conseils-multisports-dietetique-regime-hommes

MANNEN EN AFVALLEN

Tegenwoordig willen niet alleen vrouwen hun lichaam in vorm houden. Inderdaad, steeds meer mannen letten op hun gewicht, en volgen een dieet. Wat motiveert hen het meest ? Hun look ! Slank blijven om aantrekkelijk te blijven, dat is hun streven.

 

Mannen, wilt u een paar kilootjes verliezen om aantrekkelijk te blijven, maar wilt u ook gezond en fit blijven? Volg dan onze adviezen op.

 

Mannen en vrouwen, niet dezelfde lichamen

Het is goed om te weten dat de spiermassa bij mannen beter is ontwikkeld dan bij vrouwen. Mannen beschikken namelijk over 7 tot 8 kg meer aan spieren. Daarbij komt dat 1 kg spieren in rust zo'n 18 kcal per dag verbrandt ! U begrijpt het al : mannen verbranden dagelijks meer calorieën dan vrouwen, waardoor ze ook sneller afvallen. Daarnaast neigen ze minder dan vrouwen naar het eten van tussendoortjes. Het klinkt oneerlijk,maar het is wel waar !

 

Overigens komen de kilo's bij mannen veelal op het bovenlichaam terecht (buik, kin, hals...). Wanneer er bij een man sprake is van een taille-omvang tussen de 94 en de 102 cm, dan wordt er meestal gesproken van overgewicht. Daarboven is er sprake van obesitas, en dan wordt het echt tijd om op dieet te gaan !

 

Net als voor vrouwen is het ook voor de man belangrijk om een evenwichtige voeding samen te stellen waardoor de man fysiek en mentaal in vorm blijft. Het doel is de calorie-inname te verminderen, en daarbij met regelmaat te blijven sporten. Voor de man, vaak een groot liefhebber van fast food, is dit niet eenvoudig, maar het is zeker mogelijk !

 

Verstandig eten

Om meer balans in onze voeding aan te brengen wordt aangeraden om tijdens de maaltijden combinaties te maken van langzame suikers (granen, aardappels...) en plantaardige vetten, van eiwitten en groenten, van granen en peulvruchten (linzen, gedroogde erwten, bonen, soja), of van granen en lichte eiwitten (ei, magere ham...). Let op, vegetarische diëten of diëten op basis van soep zijn niet geschikt voor mannen. Ze zijn niet consistent genoeg. En tot slot dient u de maaltijden af te stemmen op het moment van de dag.

 

Een compleet ontbijt

Om de dag goed te beginnen en fit de dag door te brengen neemt u een goed ontbijt. Dit is niet het moment om uzelf te ontzien ! Zo mag u gerust een kwart stokbrood eten met boter, en een warme drank zonder suiker nemen, aangevuld met een 100% verse vruchtensap en een melkproduct. Wilt u het wat drastischer aanpakken, dan kiest u voor soja, ontbijtgranen, honing, een mager melkproduct en een ei.

 

Een evenwichtige lunch

Wanneer uw maag zich rond lunchtijd laat horen, probeer dan de verleiding te weerstaan, en eet evenwichtig ! Eet sandwiches zonder mayonaise, met wit vlees en volkoren brood. Ook kunt u een stukje vlees eten met wat groenten, een bakje yoghurt en water. Heeft u de tijd om te koken, maak dan geen vetrijke gerechten klaar, maar gebruik voor het bakken vetvrij papier, een stoompan of een wok. Kunt u echt niet zonder saus, denk dan aan eens aan kwark met 0% vet met bielslook of met citroen als lichte saus.

 

Een lichte avondmaaltijd

Dit is niet het moment om eens goed op te scheppen : de avondmaaltijd moet licht zijn, opdat uw lichaam geen vetten opslaat terwijl u slaapt ! U zou bijvoorbeeld een stukje vis kunnen eten, of wat noten (walnoten, amandel...), en daar een kopje kruidenthee bij kunnen drinken. Mannen die niet van koken houden kunnen zich gerust beperken tot het samenstellen van een eenvoudige, lichte en snelle maaltijd : pasta met een saus van verse tomaat en een beetje parmezaanse kaas. Indien u dat zou willen, zou u deze maaltijd tot 3 maal per week kunnen eten.

 

Ga sporten

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: sporten is de beste manier om af te vallen! Krijgt u een buikje of een paar 'love handles' dan is sport de ideale oplossing. Voer dan ook altijd een sessie buikspieroefeningen uit, om weer een mooie platte buik te krijgen.

 

Om op een effectieve manier af te vallen, kunt u het beste duursporten gaan doen. Hardlopen, fietsen, zwemmen, lopen,.... kies maar iets uit ! Vermijd krachttraining, want uw vet wordt dan omgezet in spieren. Spieren zijn echter zwaarder dan vet, dus u zult dan niet veel kilo's verliezen !

 

En tot slot: de sleutel tot succes is regelmatig trainen, dat wil zeggen ten minste 2 tot 3u per week. Houd moed, u zult zeker resultaat zien         !

 

Weersta de verleiding

Hebben we het over diëten, dan hebben we het eigenlijk over: ''nee kunnen zeggen.'. Inderdaad, het is niet makkelijk. Maar wilt u een paar kilo afvallen, dan hoort dit erbij. Compenseer uw frustraties via het sporten. Onze tips die u helpen om nee te zeggen tegen verleidingen :

 

  • voor een hapje tussen de maaltijden door, of als tussendoortje kiest u voor fruit, granenrepen of eiwitrijke hapjes, zoals ham..
  • laat tijdens het aperitief zoveel mogelijk de alcohol staan. Kies voor surimisticks, wortelen of pinda's
  • Beperk de consumptie van brood en kaas. Ze dienen slechts een maal per dag deel uit te maken van de maaltijd
  • Eet drie maal per week vis die gebakken is op vetvrij papier, dat is goed voor de lijn, en voor de gezondheid !
  • Drink veel water om een hongergevoel te voorkomen.
BODYBUILDING
conseils-musculation-dietetique-regime-alimentaire-et-musculation

Als u ook uw spiermassa doeltreffend wilt verhogen en daarbij vet wilt verliezen, stellen wij u een kleine selectie van enkele menu's voor die u moet respecteren afhankelijk van uw behoeften en doelstellingen.

NAAR BOVEN