Gun jezelf een sublieme lijn met de mini-trampoline

(2)

De mini-trampoline, klein, maar doeltreffend, is echt top. Je kunt het in een fitnessclub of thuis doen, je zult zien hoe geweldig het is je energie kwijt te raken door te springen!

 

Een plezier en niet alleen voor kinderen

De trampoline die in de jaren 30 werd uitgevonden voor de trapezeacrobaten in het circus, heeft sindsdien heel wat veranderingen ondergaan. Steeds meer mensen zijn enthousiast over de trampoline en je ziet ze dan ook steeds vaak in tuinen en fitnessclubs. Trampolines worden tegenwoordig beschouwd als een ideaal fitnessapparaat waarmee je thuis in een leuke sfeer aan je conditie kunt werken. Springen op een trampoline verbetert je houding en zelfbeheersing. Het is goed voor het evenwichtsgevoel en versterkt de synchronisatie en coördinatie van de bewegingen. De mini-trampoline vergroot de lichaamskracht, stimuleert de bloedsomloop en geeft strakkere spieren. Kinderen moeten zich goed gedragen: voortaan gebruiken ook volwassenen de mini-trampoline om aan hun conditie te werken!

 

Springen om in conditie te blijven

De mini-trampoline is geschikt voor iedereen

De mini-trampoline kan door iedereen worden gebruikt. Je hoeft geen fanatiek sporter te zijn om te springen, iedereen kan het in zijn eigen tempo doen! Iedereen neemt het ritme aan dat hij wil. De trampoline geeft geen gewrichtspijnen en kan ook worden gebruikt als revalidatie waarbij iedereen doeltreffend zijn coördinatie en evenwicht ontwikkelt.

Met uitzondering van mensen met ernstige hartkwalen, kniepijn of scoliose, is de trampoline geschikt voor iedereen. Vraag wel even je huisarts voordat je gaat springen.

 

De mini-trampoline verbrandt calorieën

Met fitnessoefeningen op Domyos-trampolines behoud je een goede gezondheid ! Er zijn tal van voordelen vooral voor het lymfestelsel en het helpt gifstoffen uit je lichaam af te voeren.

De trampoline is een uitstekende cardiotraining en je beste afslankpartner ! Dankzij het aerobe en stimulerende effect van alle fitnessoefeningen, helpt de trampoline je slanker te worden, werkt hij aan je uithoudingsermogen en aan je lichaam in zijn geheel. De afwisseling tussen springen en uitrusten versterkt het hart. Je spieren worden bij elke sprong op de trampoline aangesproken, het zuurstofniveau van het lichaam verbetert en daardoor verdwijnen de calorieën.

 

De mini-trampoline versterkt de spieren

Naast het werken aan uithoudingsvermogen spreekt de mini-trampoline ook de proprioceptie van het lichaam aan (ons propriooceptieve systeem, dat voortdurend in een waaktoestand is, en onze spierspanning proberen het evenwicht van ons lichaam te behouden) zodat wij doeltreffend aan onze diepe spieren kunnen werken ". Deze oefeningen hebben een zeer stimulerend effect door de intensiteit van de samentrekkingen tijdens het afzetten en ze vergroten de elasticiteit en de flexibiliteit van rug en heupen, en l spreken vooral bovenbenen en knieën aan en versterken de buikriem.

 

Ingehouden buik, gespannen billen, licht gebogen benen en je bent klaar om te springen en je lichaam te versterken ! Er bestaat geen gevaar voor de gewrichten, de mini-trampoline ontziet ze! Ze worden licht aangesproken want de springmat dempt de bewegingen. De mat dempt de schokken van de sprongen en dus worden ook rug, enkels en knieën minder belast (in tegenstelling tot hardlopen bijvoorbeeld). Je krijgt een goede spierontwikkeling zonder risico. Je versterkt tegelijk je bovenbenen, buikspieren en kuiten, terwijl ook de ademhaling verbetert.

 

Ga de les volgen

In fitnesszalen worden activiteiten rond de mini-trampoline steeds populairder. " U bound", "trampolining"," Trampo Pilates" of "Kanga Style" zijn allemaal in afwachting van de aankomende kangoeroes die willen afvallen en hun conditie verbeteren.

 

Springen bij jouw thuis

Schaf een mini-trampoline aan voor binnen of voor in de tuin, zoals de Domyos-MT 100 zodat je kleine fitnessoefeningen kunt doen en verder kunt trainen naargelang je enegrie hebt. Je zult je absoluut niet gaan vervelen, springen is leuk! Als het mooie weer eraan komt, installeer je hem in de tuin zodat je in vorm blijft en je vrij kunt bewegen in de lucht. Ondek het plezier van buiten zijn en in de lucht te springen!

Een praktisch detail, de mini-trampoline MT 100 neemt weinig plaats in. Je kunt hem gewoon onder een bed of achter een deur opbergen.

 

De mini-trampoline, die geschikt is voor revalidatie en sport- en cardiotraining (bijvoorbeeld zoals ontwikkeld bij de U bound-lessen), is een speels instrument, gemakkelijk om op te stappen, te gebruiken en op te bergen. Heel compleet, je hebt geen reden meer om niet te gaan springen : alle spieren van het lichaam zijn aan het werk, zo kun je je toplichaam bereiken !

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS CARDIO

De minitrampoline, die praktisch is en weinig ruimte inneemt, is een fitnessapparaat dat ideaal is om in vorm te blijven. Domyos zal uitleggen hoe de minitrampoline goed te gebruiken!

NAAR BOVEN