conseils-mettez-stress-ko

HOE GAAT U OM MET STRESS?

(1)

Volle kracht vooruit: na de vakantie moet u direct volop aan de slag. U voelt zich uitgeput en u hebt geen energie meer. Een overvolle agenda, teveel vergaderingen, stapels dossiers... uw weet niet meer hoe u het allemaal bij moet benen. De spanning loopt op en de zorgen nemen toe. Zorg er voor dat het stopt, nu! Het is nu van belang dat u denkt aan uw ontspanning, en dat u uw zorgen opzij zet. Dit zijn 4 goede gewoonten om stress te beheersenen in balans te blijven.

 

Geen dieet, geen zorgen!

Een tip voor gestreste persoonlijkheden: stop met diëten die u op de zenuwen werken. Ze zijn niet geschikt voor gevoelige personen. Stress zorgt er bij gevoelige personen voor dat ze meer gaan eten. De belangrijkste oorzaak voor die gevoeligheid? Juist, diëten! Teveel restricties zorgen voor een ontregeling van het hongermechanisme. Mensen die geobsedeerd bezig zijn met de slanke lijn zouden gevoeliger zijn voor stress. Ze zouden erop reageren door meer te eten. Ze zouden met name suiker- en vethoudende voeding eten, omdat het hen op dat moment plezier schenkt. Het resultaat: het gewicht neemt toe, wat op zichzelf alweer een bron van stress vormt.... en zo begint alles weer van voor af aan. Eet lievergezond en evenwichtig, zonder dat u zichzelf aan een draconisch dieet overgeeft. Dat is beter voor het humeur en voor de lijn.

 

Ontspannen met muziek

Zit uw omgeving u op de huid? Rent u van hot naar her zonder een moment van rust? Laat u niet opjagen door uw omgeving. Kies rond het middaguur voor een 100% Zen break. Hoe? Stap even uit uw werkomgeving om uzelf weer op te laden. Geef wat lucht aan uw brein en laat de stressvolle omgeving even achter u: bezoek een park, of ga gewoon even naar huis. Kies een rustige plek uit, zodat uw ritueel niet verstoord wordt. Dit is een moment voor uzelf: pak uw MP3-speler en kies een nummer waarbij u alle remmen losgooit, of kies juist een heel relaxt muziekje... laat u door elke noot van de muziek meevoeren en geniet van deze weldaad.Inderdaad, ook het gehoor kan bijdragen aan uw ontspanning, dus wacht niet langer:verjaag de stress met.... muziek.

 

Met de voeten op de aarde

Uw smartphone ligt altijd binnen handbereik en lijkt soms wel met uw oor vergroeid te zijn? Het is duidelijk, de techno-generatie heeft ook u ingelijfd... Als u denkt dat u geen dag meer zonder uw mobiel kunt, dan wordt het hoog tijd om een pauze in te lassen.. Niet bang zijn dat u iets misloopt: u moet even moeite doen om uzelf los te maken van het apparaat. Leg uzelf eens per week het volgende ritueel op: schakel ALLE high tech voorzieningen in uw omgeving uit, zodat u helemaal op uzelf gericht kunt zijn (ja, ook de zapper moet weg...). Eindelijk ervaart u weer een leven zonder stress: dit is het echte leven, geheel ontdaan van alle virtuele connecties.

 

Loslaten met yoga

Hoe raakt u na een lange dag van al die stress af? Doe deze eenvoudige yoga-oefening waarmee u de batterij weer oplaadt: de 'Shavasana'. Ga op uw rug op een yogamatliggen en probeer alle spanning los te laten. De benen liggen iets uit elkaar, de armen iets van het lichaam af met de handpalmen naar boven gekeerd. Uw ogen zijn gesloten. Probeer nu ontspannen adem te halen:in het begin langzaam en diep, later steeds gelijkmatiger. Vergeet alles waarover u boos bent, laat alles wat uw concentratie kan verstoren los. Blijf zo enkele minuten liggen. De oefening lijkt eenvoudig, maar het is belangrijk dat u volledig stil ligt. Dit houdt in dat u uw aandacht volledig moet richten op het stilhouden van uw lichaam. Deze houding is met name nuttig om ons lichaam bewust te voelen, om onze geest leeg te maken en terug te komen in het hier-en-nu. Probeer dit wanneer u last heeft van stress, slapeloosheid of nervositeit.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
YOGA
conseil-cross-corps-sante-vacances-zen-avant-le-depart

Je vertrekt binnen een paar weken op reis, maar je loopt op de tippen van je tenen? Geef stress geen kans en gebruik de tips van Domyos om deze moeilijke periode door te komen en helemaal zen op reis te vertrekken!

(5)
YOGA
conseils-zen-soyez-zen

Heeft de stress weer de overhand gekregen? Maak kennis met een paar doeltreffende methodes waardoor u kalm en ontspannen blijft in het dagelijks leven.

(1)
NAAR BOVEN