conseils-qui-veut-la-peau-de-la-cellulite

WIE WIL EEN SINAASAPPELHUID?

Cellulitis, sinaasappelhuid, zadeltassen... Talrijke vrouwen zouden deze woorden het liefst voor altijd vergeten. Er zijn ontelbaar veel methodes die kunnen helpen om deze onsierlijke vetkussentjes te verwijderen, en hieruit moet jij de juiste zoeken die past bij jouw soort cellulitis. Ontdek onze tips om cellulitis te bestrijden.

 

Roep cellulitis een halt toe

Het is een van de vurigste verlangens van vrouwen die zich beter in hun vel willen voelen: die rotcellulitis te verwijderen. Dit lijkt niet zo eenvoudig, en de eerste stap is om te weten wie je vijand precies is. Er bestaand verschillende soorten cellulitis, namelijk adipeuze cellulitis (gewichtsproblemen, gebrek aan lichamelijke activiteit), waterige cellulitis (slechte bloedsomloop en lymfecirculatie, te zout eten) en vezelige cellulitis (ouderdom en geraffineerde suikers, een sedentair leven). Er is een erfelijke factor die het ontstaan van cellulitis kan verklaren, maar dat is niet alles. Er spelen ook andere factoren mee...

 

De soorten cellulitis

Om de juiste dingen te doen en het juiste anti-cellulitisdieet te volgen, moet je eerst vaststellen welke soort cellulitis je hebt. Op basis van deze diagnose is het dan mogelijk om vast te stellen welke methode doeltreffend je vetkussentjes zal verwijderen.

 

Vetcellulitis

Wat is het? Vetcellulitis is de aartsvijand van vrouwen, want zij komt het meeste voor. Ze heeft niets te maken met problemen met de bloedsomloop, maar meer met gewichtstoename, een teveel aan vet in de voeding en een gebrek aan lichamelijke activiteit. Als je namelijk meer vetten eet en meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt, verdikt de laag onderhuids vet, wat het uiterlijk van je huid aantast.

 

Hoe herken je het? Deze vorm komt voor op de huid van de dijen, billen (de beruchte "zadeltassen") en op de buik. Het ziet er slap uit, maar doet geen pijn.

 

Wat is het aanvalsplan? Om vetcellulitis te verliezen moet je suiker en vetten uit je dieet weren.

Verbeter je dagelijkse voeding en kies voor verse producten, bronnen van vitamines en mineralen. Vergeet ook niet om regelmatig te sporten, liefst een duursport: cardiotraining dwingt je lichaam om zijn reserves aan te spreken en verwijdert dus vetcellen. Breng elke dag 30 minuten door op je hometrainer of loopband, of maak een stevige wandeling van 30 minuten, en je zal je vetmassa zeker verminderen. Kies daarnaast ook voor krachttraining, dat zal je figuur strakker maken en je spieren stimuleren, ook de spieren die net onder je huid zitten (en dus dicht bij je cellulitis).

 

Waterige cellulitis

Wat is het? Deze vorm van cellulitis ontstaat vaak door circulatieproblemen (bloedsomloop of lymfecirculatie), waardoor het water niet op de juiste manier door je lichaam gaat en tussen de cellen wordt opgeslagen. Het is het gevolg van waterretentie en een gebrek aan lichamelijke activiteit.

 

Hoe herken je het? Waterige cellulitis komt vooral voor bij slanke vrouwen. Je kunt het gemakkelijk herkennen omdat het vaak samenvalt met het gevoel van zware benen. De sinaasappelhuid is enigszins zichtbaar, zonder te knijpen. De huid ziet er eerder soepel en gedeukt uit. Het komt zo ongeveer overal op het lichaam voor: buik, heupen, billen, dijen, kuiten, enkels en armen. Deze vorm van cellulitis is het gemakkelijkst en het snelst te bestrijden.

 

Wat is het aanvalsplan? Om je te bevrijden van waterige cellulitis moet je een strategie gebruiken die je draineert en ontstopt. Kies qua sport voor watersporten als aquabiking, of gebruik een hometrainer om de vetmassa te verdrijven en je bloedsomloop terug op gang te brengen. Kies qua eten voor fruit en groentes die rijk zijn aan antioxidanten en citroflavonoïden. Grapefruit, citroen en sinaasappel kunnen helpen om je aders te beschermen en de waterdichtheid van je haarvaten te versterken. Knoflook is ook zeer goed om je bloedsomloop te activeren. Anti-cellulitiscrèmes voor waterige cellulitis kunnen ook helpen om je te draineren, de bloedsomloop en lymfeciculatie te activeren, en afvalstoffen, waaronder vetten, te verwijderen. Masseer deze crème voor een goed resultaat altijd van onder naar boven in, van je voeten tot aan je taille.

 

Vezelige cellulitis

Wat is het? Dit is de meest hardnekkige vorm van cellulitis, want het is de oudste vorm. Het is vaak het gevolg van geraffineerde suikers die we in overschot binnenkrijgen: koeken, frisdrank, fabrieksproducten...

