conseils-cross-astuces-mon-pense-bete-anti-stress

Uw antistress-reminder

Heerlijk rustig ontspannen, zouden we dat niet elke dag moeten doen? Wanneer ons dagelijks leven vol stressmomenten zit, voelt dat aan als een nachtmerrie. Onze biologische klok raakt ervan in de war...Vermoeidheid, paniek of een belabberd gevoel....ze zorgen ervoor dat we ons steeds slechter gaan voelen. Ook de omgeving kan er last van hebben. Bent u thuis of op uw werk, herhaal dan deze mantra voor uzelf: "ik gun mezelf een moment van rust". We roepen dat innerlijke stemmetje, dat ons geestelijke welzijn aantast en ons steeds onder druk zet een halt toe. Even tandje terugschakelen! Hier zijn 5 tips om uw dagelijkse stress aan te pakken: kalmte, aromatherapie, kleurgebruik, ademhalingstechniek, smaaksensaties...

 

Hebt u last van stress en bent u toe aan een pas op de plaats? Hoe raken we de stress kwijt en verminderen we spanningen? Deze tips kunt u onbeperkt gebruiken. Ze helpen u elke dag weer positief en stressvrij door te komen!

 

Meedeinen op een ontspannen melodie

Probeert u weleens thuis rust en kalmte te vinden? Dat valt niet mee, zeker niet wanneer u steeds omringd bent door medebewoners... Dan kan dit voor u een handige tip zijn: zoek een lied uit waar u helemaal weg van bent, een relaxnummer, een mooie, intieme plek... Bent u niet in een omgeving waarin u alleen naar de muziek kunt luisteren, doe dan een koptelefoon op.... Binnen een paar minuten gaat u helemaal op in de muziek... lichaam en geest zijn even ondergedompeld in een andere wereld. Ook uw gehoor komt tot rust. Vergeet niet om af en toe zo'n ontspannen moment in te lassen.

 

Ontspannen door aangename geuren

Geniet van de natuur en van al het moois dat zij te bieden heeft: de geur van bloeiende bloemen, de frisse zeelucht, de odeurs van een warme zomeravond... Geuren roepen herinneringen op en zorgen voor een unieke sfeer... Ontdek de weldaad van aromatherapie! Men gebruikt hierbij essentiële oliën met kalmerende, verzachtende en troostende eigenschappen. Probeer voor een natuurlijke ontspanning essentiële olie van oranjebloesem of Neroli-olie. Deze zachte en bijzondere geur is speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van stressvolle momenten. Bestrijdt rimpels, bestrijdt vermoeidheid, bestrijdt depressieve gevoelens..., en door het kalmerende effect werkt de olie goed bij slapeloosheid. Hebt u last van spanningen? Masseer uzelf, of laat u masseren met enkele druppeltjes van deze olie!

 

Met kleuren tot rust komen

Wist u dat u van alles wat u ziet als eerste de kleur onthoudt? En dat er kleuren zijn die stress opleveren, zoals warme kleuren en roodtinten? En dat er ook kleuren zijn die juist voor rust zorgen, zoals groen? Nu weet u ook waarom een wandeling in de natuur u zo tot rust brengt. Neem de inrichting van uw dagelijkse omgeving eens onder de loep en verwijder alle sombere, stressopwekkende kleuren. Zorg dat uw omgeving een oase van rust wordt. Om uw gevoel van welzijn te vergroten, laat u veel licht binnenkomen. Een gebrek aan licht maakt een omgeving somber. Nu bent u klaar om uw nieuwe domein te betreden: een lichte plek met rustgevende Zen-tinten... een plek bij uitstek voor ontspannen momenten!

 

Ademen via de buik

Vaak vergeet men dat we voor de ademhaling veel spieren nodig hebben, zoals het middenrif. Deze spier kan via uw buik aan het werk worden gezet. Met deze kennis begrijpen we beter waarom het leren van de buikademhaling belangrijk, en vooral, gunstig is voor ons lichaam. Wanneer we ons rustig voelen wordt onze buik bij inademing boller omdat onze longen zich naar beneden toe uitzetten. Zijn we echter gestrest, dan verkrampt ons middenrif zich, waardoor onze longen niet meer naar beneden kunnen uitzetten. Het resultaat: de ademhalingsbeweging beperkt zich tot de borst en is niet volledig. Verbeter uw ademhalingstechniek en leer te ademen via de buik. U geeft zich over aan een langzame en diepe ademhaling, die niet alleen ontspannend werkt, maar ook goed is voor de spijsvertering.(ja, ook uw buik wordt er sterker door). Doe deze eenvoudige oefening:

 

Voer deze oefening (buikademhaling) uit terwijl u op de grond tegen de muur zit of op uw rug ligt :

 

  • Adem langzaam en diep in via de neus
  • Plaats de hand op de buik en adem uit via de mond door de buik licht in te trekken (druk eventueel wat met de hand om de buik terug te laten gaan).
  • Adem nu in via de neus en laat hiermee alleen de buik omhoog komen (de buik zet uit).
  • Blaas langzaam uit via de mond (het uitademen duurt langer dan het inademen)
  • Herhaal deze oefening 3 keer achter elkaar

 

Proef de ontspanning

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voor een ijzersterke gezondheid is gezonde en uitgebalanceerde voeding onontbeerlijk! Vanaf vandaag probeert u wat afstand te nemen van deze ‘maatjes’: alcohol, koffie, sigaretten, frisdrank en verzadigde vetten... Schrap deze pleziertjes, want ze zorgen ervoor dat u zich minder kalm en minder in evenwicht voelt.... Begin de dag met een ontbijt boordevol fruit: kies uit 1 appel, 1 banaan, 2 abrikozen, 1 peer... of drink een glas 100% vruchtensap vol vitamine C. Neem voor de trek rond een uur of 11 5 hazelnoten mee in uw broekzak: de nootjes zijn rijk aan magnesium (bestrijdt stress), fosfor (bestrijdt geestelijke vermoeidheid) en omega-9 (bestrijdt het 'slechte' cholesterol). Ze bevatten ook nog eens veel energie! Houdt u niet van noten? Neem dan een bakje yoghurt zonder toevoegingen mee. Lactorfine zorgt voor rust.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN