WELKE VECHTSPORT KIES IK VOOR MIJN ZOON?

(4)

Teddy Riner, Lucie Décosse, Anne-Caroline Graffe … ook de vechtsporten hebben hun iconen. Deze topsporters zijn de idolen van veel jonge kinderen. En gelukkig zijn hun sporten geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar! Ontdek hier de grote principes van deze sporten, die kracht en geest met elkaar verzoenen.

 

Allemaal de tatami op!

Vechtsporten worden in het bijzonder aanbevolen voor kinderen die energie te over hebben. Ze kunnen zich helemaal uitleven en dankzij de gedragsregels die gelden, leren ze hun energie perfect te kanaliseren.

Deze sporten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5-6 jaar. Ze zijn toegankelijk voor zowel jongens als meisjes die een echt strijdershart hebben.

 

Een overzicht van de verschillende vechtsporten

Judo, voor de fysiek

Judo is een enorm fysieke sport: tijdens een sessie kunnen kinderen zich helemaal uitputten. Bovendien, omdat het in feite de bedoeling is het gewicht van je tegenstander te beheersen, trainen en ontwikkelen de kinderen al hun spieren.

Deze sport is ook een psychologische training. Ze helpt je om lichaam en geest te versoepelen. "Judo" betekent trouwens "soepele weg".

 

Karate, voor de concentratie

Net zoals judo spreekt karate alle spieren in je lichaam aan. Bovendien vergt deze discipline een goed evenwicht, uithoudingsvermogen en een zekere coördinatie om de verschillende technieken af te werken.

Maar opgelet: om ongelukken te vermijden zijn een helm en een mondbeschermer verplicht in deze sport.

 

Kimono's aan!

Bij elke vechtsport hoort een aangepaste outfit.

Dat is voor veel kinderen trouwens deels wat het hele gebeuren zo leuk maakt: de mogelijkheid om voor elke training een volledige, coole outfit aan te trekken.

Basisonderdeel van de uitrusting is voor zowel klein als groot uiteraard de kimono. In dit pak voel je je zelfs op 5-jarige leeftijd een heuse prof! 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
NAAR BOVEN