conseils-yoga-produit-pilates-ring-pourquoi-est-il-efficace

DE PILATESRING: WAT MAAKT HEM DOELTREFFEND?

Veel beroemdheden zweren bij Pilates, en dat heeft zo zijn redenen! Deze discipline werd in 1920 bedacht door Joseph Pilates en bestaat uit een geheel van zachte spierversterkende bewegingen, die niet belastend zijn voor de gewrichten, en trage en diepe ademhalingsoefeningen. Door te focussen op de posturale spieren en een betere houding krijg je op een doeltreffende manier een slanker, steviger en soepeler lichaam. Pilates verschilt sterk van traditionele spiertraining en gebruikt accessoires zoals de Pilatesring. Deze ring is eenvoudig in gebruik en beschikt over talrijke voordelen, waarop in dit artikel dieper wordt ingegaan.

 

Wat is een Pilatesring?

Een Pilatesring is opzij voorzien van twee handgrepen. Hij kan tussen de handen worden geplaatst om met het bovenlichaam te werken, maar ook tussen de dijen om de adductoren te ontwikkelen.

 

Waarom met een Pilatesring werken?

De Pilatesring is een volwaardig accessoire waarmee je snel vooruitgang boekt. Waarom is hij zo doeltreffend? 3 goede redenen om de Pilatesring te testen:

 

1. Je spieren in de diepte versterken

De Pilatesring is een weerstandsring waarmee je talrijke oefeningen voor je bovenlichaam, taille en je benen kunt uitvoeren. Door het veerkrachtige weerstandsysteem worden de spieren volledig getraind. De herhaalde bewegingen en uitgeoefende druk helpen je om je lichaam in de diepte aan te scherpen en te versterken, op een doelgerichte manier.

 

2. Een strakker en slanker lichaam op een zachte manier

Je hoeft niet af te zien voor een slank en strak lichaam! Met de Pilatesring werk je moeiteloos aan je figuur. De talrijke voorgestelde bewegingen zijn niet belastend voor je lichaam. Niets is beter dan op je gemak opnieuw te beginnen sporten.

 

3. Eenvoudige en gevarieerde oefeningen

De talrijke oefeningen die met een Pilatesring mogelijk zijn, voorkomen eentonigheid. Naargelang je stemming en de spieren die je wilt trainen, kan je variëren door van oefening te veranderen: armen, borst, taille, dijen, billen...

 

Zin om de Pilatesring te testen? Waar wacht je op? Ontdek onze gratis eenvoudige trainingsvideo's voor een strakker figuur.

YOGA
conseils-yoga-exercice-exercices-video-brique-yoga

Ontdek de Yogablok van Domyos, een accessoire waarmee je je soepelheid kunt trainen voor een progressieve yogasessie.

NAAR BOVEN