conseils-a-chaque-age-sa-minceur

SLANK ZIJN OP ELKE LEEFTIJD

Een slanke lijn behouden of die paar overtollige kilootjes kwijtraken: het is iets dat veel vrouwen dagelijks bezig houdt! Een dieet verandert met de leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om af te vallen. Ontdek hier tips om je te helpen een slanke lijn te behouden, op elke leeftijd.

 

30 jaar

De mooie jaren van verstand! Een leeftijd waarop je op veel gebieden je draai hebt gevonden: in je werk, op persoonlijk vlak, op relatiegebied… je bent eindelijk volwassen, meestal heb je het ouderlijk nest verlaten… op deze leeftijd kun je op je eigen benen staan en je verantwoordelijkheid nemen, maar geniet je ook nog heel erg van feestjes en uitgaan! Een leeftijd ook waarop je helemaal klaar bent voor kinderen, als je er nog geen hebt! Je krijgt zin om je te settelen…

Als dertiger moet je beginnen opletten met calorieën: wie kent niet het fameuze jojo-effect! Je wilt op je lijn letten en volgt het ene dieet na het andere. Toch hebben ze niet meer hetzelfde effect als toen je een twintiger was … De strijd tegen de kilo's wordt eerder gevaarlijk voor een lichaam dat voortdurend verandert.

Datzelfde lichaam dat ons tot nog toe heeft gespaard zodat we naar hartenlust konden genieten, ja zelfs overdrijven, herinnert zich nu ineens al die feestjes… De combinatie restaurantbezoeken, aperitieven, alcohol, tabak en stress blijft niet langer zonder gevolgen: je komt bij, je verbrandt minder gemakkelijk calorieën en dat blijft zo!

Reden om zich zorgen te maken als je geen vetrolletjes wil kweken!

 

Wat kun je eraan doen?

Leer een evenwicht te vinden en beperk uitspattingen! Je hoeft jezelf niet meteen alle plezierige uitjes met vrienden te ontzeggen: natuurlijk mag je af en toe nog eens over de schreef gaan, maar dan moet je de dag erna minder eten. Door op je balans te letten zul je je een stuk beter voelen! Compenseer de overdaad van de avond voordien door extra te letten op de opgenomen calorieën.

 

Of zoals men zegt: in vorm blijven en zich uitleven is goed voor de gezondheid! Dames die dus onlangs of al langere tijd gestopt zijn met sporten, zijn dus gewaarschuwd! Hoog tijd om weer naar een fitnesszaal te trekken, om het lichaam van zuurstof te voorzien, calorieën te verbranden, de spieren te verstevigen en weer helemaal in conditie te komen. Alleen of met vriendinnen, tijd om weer eens te gaan fitnessen!

 

40 jaar

Midlife crisis? Het is niet moeilijk om zich het dagelijkse leven voor te stellen van een vrouw die de kaap van de 40 heeft overschreden. Tussen de zorg voor de kinderen, het rennen om boodschappen, een hectische job en het vertroetelen van de man van je dromen blijft nauwelijks tijd over om voor jezelf te zorgen, laat staan om regelmatig iets aan je conditie te doen. Je spieren verliezen volume, je huid verslapt, je vetmassa neemt geleidelijk toe en wordt moeilijker te verdrijven. Op deze leeftijd maken vrouwen een aantal veranderingen door: gewichtsschommelingen, zwangerschappen, opspelende hormonen (te veel of juist niet genoeg oestrogenen), de celvernieuwing vertraagt, affectieve emoties.

Het is dus niet meer dan normaal dat je figuur mee verandert, en dat je een paar kilootjes bijkomt. In het wilde weg diëten maakt de zaken alleen maar erger. Het organisme heeft het moeilijker om calorieën te verbranden, cellulitis wordt hardnekkiger. De taille, de heupen, de buik en de billen zijn de zones waar het vet zich neerzet.

 

Wat kun je eraan doen?

