INITIATIE CROSSTRAINING: PROGRAMMA 1 MAAND

Zin omcrosstraining uit te testen en zo je sportprestaties te verbeteren? Crosstraining is tegenwoordig dé fitnessmethode bij uitstek. Iedereen kan aan crosstraining doen. Het is een combinatie van verschillende sporten, waarbij je verschillendezaken traint tijdens eenzelfde sessie. De sessies zijn kort en speels. Ze zijn ideaal voor wie fysiek en mentaal sterker wil staan en aan zijn conditie wil werken, het hele jaar lang. Het doel is om zogezegd functionele bewegingen snel na elkaar uit te voeren en zo alle spiergroepen van het lichaam te trainen.

 

1 maand om crosstraining uit te testen

Wil je beginnen met crosstraining? Dan is hier een volledig programma dat onze Domyos-coach Jimmy heeft opgesteld. Je kan het gebruiken als aanvulling of vervanging van je normale fitnessessies. Het programma loopt over 4 weken, met 2 sessies per week. Denk eraan om 48 uur te laten tussen twee sessies in om je lichaam te laten herstellen. Om te verschillende wods te volgen heb je volgende accessoires nodig: 2 kettlebells, 1 optrekstang, 1 DST (banden voor krachttraining).

 

De tips van de coach

  • Crosstraining gebruikt functionele basisbewegingen die je eerst moet leren om ze nadien veilig en snel te kunnen uitvoeren. Kijk naar de video's waarvan je de link in het programma vindt en volg de veiligheidstips goed op.

  • Warm je op voor elketraining. De opwarming is bedoeld om je gewrichten los te makenn je lichaam voor te bereiden op de verschillende oefeningen en het risico op blessures te beperken. Verdeel de inspanningen over al je gewrichten en bouw de training stelselmatig op.

  • Pas de training aan volgens je niveau. Je kan een gewichtsvest gebruiken om de oefeningen zwaarder te maken.

  • De technische uitvoering van de beweging en de juiste houding primeren. Intensiteit of snelheid (aantal minuten zoals beschreven in het programma) mogen daar niet aan raken.

  • Zorg ervoor dat je een fles water bij de hand hebt, zodat je kunt drinken terwijl je recupereert.

  • Gebruik een fitnessmat voor de grondoefeningen en een stopwatch om de tijd van de oefening in de gaten te houden.

  • Zet muziek op die je in de stemming brengt... om alles te geven! Veel succes met de training!

 

PROGRAMMA WEEK 1

PROGRAMMA WEEK 2

PROGRAMMA WEEK 3

PROGRAMMA WEEK 4

NAAR BOVEN