conseils-shape-astuce-un-corps-tonique-en-vacances

MET EEN STRAK LICHAAM OP VAKANTIE

Thuis, op kantoor of op vakantie: ontdek onze tips voor een strak lichaam terwijl je geniet van de zomer! Onderhoud samen met ons het kostbare kapitaal van je lichaam door goed voor jezelf te zorgen: zie er mooi en sportief uit op het strand met deze 5 tips!

 

Om mee te nemen in je koffer...

... Alles wat je nodig hebt voor een sportieve vakantie! Maak deze zomer je lichaam strakker met de hulp van een coach. Hoe? Dankzij gemakkelijk mee te nemen accessoires: halters, ballastgewichten, fitnesselastiek, weerstandsbuis, expander, springtouw, fitnessmatje... Mogelijkheden te over om een ​​goede fitnessset klaar te maken voor de zomer. Om te trainen is er niets gemakkelijker: surf naar de rubriek Domyos Coach en bekijk tientallen gratis trainingsvideo's.

 

Opgewekt wakker worden

Neem op vakantie deze nieuwe gewoonte aan wanneer je uit bed komt! Maak je spieren zachtjes wakker tijdens een ochtendlijke stretching. Strekoefeningen helpen je opnieuw op kracht te komen, verjagen spanningen, versoepelen je lichaam en bestrijden de spierafbraak die optreedt bij het ouder worden. Een slimme oefening: zet de voeten naast elkaar, in de lijn van de heupen, rol zachtjes met het hoofd en duw je kin naar binnen. Rond de rug en rol hem wervel voor wervel af. Houd de benen gespannen, je lichaamsgewicht lichtjes voorwaarts gericht. Maak je hoofd leeg en adem diep in. Houd deze positie 3 minuten lang vol en kom vervolgens opnieuw recht terwijl je elk lichaamsdeel uitrolt: je bekken, lendenen en rug- en nekwervels.

 

Actief blijven in alle omstandigheden!

Lekker luieren in het zonnetje deze zomer? Zeg er neen tegen! Je inspanningen van het voorbije jaar mogen niet verloren gaan. Maak gebruik van elke gelegenheid om je figuur bij te werken. Zo kan je bijvoorbeeld op elk ogenblik je armen versterken: onthoud deze eenvoudige tip: pak een fitnesshalter (of een klein flesje water), zet je recht, de benen uit elkaar, lichtjes gebogen, het bekken vooruit. Neem de halter in de ene hand en plaats hem achter je nek, met de andere hand op je heup. Adem in en strek je rechterarm uit zonder je elleboog te bewegen. Keer terug naar je beginhouding en adem ondertussen uit. Herhaal deze oefening dagelijks 15 keer aan elke kant.

 

Spring in het water

Geniet je van een strandvakantie? Combineer dan het nuttige en het aangename met deze doeltreffende fitnessoefening: loop langs het strand met het water tot halverwege je kuiten en zak tijdens het stappen door de benen. Hoe? Steek je linkerbeen ver vooruit en buig door je knieën wanneer je je voet plaatst. Duw je linkerbeen naar boven om je twee benen opnieuw bij elkaar te brengen en herhaal de oefening met je andere been. De voordelen De weerstand van het water belast je quadriceps, het zand brengt je uit evenwicht en mobiliseert je diepe spieren. Geniet van je stevige dijen!

 

Werk aan je houding

Lig je op je handdoek? Laat dan geen ogenblik voorbijgaan om aan je houding te werken. Door een trotse houding aan te nemen, bezorg je jezelf een slanker figuur. Hoe ga je te werk? Trek je hoofd volledig omhoog, de schouders naar beneden en naar achteren gericht. Kijk recht voor je uit. Vergeet niet je hals te versterken. Maak enkele zijwaartse bewegingen, van links naar rechts. Maak vervolgens een paar trage cirkels. Klaar is kees!

 

 

 

Je hebt het goed begrepen: dit zijn eenvoudige en doeltreffende fitnesstips die je lichaam de hele zomer lang strak houden. Op naar een actieve vakantie!

YOGA
conseil-cross-corps-sante-vacances-zen-avant-le-depart

Je vertrekt binnen een paar weken op reis, maar je loopt op de tippen van je tenen? Geef stress geen kans en gebruik de tips van Domyos om deze moeilijke periode door te komen en helemaal zen op reis te vertrekken!

FITNESS CARDIO
conseil-cross-astuce-4-bons-plans-pour-reussir-des-vacances-sportives

Op vakantie leef je op een ander ritme en dat gaat vaak ten koste van je conditie. De tips van Domyos helpen je om je fysiek voor te bereiden op een geslaagde sportieve vakantie.

NAAR BOVEN