boek van Martine Fallon, Bombe énergétique). Bereid 200 g quinoa met een beetje olijfolie. Breng het op smaak met wat geraspte citroenschil, grof gebroken en in olijfolie geroosterde amandelen, 1 verse fijngehakte groene peper, kleine blokjes courget en komkommer, gehakte platte peterselie en fijngehakte munt. Breng op smaak met Guérande-zout.

 

14u Even wegdromen

Tijd voor een heerlijke dagdroom Zorg dat u ergens comfortabel kunt liggen en ga een ontspannen stukje lezen. Geniet van de kalmte en rust om u heen. Wordt u overvallen door een slaperig gevoel? Doe dan gerust een dutje. In onderzoeken is aangetoond dat een middagdutje van 20 tot 90 minuten bij kan dragen aan betere mentale prestaties. Bovendien zou het de kans om aan te komen verkleinen. Overigens is dit dutje niet van invloed op uw nachtelijke slaappatroon.

 

16u Een plantaardige lekkernij

5 amandelen + 1 glas rijstmelk. Neem in plaats van verse broodjes een paar lekkere amandelen. Maar let op: neem niet meer dan een handjevol! Amandelen zitten vol vezels en eiwitten maar bevatten weinig suiker. Perfect om de honger te stillen. Rijstmelk is een drank die rijk is aan langzame suikers, vitaminen en mineralen. Het is zacht van smaak en bevordert de spijsvertering.

 

17u Extra zuurstof

De basis van alles is een goede ademhaling Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het is een oneindig groot plezier: het gevoel dat we de lucht in onze longen vernieuwen, de lucht die ons in staat stelt te leven... Het is essentieel om de buikademhaling te leren. Het brengt ons rust en stelt ons in staat de dagelijkse uitdagingen aan te kunnen.

 

Ontspanningsoefening: ga op de grond zitten tegen een muur aan of ga op uw rug liggen, adem langzaam en diep in via de neus. Plaats de hand op de buik en adem uit via de mond door de buik licht in te trekken (druk eventueel wat met de hand om de buik terug te laten gaan). Adem nu in via de neus en laat hiermee alleen de buik omhoog komen (de buik zet uit). Blaas langzaam uit via de mond (het uitademen duurt langer dan het inademen). Herhaal deze oefening 3 keer achter elkaar.

 

18u Avondritrueel

Wat is er beter dan deze detox-dag af te sluiten met een zelfmassage? Dit 3 minuten durende ritueel voert u elke avond uit. Het verbetert uw bloedsomloop en zorgt hiermee voor de verwijdering van gifstoffen. Zelfmassage van de buik Ideaal voor de vochtafvoer, het losmaken van stoffen uit de weefsels, de vermindering van vochtretentie en het bevorderen van de vertering. Begin cirkelvormige bewegingen te maken over uw buik, met de wijzers van de klok mee. Ga verder met vastpakken en rollen: pak de huid tussen duim en vingers vast, met een hand of beide handen, en laat de huid tussen uw vingers rollen.

24,99 €*
3.95 / 5 19 Reacties
  8,99 €*
  4.79 / 5 14 Reacties
   NAAR BOVEN