Wat eten we voordat we gaan sporten ?

(1)

Het is erg belangrijk om goed te eten voordat u gaat sporten. Maar niet alle voedsel is even geschikt. Voor wat betreft het ontbijt kiest u vooral voor voeding met een lage glykemische index, om meer calorieën, en vooral vet te verbranden. Wat de maaltijd betreft, kiest u voor zetmeelrijke voeding, met een gematigde hoeveelheid eiwitten. Zo brengt u het lichaam in vorm voor een training. En uiteraard wacht u minstens 2 tot 3u na de maaltijd voordat u gaat sporten

 

Goed eten om energie te kunnen verbruiken

Uw lichaam moet de spieren op spanning kunnen brengen, en heeft dan ook energie nodig om de training te kunnen volbrengen ! Goed eten helpt uw lichaam om beter te trainen.

 

Wat eten we bij het ontbijt?

Uit een Amerikaanse studie is gebleken dat men door voeding met een lage glykemische index te consumeren voor het sporten evenveel calorieën verbrandt als na een maaltijd met een hoge glykemische index. Maar na voeding met een lage glykemische index verbrandt men in verhouding meer vetten ! Voordat we naar de sportschool gaan, haasten we ons om de energiedrankjes, energierepen, verschillende tussendoortjes of brood met margarine te vervangen door voeding met een lage glykemische index, zoals yoghurt + fruit+ muesli zonder suiker, of andere, gedroogde vruchten tijdens het ontbijt !

 

Waar kiezen we voor bij de hoofdmaaltijd ?

Meestal wordt er aangeraden om voeding te nemen met veel zetmeel en eiwitten in gematigde hoeveelheden, plus een beetje vet voor een optimale vorm.

Slechte vetten of verzadigde vetzuren kunnen de bloedvaten stugger maken, terwijl we uiteraard " elastische " bloedvaten nodig hebben om ons zuurstofrijke bloed naar de spieren te kunnen transporteren. Vetten in kazen, desserts, boter of pizza's stimuleren gewichtstoename. Eet dit liever niet voordat u gaat sporten !

 

Wat vermijden we 

Te zoet eten

Ook al hebben we haast, en moeten we rennen om op tijd te komen voor onze favoriete fitness les, we nemen geen zoete snack om energie op te doen voordat we gaan sporten. Waarom niet ? Omdat uw bloedsuikerspiegel door deze zoetigheden omhoog schiet. Resultaat : tijdens het sporten krijgt u last van een hongerklop (hypoglykemie).

 

Vet eten

Voordat we ons fysiek gaan inspannen, eten we geen vette voeding ! Waarom ? Omdat ons lichaam er moeite mee heeft om dit te verteren tijdens het trainen, vooral als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

 

Mogen we net voor de training nog iets eten ?

Geef het lichaam liever wat tijd om het eten te verteren : voorkom dat u last krijgt van het verteringsproces tijdens de training. Wacht ten minste 2u tot 3u na een maaltijd voordat u zich fysiek gaat inspannen. Het lichaam dient eerst de voedingsstoffen op te kunnen nemen, voordat het fysiek op de proef wordt gesteld.

 

Wat kunnen we na het sporten eten ?

Na het sporten dient het lichaam zich te kunnen herstellen. De batterij van uw lichaam dient weer te worden opgeladen ! U heeft gezweet, en u heeft vocht, mineralen en voedingsstoffen verloren. Het lichaam heeft behoefte aan aanvulling : het wil voedingsstoffen opnemen om de spieren te voeden, en het wil weer op krachten komen. U kiest dan voor een gevarieerde voeding : koolhydraten, eiwitten, en vetten en matige hoeveelheden. Hiermee vult u de energie weer aan. Na de inspanning, het lichaam

 

 

 

Vergeet niet om voor, tijdens en na de inspanning goed te drinken !

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
4,99 €*
4.80 / 5 5 Reacties
  4,99 €*
  3.75 / 5 4 Reacties
   MULTISPORTS
   conseils-cross-dietetique-5-aliments-bruleurs-de-graisse

   Probeert u op alle mogelijke manieren af te vallen en weet u niet meer welk dieet u nog moet volgen? Ontdek 5 voedingsstoffen die vet verbranden. Probeer dit te onthouden!

   (4)
   NAAR BOVEN