MEER GEWICHT TILLEN, HOE DOE IK DAT?

Waarom lukt het me niet om meer gewicht te tillen? Het moment is gekomen om uw programma te veranderen. Ontdek wat u precies moet doen.

 

Wat moet u doen: werken aan kracht

Stagneert de spieropbouw en lukt het u al enige tijd niet meer om progressie te boeken? Aarzel dan niet, en pas uw programma aan! Door te werken aan uw kracht komt u weer een stapje verder en zet u de progressie weer in gang. U wordt sterker, waardoor u meer gewicht kunt gebruiken zodra u uw trainingen voor meer massa/volume weer oppakt.

 

Deze trainingsmethode specifiek gericht op kracht is niet bedoeld voor beginners. De methode is vooral geschikt op geoefende sporters die een goede basis hebben van krachttrainingen en die de oefeningen perfect beheersen. Volg een krachttrainingsprogramma, en het zal u helpen uw maximale kracht (RM) te vergroten en meer gewicht te tillen tijdens uw volgende krachttrainingssessies!

 

5 tips om meer gewicht te tillen

Romain Maier, de Domyos coach krachttraining, geeft u 5 tips om sterker te worden:

 

  • Werk boven de 80% van uw maximale aantal herhalingen* (RM) voor basisbewegingen

 

  • Dit is de juiste methode: doe 5 series van 5 herhalingen voor een bepaalde beweging.

 

  • De hersteltijd tussen de series is lang: 3 tot 5 minuten.

 

  • Doe per spiergroep nooit meer dan maximaal 30 tot 60 herhalingen (2 bewegingen van 5 x 5)

 

  • Het is niet nodig om te trainen met apparaten of geïsoleerde bewegingen uit te voeren. De ontwikkeling van kracht houdt een overall training in. Uitgaande van die gedachte, richt u zich op basisbewegingen: de chest press, het optrekken, de squat, de deadlift. Deze 4 oefeningen doen een beroep op alle spiergroepen.

 

 

 

* Het maximale aantal herhalingen of RM komt overeen met het maximale gewicht dat je in een specifieke oefening een keer kunt tillen. Anders gezegd: u kunt datzelfde gewicht niet nogmaals optillen. Dat gewicht is een referentiewaarde. Om deze waarde te verkrijgen dient er samen met een begeleider een test te worden uitgevoerd. Voordat u hiermee begint dient u minimaal 6 maanden aan krachttraining te hebben gedaan. U dient namelijk in staat te zijn om de bewegingen technisch perfect uit te voeren.

169,99 €*
4.40 / 5 245 Reacties
    NAAR BOVEN