Leer het hele gezin om gezond te eten! Afgelopen met frisdrank, kant-en-klaar maaltijden, chips, charcuterie, gerookte vis… Ban alle te zoute etenswaren vooral wanneer je de neiging hebt om vocht vast te houden. 's Middags een lichte lunch op kantoor (een slaatje, fruit en zuivelproducten) en niet snoepen tussen de maaltijden, tenzij caloriearme tussendoortjes (bijvoorbeeld een appel). In het dieet van vrouwen van 40 is omega-3 essentieel. Die vind je in avocado's, raapzaadolie, noten en vis. Omega-3 is goed voor het geheugen en de cognitieve functies. Vergeet ook de antioxidanten niet, die vind je in rood fruit, druiven, paprika's, broccoli ... perfect om te strijden tegen verouderingsverschijnselen.

 

De stress die vaak gepaard gaat met het dagelijks leven van een werkende moeder is oorzaak van gewichtstoename. Voor een zen houding volg je yogalessen om in één moeite door je geest te bevrijden en je lichaam strakker  te maken.
Om hardnekkige cellulitis te bestrijden, plan je minstens  een fitness-sessie per week, dé gelegenheid om weer in conditie te komen en een strakker lichaam te krijgen. Ga samen met vriendinnen of op je eentje om te ontstressen. Als je het hier te druk voor hebt, gun jezelf dan minstens 10 minuutjes gymnastiek per dag om je lijn te behouden.

 

Het geheim van een stevige en gladde huid zit in zelfmassage: masseer regelmatig je lichaam om de bloedsomloop te stimuleren en calorieverbranding te bevorderen.

 

50 jaar

Vijftig is een moeilijke kaap om te ronden, omdat hormonale schommelingen je dagelijks leven enorm beïnvloeden. De menopauze, de gezworen vijand van alle vrouwen, zorgt ervoor dat je lichaam verandert, waarbij vooral de buik dikker wordt omdat door een daling van het oestrogeengehalte de eetlust sterk toeneemt... Bovendien vertraagt de werking van het lymfesysteem en hopen giftige stoffen zich in het lichaam op. Spieren smelten weg, vet hoopt zich op in het onderlichaam doordat de eierstokken niet langer actief zijn. Weefsels worden minder elastisch en het lichaam houdt meer water vast. De vetmassa wordt groter dan de magere massa: er worden meer vetten opgeslagen omdat het lichaam er minder verbruikt. Je figuur verandert dus!

 

Wat kun je eraan doen?

Ook al verlies je na je vijftigste minder snel gewicht, je hoeft de wapens nog niet neer te leggen! Tijd om je conditie te herstellen en te zorgen voor een uitgebalanceerd eetpatroon. Verban alle tussendoortjes en knabbeltjes die nergens voor nodig zijn, schaf alle verzadigde vetten af (koekjes, kant-en-klaar maaltijden, ... ) en eet zoveel mogelijk fruit, groenten, volkorenproducten, zuivelproducten en producten die omega 3 bevatten. Geniet van heerlijke zelfbereide, lichte maaltijden om met smaak te verorberen en alle frustraties te vergeten.

 

De kinderen zijn uitgevlogen? Profiteer hiervan om opnieuw je oude hobby's op te nemen waar je tot nu toe nooit tijd voor had! Roep de overtollige kilootjes een halt toe en strijd tegen osteoporose (brozer worden van de botten) door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Aarzel niet langer, maar start met cardiotraining (hometrainer, crosstrainer, loopband, roeitoestel), dat is goed voor hart en bloedvaten, verbetert je uithoudingsvermogen en je verbrandt er veel calorieën mee. Om een goede  spiertonus te behouden en in alle zachtheid te stretchen, kun je stretching lessen volgen. Als cardiotraining voor jouw lichaam te zwaar is, zorg dan minstens elke dag voor een gezonde portie frisse lucht tijdens een wandeling en blijf in beweging!

FITNESS CARDIO

Wilt u in recordtijd calorieën verbranden? Wij bieden u een trainingsprogramma met springtouw om af te vallen en uw lichaam in vorm te brengen. Nu is het uw beurt!

MULTISPORTS
conseils-seniors-5-conseils-pour-se-mettre-au-sport

Wat is de beste remedie tegen ouderdomskwaaltjes bij senioren? Sporten natuurlijk! Ontdek hier 5 tips van Domyos om weer aan het sporten te gaan wanneer je ouder bent dan 60.

NAAR BOVEN