conseils-cross-bien-choisir-appareil-abdos

HOE KIES IK EEN BUIKSPIERTRAINER

Er bestaan twee soorten buikspiertrainers: de statische en de dynamische toestellen. Om de juiste keuze te maken, zijn een aantal criteria van belang: je niveau (beginner of gevorderde) en je target (de buikspieren beter aflijnen of de diepe buikspieren verstrakken). Om je bij te staan in de keuze van je buikspiertrainer, vind je hieronder al onze tips en adviezen:

 

Wil je een platte buik en een mooi silhouet? Kies dan voor een toestel om je buikspieren te trainen! Perfect om je taille te trainen en zo je gedroomde silhouet te bekomen.

 

Alvorens een keuze te maken, even de juiste redenen voor deze aanschaf op een rijtje

Kiezen voor een buikspiertrainer doe je om te werken op de buikspierzone: de bovenste, onderste en schuine buikspieren.

Een buikspiertrainer wordt gebruikt om de buikspierzone te trainen die bestaat uit de onderste, bovenste en schuine buikspieren.

 

De voordelen voor het lichaam zijn:

  • Een strakkere buik
  • Een fijner en mooier afgelijnd figuur
  • Stevige lendenen

 

De juiste stand

Vergeet niet om je buikspieren op te spannen en om de nek, de lenden en de buikspieren continu op te spannen. Vermijd om te grote bewegingen te maken: het is beter om kleinere maar goed gecontroleerde bewegingen te maken waarbij de buikspieren opgespannen blijven.

Wie kampt met rugklachten, dient zijn inspanningen te doseren: het trainen van de buikspieren dient gecontroleerd te gebeuren.

 

Welk toestel voor welk gebruik?

De keuze van een buikspiertrainer hangt af van het doel dat je wil bereiken:

 

Buikspiertoestellen kunnen doorgaans opgeklapt worden, zo zijn ze heel gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en comfortabel.

Om het juiste buikspiertoestel, te kiezen, moet je jezelf vooraf twee vragen stellen:

  • In welke houding wil ik trainen: statisch of dynamisch?
  • Wat is mijn niveau?

 

Statisch of dynamisch trainen

Je kan op twee manieren aan je buikspieren werken. Dynamisch (zoals sit-ups), om je buikspieren mooier af te lijnen, of statisch (vormspanning), om de diepere buikspieren te versterken (de spieren die de ingewanden dragen) en de lendenen te beschermen.

 

Kantelapparaten of rollers (crunch) en buikspierplanken zijn dynamische toestellen, de abdogain is een statische buikspiertrainer.

 

Welk toestel voor welk gebruik?

Van beginner tot gevorderde: de roller (dynamische houding)

Voor sporters die starten met buikspieroefeningen, is een roller (ook wel crunch genoemd) aanbevolen. Hij heeft vaak een hoofdsteun en een schuimpad, om de nek van de gebruiker te ontlasten. Het toestel ligt op de grond, de voeten zijn niet geblokkeerd. Je gebruikt de rolarmen om je romp naar boven te brengen.

Dit toestel geleidt je bewegingen en helpt om altijd de juiste houding te hebben tijdens buikspieroefeningen. Het risico om je pijn te doen is kleiner.

 

Van beginner tot gevorderde: de abdo gain (statische houding)

Gewoon in de abdo gain gaan zitten, lichtjes achteruit gaan hangen, die positie aanhouden...en je traint je buikspieren efficiënt. Let er wel op dat je de spieren goed opgespannen houdt tijdens de oefeningen. Zo vermijd je rugklachten. Houd elke positie 10 seconden aan en recupereer daarna 30 seconden in gewone zithouding. Afhankelijk van je niveau, kan je bijvoorbeeld een bepaalde positie langer aanhouden of de recuperatietijd verkorten.

 

De ervaren fitnesser: de plank (dynamische houding)

Ervaren sporters zullen gemakkelijker kiezen voor een buikspierplank, om hun buikspieren in de diepte te trainen.

 

De toegepaste beweging is een sit-upbeweging, waarbij de romp omhoog wordt gebracht. De voeten zitten vast onder schuimrubberen staven, om de stabiliteit en veiligheid van de oefening te verzekeren. Een buikspierplank biedt een ruimere bewegingsomvang. Je kan de trainingshoek aanpassen (hoogte van de schuimrubberen voethouders, hellingsgraad van de poten), om de intensiteit van de inspanning te verhogen. Let erop dat je de buikspieren opgespannen houdt tijdens het trainen, om jezelf niet te blesseren. 

MULTISPORTS

Minder calorieën innemen op een dag, da's uiteraard goed. Maar dat ernstiger aanpakken door elke kans om af te slanken te grijpen, da's nog beter.

NAAR BOVEN