conseils-cross-corps-sante-pourquoi-faut-il-setirer-au-saut-du-lit

WAAROM STRETCHEN ALS JE UIT JE BED STAPT?

Stretch jij als je uit bed komt? Dit ochtendritueel is essentieel om te verzekeren dat je lichaam en geest vanaf minuut 1 alert zijn. Volg de tips van Domyos om elke dag in topvorm aan te vatten.

 

Stretchen als je opstaat: goed voor lichaam en geest!

Te kort geslapen? Hardhandig gewekt? Hoe je je ook voelt 's ochtends, schuif zeker nooit je rekoefeningen terzijde. Een stretchsessie is onmisbaar om de dag goed van start te gaan. Je lichaam vindt zo meteen de veerkracht die het nodig heeft. Goed stretchen, dat is relaxeren en je lichaam voltanken met energie als je 's ochtends uit je bed stapt. Neem een echte, ontspannende pauze voor je tot de orde van de dag overgaat!

 

Vol energie de dag tegemoet

Een stretchbeurt bij het krieken van de dag is de perfecte manier om je energiepeil heel rustig op te krikken. Je voelt je meteen fris en levendig, je lichaam krijgt een injectie van energie.

  • Een spier in haar ideale lengte krijg meer zuurstof en voert toxines af.
  • Door de wervelkolom te rekken komt de energie vrij die 's nachts wordt opgeslagen
  • Spieren, gewrichten en botten die goed gerekt worden, stimuleren de bloedsomloop.

 

Soepel en beweeglijk vanaf het ochtendgloren!

Door te stretchen maak je het spierweefsel en de gewrichten soepeler. Je spieren vinden hun dynamiek terug, je lichaam wordt beweeglijker. Rekoefeningen kunnen helpen om kleine alledaagse kwaaltjes en opstapelende spanningen te voorkomen.

 

3 minuten om te stretchen: een slimme handeling

  • Zet de voeten naast elkaar, in de lijn van de heupen, rol zachtjes met het hoofd en vergeet niet om je kin goed naar binnen te duwen.
  • Rond de rug en rol hem wervel voor wervel af.
  • Kantel de armen gestrekt naar voren.
  • Laat de romp wat zakken en houd daarbij de benen gestrekt. Kantel je lichaamsgewicht lichtjes naar voren en richt je hoofd naar je knieën.
  • De rest van het lichaam moet perfect ontspannen zijn, je mag nergens spanning voelen in de armen of de nek. Forceer je niet als je neerwaartse bewegingen maakt, laat je lichaam het werk doen. Maak je hoofd helemaal leeg en adem diep in en uit (buikademhaling). Ontspan en houd deze houding 3 minuten aan.
  • Laat de armen en schouders losjes hangen en werk geleidelijk van onder naar boven om alle lichaamsdelen aan bod te laten komen: het bekken, de lendenen, de rug, de hals...

 

 

 

Stap uit je bed en voer deze oefening uit voor je aan de dag begint. Op die manier zit je meteen bomvol energie en vat je de dagelijkse routine aan op goede voet!

GYM/PILATES

Waar is rekken goed voor? Is het nuttig? Ontdek waarom rekken zo belangrijk is en volg het juiste programma.

MULTISPORTS
conseils-cross-corps-sante-le-massage-sportif

Door een massage kan iedereen die regelmatig of zelfs intensief aan sport doet zich ontspannen en zijn prestaties verbeteren. Wat zijn de heilzame effecten ervan?

NAAR BOVEN