conseils-5-regles-dor-pour-rester-mince

GEZONDHEIDSTIPS; 5 GOUDEN TIPS OM SLANK TE BLIJVEN

Of het nu komt door onze levensstijl, onze voeding, of door stress.... ons lichaamsgewicht schommelt wel eens en het is niet altijd gemakkelijk om dit in de hand te houden. Onze tips zullen u echter helpen: hier vindt u 5 regels waardoor u slank blijft.

 

Voeding die zuivert

Eet volop groenten en fruit zodat u de noodzakelijke antioxidanten binnen krijgt. Groenten en fruit staan namelijk bekend om hun zuiverende eigenschappen: ze werken vochtafdrijvend, bestrijden bacteriën en stimuleren de urine-aanmaak. Een detox-kuur helpt u de afvalstoffen uit uw lichaam af te voeren, terwijl u tegelijkertijdlichaamsgewicht verliest. Waarvoor kunt u het beste kiezen? Kies bij voorkeur voor kool, bieten, artisjok, ananas, citroen, appel, peterselie, rode vruchten... Weg met het gefrustreerde gevoel: breng zoveel mogelijk variatie aan in uw recepten en zodat het dieet plezierig blijft: maak gegratineerde gerechten, soepen, knapperige groenten... Zo haalt u het beste uit de voeding terwijl u ook nog eens in vorm blijft.

 

Het heilzame water

Om de vochtafvoer in ons lichaam te stimuleren dienen we minimaal 2 L water per dag te drinken! Water is onmisbaar voor het afvoeren van afval- en gifstoffen uit ons lichaam en het doorspoelen van onze weefsels. Het gaat bovendien het vasthouden van vocht tegen. Wanneer u het niet prettig vindt om water te drinken, voeg dan een paar druppels citroensap toe. U kunt ook groene thee zetten. Het helpt bij de regulering van vetten en geeft het lichaam weer vitaliteit. Een gouden tip voor de slanke lijn? Drink een half uur voordat u gaat eten water. Hierdoor zult u tijdens de maaltijd sneller een verzadigd gevoel krijgen en zult u kleinere porties eten. Door water te drinken blijft u niet alleen slank, maar zorgt u ook voor een beter herstel van de lichaamscellen waardoor u een frisse teint krijgt.

 

Kook al dente

Beperk de kooktijd zoveel mogelijk. Dit is een eenvoudig, maar essentieel principe. Op die manier behouden de groenten het meest van hun kostbare vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het beste kunt u de groenten overigens rauw eten. Ook stomen kan een goed alternatief zijn waardoor u optimaal van de goede eigenschappen van uw voeding profiteert. De beste manier om slank te blijven is door gezond en evenwichtig te leven. Klinkt het u wat smakeloos in de oren? Voeg dan een lepel koolzaadolie toe voordat u het eten opdient. Deze bron van omega-3 is een smakelijke toevoeging.

 

Vochtafdrijvende massages

Cellulitis is de nachtmerrie van veel vrouwen. Wanneer er zich eenmaal cellulitis heeft gevormd, gaat het vaak niet vanzelf meer weg. Om u te helpen bij het elimineren van de vetcellen en om slank te blijven, onthoud u deze tip: pas zelf de methode van vastpakken en rollen toe. Gebruik een goede cellulitiscrème op de aangedane gebieden, pak de huid van de gebieden vast en laat deze tussen uw vingers rollen. Herhaal deze handeling drie maal op elke zone en voer dit eenmaal per week uit voor zichtbare resultaten.

 

Sport, het hoort erbij

Vergeet niet te sporten: regelmatige fysieke inspanning houdt uw lichaamsgewicht in balans! Zumba, step, aerodance, cycling, BBB ... u kunt op het gebied van fitness eigenlijk alles doen. Maak ruimte in uw leven voor uw sportieve plannen zodat uw doelen binnen handbereik komen. Moeite met de motivatie? Sport samen met vriendinnen, dan stimuleert u elkaar om het vol te houden. U zult merken dat sporten niet alleen het middel bij uitstek is om slank te blijven, maar u ook helpt uw hoofd leeg te maken! Vraag gerust uw arts om advies en roep de hulp in van een sportprofessional voor de juiste keuze. Nu bent u aan zet: ga ervoor en wordt uw figuur de baas!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO

Wilt u in recordtijd calorieën verbranden? Wij bieden u een trainingsprogramma met springtouw om af te vallen en uw lichaam in vorm te brengen. Nu is het uw beurt!

(2)
YOGA
conseils-a-chaque-age-sa-minceur

Een dieet verandert met de leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om te vermageren. Ontdek hier tips om je te helpen een slanke lijn te behouden, op elke leeftijd.

(1)
NAAR BOVEN