conseils-sculpt-astuce-du-muscle-avant-lete

EEN GESPIERD LICHAAM VOOR DE ZOMER

De zomer komt eraan en net als elk jaar wil je graag gespierder worden om het lichaam van een adonis te krijgen? Je bent waarschijnlijk al een aantal kilootjes kwijtgeraakt maar je stelt vast dat je op het gebied van spieren nog wel wat werk voor de boeg hebt. Alleen vet verliezen, is niet voldoende om een mooi en esthetisch lichaam te krijgen.

Je hebt nog een paar maanden, misschien zelfs maar een paar weken meer voordat je jezelf laat zien op het strand, profiteer dus van die tijd om op de juiste manier te trainen . Niet altijd gemakkelijk wanneer je geen sportcoach achter je hebt staan …

 

Kun je in korte tijd spieren kweken?

Het is mogelijk om in slechts enkele maanden tijd meer spieren te kweken en je figuur te verbeteren. Voor een perfect lichaam moet je verschillende regels in acht nemen. Drie onlosmakelijk met elkaar verbonden factoren zorgen ervoor dat je gespierder wordt en je droomfiguur krijgt: training, voeding en recuperatie. Wanneer je die drie principes niet naleeft, zal je training weinig resultaat opleveren.

Volg deze tips om mooi afgetekende spieren te krijgen.

 

1 - Concentreer je op je hele lichaam

Om je figuur te verbeteren, zul je de neiging hebben vooral te focussen op de spieren die het meest zichtbaar zijn, degene die je trots aan anderen wil tonen. Toch is het aan te raden je hele lichaam te trainen, voor een goed spierevenwicht. Een al te gerichte krachttraining kan ook leiden tot blessures. Door oefeningen af te wisselen en alle spieren van het lichaam te trainen, krijg je een betere hormonale stimulatie: je spierstelsel zal dan geneigd zijn om zich meer te ontwikkelen.

 

Natuurlijk wil je bepaalde spieren vergroten om er gespierder uit te zien op het strand, maar denk eraan dat je zonder algemene ontwikkeling nooit veel spierkracht krijgt.

 

Beperk de duur van je sessies: algemeen mag een training niet langer duren dan anderhalf uur, opwarmingsfase inbegrepen. Geef de voorkeur aan korte maar intense sessies waar je meer resultaat mee zult bereiken dan met lange trainingen die het lichaam uitputten. Zorg voor aangepast materiaal voor krachttraining.

Voor een optimaal trainingsprogramma kun je de coaching voor krachttraining uitproberen.

 

2 - Een evenwichtige voeding

Gedurende deze periode moet je zorgen voor een gevarieerde voeding waarbij je je lichaam en dus ook je spieren voldoende moet voeden. Een evenwichtig voedingspatroon helpt om meer spiervolume te krijgen en ook het uitzicht van de spieren te verbeteren. Als je te veel vetten verbruikt en je spieren weinig ontwikkeld zijn, zal het moeilijk worden om mooi afgetekende spieren te krijgen. Lichaamsvet is weinig flatterend wanneer je in bloot bovenlijf staat, je ziet er omvangrijk uit maar zonder mooie, zichtbare spieren.

 

3 - Je lichaam rust geven

Verwaarloos de recuperatiefasen niet, die zijn onmisbaar voor een goede spierontwikkeling. Gun je lichaam buiten de trainingen de tijd om te rusten, neem zoveel mogelijk tijd om te ontspannen.

NAAR BOVEN