Krachttraining: hoe meer spiermassa krijgen ?

Wat is het verschil tussen meer spiermassa krijgen en verdroging?

Krachttraining kan twee doelen hebben: ofwel uw spiermassa vergroten ofwel "verdroging".

Verdroging is het verliezen van vetmassa. Gewicht verliezen en stevigere spieren krijgen. Uw spiermassa vergroten daarentegen is meer gewicht en spiervolume krijgen. Om uw spiermassa te vergroten is d voedng uiterst belangrijk.

 

Combineer een voeding die rijk is aan voedingsstoffen (koolhydraten en eiwitten) met intensieve trainingen, en u zult uw spiermassa snel vergroten.

 

Trainingen om uw spiermassa te vergroten

Voor uw trainingen wordt het aanbevolen te werken met zware gewichten. Kies oefeingen met het eigen lichaamsgewicht of trainingen op een bench, waar u oefeningen kunt afwisselen.

 

Het wordt aangeraden verschillende spiergroepen te trainen in plaats van een enkele spier. Train de grote spieren van het lichaam, meer bepaald de bil-, rug- en dijspieren.

 

Uw trainingen mogen niet langer duren dan 1.30 u, of zelfs 2 u, voor zowel de opwarming als oefeningen samen. Doordat u uw trainingen beperkt, houdt u nog energie over voor de recuperatie, waar de spieren worden opgebouwd.

 

Verwaarloos de recuperatieperiodes niet !

Om uw spiermassa te vergroten mag u de rustperiodes niet verwaarlozen. Het is tijdens deze recuperatiefase dat een groot deel van uw spiermassa wordt opgebouwd.

Wissel trainingsdagen af met rustdagen.

 

Laatste tip : uw spiermassa vergroten vraagt concentratie bij elke sport. Beoefen geen verschillende sporten. Concentreer u enkel op de krachttraining. 

169,99 €*
4.40 / 5 245 Reacties
    BODYBUILDING

    Om de spieren beter zichtbaar te maken dient men bij de droge spieropbouw een aantal regels strikt na te leven. Ontdek de 5 tips Domyos die u helpen bij droge spieropbouw en die u advies geven over het juiste dieet.

    NAAR BOVEN