DE GYM BALL: HET GEHEIM VOOR EEN PLATTE BUIK

(1)

Wat is het lichaamsdeel waar we de meeste complexen over hebben? Ongetwijfeld de buik… Als je op zoek bent naar een doeltreffende methode om die kleine vetrolletjes weg te werken en je beter in je vel te voelen, dan hebben wij het perfecte middel voor je klaar: de gym ball.

 

Waarom is de gym ball zo doeltreffend?

Als je weer aan het sporten gaat met als doel die paar overtollige kilo's kwijt te raken, dan kan je al snel ontmoedigd raken. Om je figuur weer strak te krijgen zijn buikspieroefeningen niet altijd de leukste manier... Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing om je lichaam op een andere manier weer te verstevigen: de gym ball. Huh? Het gaat om een grote fitnessbal die je gebruikt om je diepe spieren te verstevigen. Hij versterkt je buikspieren, maakt je figuur strakker en verlicht rugpijn.

 

Dankzij de gym ball heb je snel weer dat platte buikje terug ! De bewegingen van de bal op je buik hebben hetzelfde effect als een massage. Het resultaat: de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en stukje bij beetje verdwijnen die paar kilo's te veel. Met de gym ball maak je je lichaam in zijn geheel strakker, ook al worden vooral de buikspieren aangesproken. Door over de bal te rollen, leer je ook je evenwicht te beheersen. En er is meer: je houding verbetert, je concentratie verscherpt, je staat steviger op je benen en wordt soepeler. Door dagelijks te trainen zal je snel resultaat zien.

 

Hoe kies je de juiste gym ball?

Om de juiste gym ball te kiezen moet je rekening houden met de grootte, de hardheid en de stevigheid.

 

Om een gym ball op jouw maat te hebben moet je de voeten plat op de grond kunnen zetten als je rechtop zit, en mooi in balans zijn als je je benen in een hoek van 90° houdt. De algemene regel:

 

 • Ben je tussen 1,55 meter en 1,70 meter, kies dan voor een gym ball van 55 centimeter

 • Ben je tussen 1,70 meter en 1,85 meter, kies dan voor een gym ball van 65 centimeter

 • Ben je langer dan 1,85 meter, neem dan een gym ball van 75 centimeter

 

In principe moet je de gym ball goed oppompen voor je hem gebruikt. Hoe harder hij is opgepompt, hoe moeilijker de oefening wel wordt. Beginners kiezen daarom best voor een wat minder harde gym ball. Zodra de oefening wat makkelijker wordt, kunnen ze hem dan wat extra bijpompen. Ontdek ook onze verschillende filmpjes met gym ball-oefeningen.

 

 

 

Je kent nu alle geheimen van de gym ball. Ideaal voor iedereen die zijn of haar figuur weer strak wil krijgen en zichtbare resultaten wil boeken, op een rustige manier!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
8,99 €*
4.33 / 5 3 Reacties
  GYM/PILATES

  De Gym Ball van Domyos is een accessoire waarmee je de spieren kunt verstevigen en dit met behulp van enkele oefeningen op video die we graag aan jou voorstellen. Deze oefeningen op video werden gerealiseerd in samenwerking met de sportcoaches van de Domyos Club. Ze helpen je om de buikspieren, billen en bovenbenen te trainen, maar ook de biceps door heel rustig de spieren te verstevigen. Ontdek de video-oefeningen om het beste te halen uit je Gym Ball en je lichaam te trainen.

  (6)
  NAAR BOVEN