KRACHTTRAINING: HOE KOM IK AAN POSITIEVE ENERGIE?

Het is een van de belangrijkste principes voor het welslagen van de krachttraining: de mentale kracht. Deze kracht dient voortdurend aanwezig te zijn om uw doel vast te stellen en gefocust te blijven. Dat is het belangrijkste: een gezonde geest in een gezond lichaam. We worden voortdurend gestuurd door onze gedachten. Ze helpen ons naar een overwinning, maar remmen ons ook af. Het is belangrijk om de gedachten te leren beheersen zodat ze in ons voordeel werken. Leer 4 mentale technieken die helpen de vermoeidheid te verslaan en de fysieke vorm een boost te geven. Maak dankzij nieuwe energie nieuw spierweefsel aan.

 

Ziet u uw prestaties bij de krachttraining de laatste tijd achteruit gaan? Dankzij deze 4 mentale technieken krijgt u weer positieve energie.

 

Visualiseer om uw doel te bereiken

Visualisatie: visualisatie is een techniek die door veel sporters wordt gebruikt. Het doel hierbij is dat u zich op een positieve manier de komende trainingssessie voorstelt. Deze manier van voorstellen verhoogt de kans van slagen. Kom op, het gaat u lukken!

 

Neem voor elke krachttraining een paar minuten om tot uzelf te komen. Zonder uzelf even af en neem de tijd om uw trainingssessie te visualiseren. U ziet voor u hoe u oefening na oefening efficiënt en sterk tot een goed einde brengt. Tel in uw hoofd het aantal herhalingen, alsof u de training daadwerkelijk uitvoert. Wanneer u de hele training mentaal doorlopen hebt, gaat u naar uw trainingsruimte. U bent nu optimaal geconcentreerd, klaar om de beste prestaties te laten zien. Visualiseren dat u slaagt zorgt ervoor dat u mentaal sterker wordt: Wacht niet langer!

 

Geloof in uzelf

Elke sporter moet overtuigd zijn van zijn kunnen om gebruik te kunnen maken van al zijn vermogens. Dankzij zijn zelfvertrouwen ontwikkelt hij een positief beeld van zichzelf en zijn capaciteiten. Er zijn er die beweren dat zelfvertrouwen alleen voort kan komen uit goede prestaties. Een sporter kan echter ook van meet af aan voldoende zelfvertrouwen hebben, zonder dat hij heeft bewezen een winnaar te zijn.

 

Om te werken aan het positief zelfbeeld en de mentale kracht te ontwikkelen die u nodig heeft om te slagen, doet u de volgende oefening: schrijf op een leeg vel papier vijf sportieve kwaliteiten en vijf kwaliteiten van uzelf als mens; Vraag iemand anders uit uw omgeving om dit ook te doen. Waarom? Om de tijd te nemen en eens goed na te denken over wie u eigenlijk bent. Het is ook een effectieve manier om te ontdekken wat anderen goed aan u vinden. En bedenk vooral het volgende: als je er maar genoeg in gelooft, gebeurt het ook daadwerkelijk! Een boost geven aan het vertrouwen in uw krachttraining zal de kans van slagen zeker vergroten!

 

Zoek uw eigen tempo

Wist u dat muziek voor veel sporters een bron van energie is? Sommige sporters kunnen niet zonder. Ze vinden dat de muziek hun prestaties verbetert. Of het nu gaat om rock, hip-hop of een andere ritmische muzieksoort: het heeft een positieve invloed op de sporter voor, tijdens of na het trainen. Het beïnvloedt de 'beleving van de inspanning', anders gezegd: het laat u de vermoeidheid vergeten zodat het langer duurt voordat u het tempo verlaagt.

 

Volgens Costas Karageorghis, sportpsycholoog aan de Brunel University in het Verenigd Koninkrijk, kan muziek met veel BPM (beats per minute, oftewel slagen per minuut) ervoor zorgen dat sporters hun tempo verhogen. Er is zelfs aangetoond dat men minder zuurstof gaat gebruiken op het hoogtepunt bij de maximale inspanning (volgens het onderzoek is het verschil 7%) zodra men de BPM en de melodie van het nummer synchroniseert met de inspanning die men moet leveren. Geef uzelf een mentale boost tijdens uw krachttraining en cardiotraining met behulp van muziek!

 

Houd de spirit van een beginner

Het is een belangrijke kwaliteit, wees er zuinig op: de sportieve instelling! Maar al te vaak zien we dat de professionele sporter niet meer open staat voor anderen, iets wat men bij beginners juist wel ziet. Ervan uitgaan dat je alles weet, kan de vooruitgang eveneens afremmen. Wanneer we beginnen met een activiteit zijn we enorm gemotiveerd. We luisteren naar wat anderen zeggen en we zijn steeds op zoek naar adviezen die ons verder vooruit kunnen helpen. Dat is wat we bedoelen met de 'spirit van een beginner' behouden. Dat verlangen om het beter te doen, maakt dat we nieuwe oefeningen willen leren en nieuwe methodes willen proberen. Ook wanneer je al een solide basis hebt gevonden in je trainingen kun je door deze houding sneller vooruit gaan. Het is prima om toe te geven dat we soms wel wat hulp kunnen gebruiken om de motivatie van het begin weer terug te vinden. 

Vanaf
99,99 €63,99 €*
4.23 / 5 75 Reacties
    NAAR BOVEN