Hoe krijg ik slankere benen?

Voor slankere benen gaat er natuurlijk niets boven lichaamsbeweging. Maar een paar goede dagelijkse gewoonten kunnen ook helpen om dit streefdoel van veel vrouwen te bereiken …

 

Sporten voor fraaiere benen

Voor slankere benen is een minimum aan lichaamsbeweging absoluut noodzakelijk. Je krijgt ze niet door voor de tv te hangen! Doe oefeningen die je spieren niet doen toenemen in volume maar die de beenspieren eerder vormen. Een heel goede oefening voor strakkere billen is bijvoorbeeld met de rug tegen een muur gaan staan en doorzakken alsof je op een denkbeeldige stoel zit en die houding een minuut lang volhouden.

 

Denk ook aan regelmatige lichaamsbeweging. Voor slankere benen zijn zwemmen, wandelen, dansen, hardlopen of fietsen allemaal prima activiteiten. Bovendien zijn tochtjes op rollerskates of met de fiets uitstekend om de bilspieren te oefenen en ook nog eens heel ontspannend.

En wat wandelen betreft, dat kun je heel gemakkelijk inlassen in je dagelijkse routine: parkeer je auto niet vlakbij je bestemming zodat je verplicht een eindje moet stappen of stap twee haltes vroeger van de tram of metro! Vergeet niet om flink door te stappen, met rechte rug en buik- en bilspieren aan te spannen.

 

Eet gezond

Er bestaat geen enkel dieet om alleen aan je billen te vermageren. Maar een gezonde voeding is goed voor het hele lichaam en om gezond te blijven. Vermijd zoveel mogelijk vetten die rechtstreeks in de billen worden opgeslagen. Eet veel groenten, fruit, proteïnen en graanproducten.

 

Laat je masseren

Met bepaalde massages, uitgevoerd door een kinesist of schoonheidsspecialiste, kun je je benen verslanken in alle zachtheid:

 

  • een rolmassage voor de billen om vetcellen los te maken en af te voeren. Die massage duurt ongeveer dertig minuten. Om vetcellen los te maken worden 10 tot 12 massagebeurten in een periode van 5 tot 6 weken aanbevolen, a rato van 45 tot 65 € per beurt.

  • een lymfedrainage om de bloedsomloop te verbeteren en de vetcellen doeltreffend te laten circuleren. Dit bestaat uit zachte drukbewegingen van onderaan het been naar boven toe. 10 tot 12 massagebeurten in een periode van 5 tot 6 weken worden aanbevolen, a rato van 30 à 40 € per beurt.

 

Dagelijkse verzorging voor je benen!

Verzorg je benen elke dag met kleine gewoonten om ze slanker te maken:

 

  • eindig je douche altijd met een koudwaterstraal van de voeten naar de billen toe

  • drink minstens 1,5 liter water per dag

  • draag liever geen hoge hakken en knellende broeken

  • blijf niet te lang zitten

  • slaap met je benen lichtjes hoger om de bloedsomloop te stimuleren

  • blijf uit de zon en vermijd sterke hitte.

 

Nu heb je alle troeven in handen voor een paar droombenen!

FITNESS CARDIO

Hoe kan je bepaalde verleidingen weerstaan en vermijd je dat je plots en snel bijkomt? Ontdek het hier met onze 3 tips om het hele jaar door slank te blijven.

NAAR BOVEN