 

Hoe herken je het? Bij vezelige cellulitis ligt de huid lager en is hij harder. Bij aanraking doet het pijn, het voelt alsof er druk op wordt uitgeoefend. Dit is te wijten aan een verminderde soepelheid van de collageenvezels rondom de adipocyten. Het sinaasappelhuidaspect is hier uitgesproken en zeer goed zichtbaar. De huid is heel slap.

 

Wat is het aanvalsplan? Om deze vorm van cellulitis te bestrijden, moet je zoveel mogelijk bewegen. Niets is hiervoor meer geschikt dan fitnessactiviteiten: de combinatie van cardiotraining, krachttraining, en gerichte stretchoefeningen (dijen, buikspieren, bilspieren) zullen de weefsels ontstoppen. Probeer circuittraining, steppen, aerodance, indoor cycling (biking) of zelfs Zumba. Ook ballet is een zeer doeltreffende manier om deze soort cellulitis te bestrijden. Denk eraan dat je 's avonds geen geraffineerde suikers, langzame suikers of snelle suikers meer eet. Let erop dat ook "light" producten, zelfs als ze suikerarm zijn, vaak nog veel geraffineerde suikers bevatten. Zet vooral in op voeding die rijk is aan antioxidanten als vitamine C en E, selenium, betacaroteen en zink. Fruit (bijvoorbeeld: sinaasappels, appels, rode vruchten...), verse groenten (bijvoorbeeld: selderij, courgette, wortel, broccoli...) en gedroogde groenten en peulvruchten (bijvoorbeeld: bonen, linzen, spliterwten...) moeten een ereplaats krijgen in je nieuwe voedingspatroon. Kies ook voor complete eiwitten, eet vlees (kalkoen, kip), vis, zeevruchten of eieren.

 

Fitnessaccessoires tegen cellulitis

Naast regelmatige lichamelijke activiteiten buiten of in de fitnesszaal, kun je met deze fitnessaccessoires thuis verder bewegen om de cellulitis doeltreffend te bestrijden: de mini-stepper en het springtouw. Ontdek hun voordelen.

 

De stepper

Dit fitnessmateriaal is een geduchte tegenstander van cellulitis. Met de stepper zal je op een leuke manier aan sport kunnen doen, en raak je bovendien enkele kilo's kwijt. Wat is het principe? Stap op het kleine trapje in een beweging alsof je de trap opgaat. Resultaat: een mooier figuur en een betere ademhaling. Als je hier elke dag 30 minuten op traint, is de stepper een effectief bestrijdingsmiddel tegen vet. De beweging is met name gericht op je benen en bilspieren, waardoor je sinaasappelhuid langzaam maar zeker zal verdwijnen. Combineer dit met een gezonde en evenwichtige voeding (vermijd zeker voeding met teveel suikers of vetten) en klaar is kees!

 

Touwtjespringen

En als je eens ging touwtjespringen om de cellulitis te bestrijden? Dit kleine fitnessaccessoire is heel nuttig: perfect om te vermageren, om een strakker lichaam te krijgen, om meer uithoudingsvermogen te ontwikkelen en om slechte vetten te verwijderen. Je zult er zeker veel plezier aan beleven. Met het springtrouwen masseren je actieve spieren je diepe aders en je lymfvatenstelsel. Resultaat: een betere bloedsomloop, en je aderproblemen en waterretentie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Omdat je ook calorieën verbrandt tijdens het trainen, verminder je bovendien je vetmassa. Zo vermindert je cellulitis zonder een tovermiddel en wordt hij bovendien minder zichtbaar.

Als je begint met springtrouwen, train dan 3 keer per week in 3 rondes van 2 minuten. Denk eraan om 10 tot 15 seconden te rusten tussen elke reeks sprongen. Optimaliseer na een tijd je resultaten door gewichten aan je enkels te hangen.

 

 

 

Nu ken je enkele trucs om doeltreffend je cellulitis te verwijderen. Hoewel cellulitis soms genetisch bepaald is (hormonale onregelmatigheden), betekent dit niets anders dan dat je er aanleg voor hebt. Onthoud goed dat het niet de enige reden is: te rijke voeding of een gebrek aan lichamelijke activiteit kunnen de ontwikkeling ervan ook veroorzaken. Denk dus aan een evenwichtige voeding en doe minstens 2 keer per week aan fitness. Gezond leven is essentieel om je cellulitis te verslaan! Als je twijfelt over het juiste dieet of de beste sport, aarzel dan niet om je arts te raadplegen.

FITNESS CARDIO
conseils-energy-astuce-corde-bruleur-de-calories

Het springtouw is een onmisbaar fitnessaccessoire en perfect om te vermageren, een platte buik te krijgen, cellulitis te vermijden en je uithoudingsvermogen te verbeteren.

NAAR BOVEN