HOE KRIJG JE EEN PLATTE BUIK?

Het is weer voorjaar, en we dromen van heerlijke dagen aan het strand. Het is tijd om afscheid te nemen van die kleine extra rondingen en te werken aan een mooie platte buik. Dit is het moment om je levensstijl aan te pakken. Kijk hier voor slanke tips waardoor je een platte buik krijgt en houdt!

 

Neem de tijd om te eten

Wist je dat je lichaam pas na 20 minuten een signaal afgeeft dat je verzadigd bent? Dat is de tijd die ons lichaam nodig heeft om het verzadigingssignaal te verwerken dat door de hersenen wordt verzonden. Gun jezelf dus 30 minuten om te het eten en eet langzaam. Zo weet je zeker dat je je verzadigd zult voelen en voorkom je dat je teveel eet. In talloze onderzoeken is aangetoond dat snel eten de kans op obesitas vergroot.

 

Eet vezels, maar met mate

Wist je dat vezels de darmpassage bevorderen, ons beschermen tegen bepaalde ziektes en helpen bij gewichtsbeheersing? In onderzoeken wordt aangeraden om 25 tot 30g vezels per dag te eten.

Vezels nemen water op in de maag, waardoor je jesnel verzadigd voelt. Ze zijn dan ook een goed middel om de honger te stillen. We vinden vezels in volle granen, fruit, groenten en peulvruchten. Let er echter wel op dat je er niet teveel van eet. In grote hoeveelheden kunnen ze de darmen irriteren en zorgen voor een opgeblazen gevoel.

 

Kies vaker voor groente

Wist je dat groente vochtafdrijvend werkt? Groenten zijn rijk aan water en vezels, zijn goed verteerbaar en helpen het lichaam bij de afvoer van voedsel. Beperk de hoeveelheid rauwe groente. Rauwe groente is zeer vezelrijk en kan zorgen voor een opgeblazen gevoel. Onmisbare groenten voor een platte buik zijn onder andere salades, bieten, artisjokken en asperges.

 

Wees zuinig met zout

Wist je dat een teveel aan zout in de voeding ervoor zorgt dat je vocht vasthoudt? Dat is de rol die zout in ons lichaam speelt: het houdt water vast. Ik raad je aan om je eten eerst te proeven voordat je de zoutpot pakt. Probeer ook zoveel mogelijk kant-en-klaar eten te vermijden, want daarin zit meestal veel zout.

 

Bescherm het spijsverteringstelsel

Wist je dat onze darm beschermd wordt door allerlei bacteriën? Om het spijsverteringsstelsel te onderhouden en te versterken, is het belangrijk dat het kan beschikken over 'goede bacteriën', oftewel 'probiotica'

Deze nuttige bacteriën zorgen ervoor dat je minder last hebt van buikpijn en een opgeblazen gevoel. Ze reguleren bovendien de passage van het voedsel in de darmen. Ook hierbij spelen vezels weer een belangrijke rol. Voor wie zijn darmen gezond wil houden, zijn ze onmisbaar. Ik adviseer je om bij voorkeur onbewerkte producten te eten en te kiezen voor volkoren- of half-volkoren producten. Eet voldoende groente, waarbij je tijdens de maaltijd kiest voor een gekookte en een rauwe groente.

 

Kortom: kies voor een evenwichtige voeding

Al onze tips zijn gebaseerd op een evenwichtig voedingspatroon:

 • Gebruik elke dag 3 maaltijden: ontbijt, lunch en diner

 • Voeg zetmeelhoudende producten toe aan elke maaltijd (eet niet teveel peulvruchten, want ze kunnen zorgen voor een opgeblazen gevoel :-),

 • Eet bij elke maaltijd een eiwitrijk product, zoals vlees, vis of eieren,

 • Voeg groente toe aan elke maaltijd,

 • Neem na elke maaltijd een melkproduct,

 • Beperk de hoeveelheid vetten,

 • Beperk de hoeveelheid suikers,

 • Drink regelmatig en gedurende de hele dag water.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
19,99 €*
5.00 / 5 1 Reactie
  FITNESS CARDIO

  Hoe vindt u zo snel mogelijk die buikspieren? Voor een platte buik is het niet genoeg om te mikken op een six-pack…. Uitleg in dit artikel.

  (1)
  NAAR BOVEN