conseils-cross-astuces-comment-retrouver-la-forme-avant-les-fetes

HOE WEER IN CONDITIE GERAKEN VOOR DE FEESTDAGEN?

Profiteer ten volle van de eindejaarsfeesten en begin er in topvorm aan, met een licht gevoel, zodat je de vele feestmaaltijden probleemloos aankan. We geven je enkele basisregels mee die je hierbij kunnen helpen. Neem nieuwe sportieve gewoontes aan om in vorm te geraken!

 

Ga wandelen, voor feestelijke avonden in topvorm!

15 dagen tot één maand voor de feestdagen heeft het weinig nut om in alle haast te beginnen met een nieuwe sport... Wat je wel kunt doen, is lichtjes je sportieve gewoontes veranderen. Waarom ga je niet eens powerwalken om vermoeidheid tegen te gaan? Het is perfect om het cardiovasculaire systeem te versterken en als je het op regelmatige basis doet, verlies je er al snel enkele kilo's mee. Profiteer van elk vrij moment om meer én steviger te gaan stappen. En houdt de kou je wat tegen, wandel dan gewoon op een loopband, in een fitness of bij je thuis.

 

Fitness thuis: ideaal voor de start van de feestdagen

Heb je geen tijd om naar een fitness te gaan tijdens de drukke eindejaarsperiode, doe dan gewoon thuis aan sport. Test enkele trainingsprogramma's uit, voorgesteld door de coaches van Domyos (je kunt ze ontdekken in de rubriek met de tips) en probeer minstens 2 keer per week te trainen, gedurende 30 tot 45 minuten (afhankelijk van je conditie). Je zal zien dat je met enkele kleine accessoires heel gemakkelijk je conditie kunt trainen. Als extra motivatie kan je het fitnesstoestel voor de tv zetten en bewegen zonder dat je hierbij stilstaat / terwijl je luistert naar muziek / terwijl je traint met een partner / je afwisseling brengt in je oefeningen.

 

Een evenwichtig dieet voor de eindejaarsmaaltijden beginnen

Wijzig je voedingsgewoontes ongeveer 10 tot 15 dagen ervoor. Eet 's morgens volkorenbrood om kleine snacks tussendoor te vermijden en eet des te meer groentes. Rauw of gekookt: ze bevatten belangrijke vitamines en mineralen en bevorderen de spijsvertering. Eet minder vet vlees (voornamelijk 's avonds) en meer plantaardige eiwitten zoals peulvruchten (linzen, witte bonen, kikkererwten). Eet er wat vis of eieren bij om de inname van aminozuren te verlichten. Drink veel water en eventueel veel kruidenthee (lindethee, citroenkruidenthee, melissethee). Wat fruit betreft, heeft ananas een heel positieve werking op de spijsvertering en in citrus zit veel vitamine C. Het heeft weinig nut om het organisme te verstoren door minder te eten, zelfs al maakt het deel uit van hippe dieettrends!

 

Voor feestdagen in topconditie kan je de crosstrainer proberen

Ben je vastberaden om gewicht te verliezen en je conditie te trainen voor Kerstmis, dan hebben wij de perfecte oplossing: de crosstrainer is hét middel voor cardiotraining! Hij is goed voor je hart, je traint er het hele lichaam mee en je brandt op een doeltreffende manier calorieën. Het combineert de bewegingen van het steppen, het roeitrainen, het lopen en het langlaufen. Met dat toestel train je zowel je boven- als onderlichaam.  Probeer het eens, het is zo eenvoudig! Wist je trouwens dat een gematigde inspanning van 22 minuten per dag voldoende is om je algemene gezondheid goed op peil te houden? Dat is maar een kleine moeite om je beter te voelen in je lichaam, vind je niet?

 

Neem zeker een correcte houding aan op de crosstrainer: rechte rug, recht voor je kijken, voeten goed naar voren op het platform en de ellebogen op 90° met de handgrepen.

 

 

 

Een beetje sport om opnieuw wat energie te krijgen en je lichaam steviger te maken, en een gezonde en evenwichtige voeding: de perfecte combinatie om de maaltijden van de eindejaarsfeesten aan te kunnen. Een goede tip: probeer aan de verleiding te weerstaan en wissel water en alcohol af* (met mate)... indien mogelijk!

 

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, drink met mate

12,99 €*
3.93 / 5 382 Reacties
    MULTISPORTS
    conseils-Les-gestes-pour-retrouver-la-forme

    De mooie dagen komen eraan, je hebt zin om je lichaam te wekken uit zijn winterslaap. Tank nieuwe energie door deze tips te volgen om weer in conditie te komen!

    NAAR BOVEN