conseils-fitness-muscu-faut-il-continuer-lentrainement-pendant-les-fetes

IS HET GOED OM TE BLIJVEN TRAINEN TIJDENS DE FEESTDAGEN?

De eindejaarsfeesten doen het voortzetten van trainingen weinig goed. De tijd vliegt voorbij, overvloedige maaltijden volgen elkaar op, familieaangelegenheden zijn talrijk… het valt niet mee om een goed moment te vinden voor een trainingssessie. De oplossing om uw sportieve training voort te zetten is een spoedsessie tijdens de daluren: het beste moment is nog altijd in de vroege uurtjes, terwijl verder iedereen nog slaapt en herstelt van de feestelijkheden. In een sportzaal of thuis, kies voor een lichte sessie om in het ritme te blijven.

 

Tijd maken

De oplossing om uw sportieve training voort te zetten is een spoedsessie tijdens de daluren: het beste moment is nog altijd in de vroege uurtjes, terwijl verder iedereen nog slaapt en herstelt van de feestelijkheden.

 

Binnen

Ga als het kan naar uw sportzaal om te trainen. 30 minuten trainen is al genoeg om ervoor te zorgen dat u niet het ritme verliest. Gewichtheffen of hardlopen, kies voor een lichte sessie zodat u geen tekenen van vermoeidheid toont en iedere dag in topvorm begint.

 

Thuis

Kunt u er niet tussenuit? Geen nood, uw favoriete sportzaal wacht op u zodra de vakantie voorbij is. Tot die tijd: train thuis! Een korte en intensieve sessie is al voldoende. Kies voor doeltreffende fitnessaccessoires: springtouw, gewichten. Neem een flinke frisse neus in uw tuin: na wat korte inspanningen, sprintjes en springoefeningen bent u weer helemaal scherp. Tegelijk werkt u aan uw cardio en uw spiertonus.

 

De sessies afwisselen

De Kerstperiode is een goed moment om de inhoud van uw sessies te herzien en te werken aan aspecten die we anders wel eens vergeten: lenigheid of verwaarloosde spiergroepen. Ga eens de renbaan op en houd het effect op uw uithoudingsvermogen bij.

 

Een pauze nemen

Waarom stoppen? Omdat uw lichaam erom vraagt! Een pauze stelt uw lichaam in staat op te herstellen op alle niveaus: spieren, gewrichten, zenuwen. Het ideale moment voor een onderbreking als u intensief hebt getraind. Benut de tijd voor uw lichaam en verwerk de opgebouwde spanning. Gun uzelf de momenten van ontspanning die het lichaam nodig heeft en loop het afgelopen jaar eens door. Stel uw doelstellingen bij op basis van uw sportieve staat van dienst. Plan uw trainingen en ontwerp alvast uw programma voor het volgende jaar! Zo begint u het nieuwe jaar met nóg motivatie en met nóg meer energie.

 

 

 

Nu beschikt u over enkele adviezen om u te helpen uw ritme te vinden tijdens de feestdagen. Vergeet niet dat de momenten van herstel onmisbaar zijn om vooruitgang te boeken!

11,99 €*
4.28 / 5 451 Reacties
    NAAR BOVEN