JE SPIEREN TRAINEN...OP EEN ANDERE MANIER

Wist je dat je niet noodzakelijk zware gewichten moet heffen om spieren te kweken? Ontdek hoe je je spiertraining compleet kunt maken dankzij een eenvoudige, doeltreffende techniek waarbij je veel lichtere gewichten gebruikt.

 

Spiertraining met een elastische band: wat zijn de voordelen?

Je hebt misschien al gehoord dat je je spieren kunt trainen met een elastische band, maar het zelf nog niet geprobeerd? Toch is een elastiek een zeer doeltreffend hulpmiddel om een traditionele spiertraining compleet te maken. In het begin werd dit hulpmiddel vooral gebruikt bij revalidaties, maar ondertussen is het elastiek uitgegroeid tot een onmisbaar accessoire voor spierversteviging. Doordat ze weerstand bieden, kan je met fitnesselastieken je snelheid en kracht trainen, en je spieren verstevigen. Essentiële kwaliteiten dus om je fysieke prestaties te verbeteren. Je kan elastieken gebruiken tijdens de opwarming of als aanvulling op een spiertrainingsprogramma, om oefeningen veelvuldig te herhalen met lichte gewichten. Je kan bijvoorbeeld overdag met zwaardere gewichten het bovenlichaam (triceps, borst, schouders, rug) of de billen trainen, en de dag erna elastieken banden gebruiken om 3 of 4 lichtere reeksen te doen.

 

Welke elastieken kan je gebruiken?

Er zijn verschillende soorten elastieken, voor elk soort gebruik, met vergelijkbare resultaten: de eenvoudigste versies zijn platte banden in verschillende kleuren, zoals de Elastiband. Daarnaast zijn er ook elastieken met handgrepen, zoals de Resistance Tube. Ze zijn stuk voor stuk gemakkelijk te gebruiken en zorgen voor extra weerstand als je eraan trekt (de banden hebben elk een bepaalde intensiteit). Op sommige modellen, zoals de Expander, kan je het aantal elastieken aanpassen om de oefening moeilijker te maken.

 

Welke oefeningen kan je doen met een elastiek?

Ontdek gratis al onze oefeningen op video met de Elastiband, de Resistance Tube en de Expander, en verbeter zo snel je fysieke prestaties dankzij spiertraining met een elastiek.

 

 

 

Door regelmatig te trainen met elastieken ontwikkel je zowel je spierkracht als je snelheid. Die techniek werkt uitstekend en is de perfecte aanvulling op een trainingsprogramma. En, heb je het al eens uitgeprobeerd?

GYM/PILATES

Dankzij de Elastiband van Domyos heb je een doeltreffende spiertraining van het hele lichaam. Verstevig de diepe buikspieren, de biceps, de schouders, de borst, de billen en de dijen. Domyos stelt je video-oefeningen voor met de commentaar van de sportcoaches van de Domyos Club zodat je de Elastiband optimaal leert gebruiken.

NAAR BOVEN