conseils-active-astuce-jai-teste-pour-vous-le-cours-de-step

Ik heb voor jou getest: de steples

De step is een van de populairste cardio-trainingsactiviteiten geworden. Deze activiteit bestaat uit het leren en daarna toepassen van een choreografie met behulp van een in hoogte verstelbaar bankje, zodat de intensiteit van de oefening kan worden gevarieerd.

Dat is een activiteit die veel aantrekkelijke aspecten heeft! Het is een leuke manier om aan sport te doen en heeft niet alleen lichamelijke maar ook artistieke voordelen: calorieën verbranden, spieren van het lichaam verstevigen, ademhaling verbeteren, de houding en coördinatie verbeteren.

 

Op zichzelf zegt het stepprogramma genoeg over de voordelen. Daarom heb ik besloten speciaal voor jou een steples te testen. Vijf, zes, zeven en acht!

 

Vooruit met de muziek!

De step is duidelijk een les die niet alleen beide seksen aantrekt, maar ook verschillende leeftijden.

Je hebt alleen een fles water en een step nodig die je hoger kunt zetten of niet naar gelang je doel en je conditie: als je je onderlichaam wilt verfijnen, is het beter de step zo te laten, maar als je je spieren wilt ontwikkelen, zet je de step in een hogere stand.

Zelf laat ik mijn step in dezelfde stand staan. Ik vind dat al moeilijk genoeg!

 

Als je de coach ziet komen, zeg je meteen je dat je door wilt gaan met de lessen, als je tenminste niet denkt aan het aantal lessen per dag die zij moet geven om zo fit en gespierd te zijn.

Het motiveert en dat is het belangrijkste.

De energie die onze coach uitstraalt in de zaal zelfs voordat zij begint en de muziek, die lijkt op de muziek van onze favoriete dancefloors, gaat ook snel van start.

We kunnen beginnen!

 

Een stimulerende warming-up

Zoals bij elke les is de warming-up een verplicht onderdeel aan het begin van de training. Vijf minuten basispassen zijn dan nodig om de spieren wakker te schudden : gewoon lopen, lopen met opgeheven benen, tape up… dat zijn DE passen die je uit je hoofd moet kennen.

Tot nu toe volgt iedereen en en we worden langzaam meegesleept door het ritme van de muziek.

 

De koningin van de choreografie

Natuurlijk in het begin alleen basispassen. We beginnen langzamerhand onze choreografie te kennen en gaan van de basispassen over naar "complexere" passen.

We doen verschillende bewegingen na elkaar die samen "blokken" vormen. We blijven herhalen tot de verschillende passen eindelijk zijn ingeslepen, tot de dansfiguren van mambo's, twists, halve draaien en chassés geen geheimen meer voor ons hebben.

Daarna combineren we de verschillende "blokken" met passen, dat zijn er in dit geval 3, zodat we om niet steeds dezelfde choreografie doen. De muziek wordt steeds intenser: steeds harder, steeds sneller… iedereen begint langzamerhand de dansfiguur te kennen en de passen te beheersen … je krijgt zin om helemaal los te gaan!

 

De finale

Aan het einde van de les heeft iedereen de choreografie van A tot Z onder de knie en begint "synchroon" te bewegen. En op dat moment bereikt de muziek zijn hoogtepunt, je waant je bijna in een reality tv-show waarbij de beste dansperformance wint : iedereen geeft zich voor 100%!

En als er nog meer van je wordt gevraagd, is er een ogenblik dat het lichaam niet meer kan, je hebt te veel van je energie gegeven. Het is dan tijd voor strekoefeningen: eerst de kuiten, de bilspieren, de bovenbenen en tenslotte de rug. Applaus voor de steppers !

 

Ik kom uitgeput uit de steples, waarschijnlijk met een vuurrood hoofd, maar met het ritme in mijn vel. Ik voel dat al mijn spieren hebben gewerkt tot aan mijn jukbeenspieren toe… Vanaf dat moment ben ik verslingerd geraakt en mis ik geen enkele les.

Snel gaan doen!

NAAR BOVEN